Bark Verpakkingen

Van Afas naar KCS Wholesale

Totaalleverancier in verpakkingen
‘Your packaging problem is our challenge’ is het motto. ‘Hoe ingewikkeld de vraag of het probleem ook is, het is onze uitdaging een oplossing te vinden.’ Aan het woord is Heidi Arends, financial controller bij Bark Verpakkingen BV en verantwoordelijk voor de ICT binnen het bedrijf.
Bark Verpakkingen is een groothandel in verpakkingen voor de industrie. Verpakkingen in de ruimste zin van het woord. Vaten, containers, flessen en potten van kunststof, blik of staal; zeg maar alles behalve verpakkingen voor de consument (bijvoorbeeld cadeauverpakkingen). Bij het bedrijf in Eerbeek werken 17 mensen.

De overstap naar Wholesale
Bark Verpakkingen werkt nu nog met een pakket onder DOS, dat straks niet meer ondersteund wordt. ‘En dat is balen’, vertelt Heidi Arends. ‘Want we werken nu met een enorm gebruikersvriendelijk pakket. Maar we weten al heel lang dat dit eraan zit te komen. Daarom hebben we heel ruim de tijd genomen voor de keuze en de overgang naar een nieuw pakket onder Windows. Logres had precies het goede programma. Wholesale is zo compleet en voldoet exact aan wat wij nodig hadden. Wat voor ons heel belangrijk is, is inzicht in de afspraken met onze klanten. Want, geen enkele klant is hetzelfde. Met iedere klant maken wij andere prijsafspraken of zijn er andere condities.’

Met iedere klant maken wij andere prijsafspraken of zijn er andere condities.

Grote betrokkenheid
Bijzonder bij Bark is de grote betrokkenheid onder de medewerkers bij de overstap. ‘Intern heeft iedereen inspraak gehad. We hebben een werkgroep geformeerd met van elke discipline een vertegenwoordiger. Door het toepasbaarheidsonderzoek waar iedereen bij betrokken was, creëer je juist betrokkenheid. Iedereen weet nu waar hij of zij aan toe is. En ook Logres weet waar ze aan toe zijn. We hebben ons over de overgang bewust geen zorgen gemaakt. Je weet dat het een drama is. Daarom hebben wij ruim de tijd genomen en er een jaar voor uitgetrokken. We zitten nu midden in het proces. We hopen in september/het najaar live te gaan. Maar als het later wordt, is dat geen probleem. Het moet vooral soepel en relaxed verlopen. Tot nu toe loopt alles volgens planning.’

Prettige samenwerking
Over de samenwerking met Logres zijn ze bij Bark heel tevreden. ‘De samenwerking met Logres hebben we als heel prettig ervaren. Behalve dat ze het juiste pakket konden leveren, waren ze ook bereid uitgebreid te demonstreren. Eind vorig jaar heeft Logres een toepasbaarheidsonderzoek gedaan en toen is met álle medewerkers gesproken. Nu komt een keer in de twee weken een consultant een hele dag over de vloer. Hij noteert al onze eisen en wensen. Zo krijgen wij maatwerk in de software, net zoals wij voor onze klanten maatwerk in verpakkingen leveren.’

Zo krijgen wij maatwerk in de software, net zoals wij voor onze klanten maatwerk in verpakkingen leveren.’

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense