Erp food: kies het beste ERP-systeem voor de voedingsindustrie

Werkt u in de food-industrie? Dan hebt u een ERP-pakket nodig met specifieke mogelijkheden voor de food-branche. Logres hielp al tientallen food-bedrijven aan een nieuw ERP food-pakket en adviseert u graag.

De voedselindustrie is lastig te vergelijken met andere branches en sectoren. De food-sector stelt hoge eisen aan producten en productieprocessen, die niet of veel minder belangrijk zijn in andere sectoren.

Bij het kiezen van een nieuw ERP-pakket loopt u onder meer tegen de volgende zaken aan:

 • Strenge kwaliteitseisen
  Veiligheid voor de consument is alles. Uw productieproces is afhankelijk van diverse strenge qualitychecks die gepasseerd moeten worden voordat uw product de fabriek of het magazijn verlaat. In uw ERP-systeem moeten deze checks gekoppeld kunnen worden aan afzonderlijke producten, batches of ladingen. Eenheden die niet aan de vereiste kwaliteit voldoen moeten tegengehouden of afgekeurd worden.
 • Houdbaarheidsdata
  In de food-sector is snelheid erg belangrijk. Producten hebben een beperkte houdbaarheidsdatum, zeker als ze vers zijn. U wilt precies weten hoe ‘oud’ elk ingrediënt is, voordat een product gefabriceerd wordt. Ook wilt u dat uw ERP-systeem alarm slaat wanneer en batch een kritieke datum nadert.

  Logres heeft gewoon een aantal hele goede consultants rondlopen met veel kennis van zaken

  Saskia Brokx
  BIC Services
  Bekijk volledige referentie
 • Een groot aantal ingrediënten
  De meeste food-producten worden gefabriceerd met behulp van een flinke lijst van ingrediënten, met elk een aparte transportroute en een eigen houdbaarheidsdatum. Uw ERP-systeem moet dit allemaal kunnen managen om on-top-of-things te kunnen blijven. Dit kan onder andere met de module “Serialisatie“.
 • Documentatie en ingrediëntenlijsten
  Uw producten moeten van overheidswege voorzien zijn van correcte informatie. Uw ERP-systeem moet in staat zijn om productwikkels en productlabels samen te stellen die voldoen aan de eisen die de EU hiervoor gesteld heeft.
 • Track & Trace / Barcodes
  Juist omdat er zoveel eisen gesteld worden aan de kwaliteit en veiligheid van uw producten is het traceerbaar maken van uw product van de fabriek tot de klant enorm belangrijk. U wilt dus een ERP-systeem met een oplossing voor het scannen en uitlezen van barcodes.Op detailniveau heet traceability ook wel “Serialisatie”. Aan de barcode worden dan ook nog andere relevante gegevens toegevoegd, zoals de houdbaarheidsdatum en de batchnummers van ingredienten. Lees hier meer over Serialisatie.
 • Certificeringen
  In de voedselindustrie zijn certificeringen erg belangrijk. Deze mogen echter alleen op de verpakking staan als alle afzonderlijke onderdelen in de productieketen dit logo waard zijn. Door te kiezen voor een ERP-systeem waarmee u op ketenniveau essentiële data kunt delen, kunt u garanderen dat uw product het verkregen logo waard is.

Ervaring in de food-industry

Logres Business Solutions implementeert al bijna 30 jaar ERP-systemen bij food and beverage bedrijven. Wij kennen de uitdagingen en risico’s waarmee u elke dag te maken heeft. Wij begrijpen uw business en spreken uw taal.

Het uitgangspunt is altijd: het ideale ERP-pakket leveren voor wat u nodig heeft. Daarbij laten wij ons niet beperken en gaan maatwerk niet uit de weg. We willen graag dat het ERP-pakket dat wij leveren zoveel mogelijk aansluit bij uw manier van werken.

Bovendien nemen onze consultants een schat van ervaring mee van ERP-implementaties bij andere food-bedrijven.

ERP food demo

Wilt u zelf ervaren hoe een ERP-pakket uw organisatie verder zou kunnen helpen? Vraag dan een demonstratie op maat aan. Plan eerst een adviesgesprek in met een van onze adviseurs waarin u kunt aangeven welke onderdelen of aspecten voor u belangrijk zijn aan een ERP food pakket.

Plan adviesgesprek

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense