ERP systeem voor groothandel

De groothandelbranche is uiterst dynamisch en uitdagend. Ontwikkelingen aan de afnemerskant, margedruk en internationalisering leiden ertoe dat uw onderneming steeds opnieuw zijn toegevoegde waarde moet aantonen.

U bent dagelijks op zoek naar manieren om de marges te verbeteren en de omzet te vergroten. Een belangrijke manier om dit te realiseren is het in gebruik nemen van een compleet Enterprise Resource Planning-systeem (ERP).

De voordelen? In één volledig geïntegreerd systeem werken inkoop en verkoop samen, wordt de financiële administratie automatisch bijgewerkt en kunnen analyses leiden tot optimalisatie van voorraadbeheer en marketing.

Een ERP systeem ingericht voor úw bedrijf

Goede ERP-software ondersteunt uw dagelijkse werkprocessen in de organisatie en geeft u inzicht in kansen voor verbetering. Een oplossing als SAP Business One of KCS Wholesale biedt uw onderneming de ondersteuning die nodig is.

Groothandels lijken misschien op het eerste gezicht op elkaar, maar geen groothandel is hetzelfde. Logres begrijpt dat.

Erik Schuppert
Gerkimex
Bekijk volledige referentie

Diverse add-ons kunnen uw gekozen ERP-pakket aanvullen met functionaliteiten die voor uw business onmisbaar zijn. Met als resultaat de voorsprong op uw concurrentie waar u naar op zoek bent.

Belangrijke functionaliteiten voor groothandels

Import & Export

Import & Exportbedrijven beleven een heftige tijd nu voorraden op zich laten wachten en importprijzen over de kop gaan. Juist voor hen hebben wij in onze ERP-pakketten aantrekkelijke functionaliteiten die u helpen om grip te krijgen op snel veranderende omstandigheden. Lees hier meer over op onze pagina over Import & Export ERP-systemen.

ERP voor Import & Export

Technische groothandels

Runt u een technische groothandel? Dan is het verstandig te investeren in een goed technische groothandel ERP-systeem. Een ERP-systeem brengt structuur en legt een digitale basis voor verdere groei en uitbreiding van uw bedrijf.

ERP voor Technische groothandels

ERP advies voor groothandels

Laat Logres u helpen met het maken van de juiste keuze voor een ERP-pakket. Onze specialisten hebben de kennis en ervaring om u te adviseren en te begeleiden bij een snelle en effectieve implementatie van het gekozen ERP-systeem.

Neem contact op

Een aparte branche binnen de handelsbedrijven is de emballage- of verpakkingsindustrie. Logres heeft veel ervaring met bedrijven in deze branche. Bekijk ook onze speciale pagina voor de verpakkingsindustrie.

Bekijk pagina

Functionaliteiten voor groothandels

Om snel te kunnen schakelen, zijn de volgende functionaliteiten onmisbaar:

Warehouse management

Uw magazijnbeheer wordt overzichtelijk en efficiënt. Inclusief voorraadniveaus, artikelbeheer, prijslijsten, speciale prijsafspraken, verplaatsingen tussen magazijnen en transacties.

Intercompany

Aanvragen, orders, inkopen, inkoop-, verkoop- en omzetstatistieken zijn op totalen, maar ook per administratie (bijvoorbeeld BV) te beheren. Lees meer.

E-commerce

Geef uw klanten 24/7 tot uw online catalogus, hun eigen orderhistorie en accountgegevens. Maar vooral: weet zelf precies wat er gebeurt in uw webwinkel.

CRM

Uw klantenbestand eenvoudig en altijd up-to-date. De juiste relatiebeheer software stelt u in staat beter in te spelen op de behoefte van uw klanten en klantgerichter te opereren.

Verladingen

Identificeer containers die onderweg zijn gemakkelijk en vergelijk gewichtsverklaringen zoals deze door uw klanten of leveranciers worden verzonden.

MRP planning

Al uw manufacturing resources inzichtelijk en de planning altijd scherp. ERP Software tilt uw MRP naar een hoger niveau.

Distributie

De juiste functionaliteit om de uitdagingen die voorkomen bij distributie en Supply Chain aan te kunnen. Per klant of leverancier zijn specifieke afspraken aan te geven.

Servicemanagement

Optimaliseer het potentieel van uw serviceafdelingen en bied ondersteuning voor serviceactiviteiten en klanteninteracties.

Voorraadbeheer

Real-time inzicht in uw voorraad. Beheer de in- en uitgaande goederenstroom met behulp van handige planningtools.

Inkoop- en verkoopadministratie

Beheer en onderhoud op één centrale plek al uw transacties. Bestellingen, voorraad, creditnota’s, offertes, klantorders, facturen en debiteuren: alles is geïntegreerd in het systeem.

EDI

Verstuur en ontvang elektronische berichten zoals orders, pakbonnen en facturen. Automatische
vertaling naar berichtenstandaards als EDIFACT en XML, en voor de overdracht naar postbussystemen als X400 en internet.

Transsmart Interface

Automatiseer uw logistieke proces tussen leveranciers, magazijnen en klanten. Wissel informatie naadloos uit van en naar uw vervoerders.

Financieel management

De financiële administratie volledig geïntegreerd met uw inkoop-, verkoop en logistieke processen. Van grootboek en facturering tot debiteuren en crediteuren: inzicht in uw complete financiën.

Mobile Sales

Een webbased oplossing geschikt voor mobiele toepassingen. U ondersteunt hiermee uw vertegenwoordigers in het order-entryproces en voorziet hen op ieder moment van de dag van de meest recente informatie via hun tablets.

Business Intelligence

Zet de schat aan gegevens uit uw ERP om in waardevolle informatie. Met onze BI-oplossing kunt u een verdieppingsslag maken met uw managementinformatie.

Connectivity-ketenintegratie

Connectivity-Ketenintegratie zorgt ervoor dat goederen tijdig en correct arriveren tegen zo laag mogelijk integrale kosten, door middel van slimme communicatie.

Cloud

Altijd, overal en via ieder mobiel apparaat toegang tot SAP Business One. Zodat u altijd de laatste informatie hebt en indien nodig direct wijzigingen aan kunt brengen.

Toon alle functionaliteiten

Kies een ERP Partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

ERP add-ons voor groothandels

Deze aanvullende pakketten kunnen uw ERP-pakket helemaal op maat maken voor uw business:
 • Boyum Usability Package

  Met deze module kunt u de tijd die u dagelijks aan uw ERP-systeem besteedt reduceren tot een fractie van wat deze nu is, zodat u tijd en geld kunt besparen.

  Boyum Usability Package
 • Boyum Print & Delivery

  B1 Print & Delivery is een geavanceerde Crystal Report-integratie waarmee gebruikers marketingdocumenten en rekeningoverzichten uit SAP Business One kunnen verzenden via Outlook.

  Boyum Print & Delivery
 • CRM for Outlook

  SAP Business One koppelen aan uw Outlook-accounts biedt vele voordelen. Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat de communicatie met uw klanten en leveranciers gekoppeld wordt aan hun bestellingen en de te ontvangen leveringen.

  CRM for Outlook
 • Elvy

  Elvy is een slim en betaalbaar softwarepakket, dat uw inkomende documentstroom digitaliseert en automatiseert. Met andere woorden: het zorgt ervoor dat gescande documenten op de juiste plek in de juiste database terechtkomen.

  Elvy
 • ProcessForce

  ProcessForce is bedrijfssoftware, speciaal bedoeld voor de procesindustrie en is volledig geïntegreerd met SAP Business One. Deze combinatie biedt u het beste van twee werelden: de kracht en de zekerheid van SAP en praktische softwarefunctionaliteiten die u als producent dagelijks gebruikt.

  ProcessForce
 • Resolv Mobility

  Resolv is een volledig geïntegreerde add-on van SAP Business One voor distributie, logistiek en magazijnbeheer. Met de handige scan-functionaliteit kunt u verplaatsingen en verzending van goederen nog verder optimaliseren.

  Resolv Mobility
 • Sana Commerce

  Sana helpt bedrijven online te groeien. Hoe? Met een toekomstbestendige e-commerce oplossing die naadloos integreert met SAP ERP, SAP B1 en Hana.

  Sana Commerce
 • vPlan

  Een strakke planning is voor elk bedrijf van levensbelang. SAP Business One levert u de nodige input voor een goede planning, maar wat als u deze informatie geautomatiseerd in uw planningssoftware kunt laten binnenlopen? Maak kennis met vPlan!

  vPlan

Een compleet ERP-systeem inclusief add-ons

SAP Business One of KCS Wholesale gecombineerd met de ideale add-ons voor uw onderneming helpen u aan een ERP-systeem waarmee u klaar bent voor de toekomst. Een systeem waarmee uw bedrijf kan groeien en ook in de toekomst up-to-date is.

Om de ERP software zo snel mogelijk voor u te laten werken, is een goede partner geen overbodige luxe. Maak gebruik van de kennis en ervaring van onze consultants en kies een ERP partner die ook na de implementatie altijd voor u klaarstaat.

Logres Business Solutions denkt mee en ontzorgt

Als u met een nieuw ERP-systeem gaat werken, hebt u behoefte aan een betrouwbare ERP Partner. Een partner die kennis van zaken heeft, u gedegen advies kan geven én weet hoe een bedrijf in uw branche functioneert.

Meer over Logres

We combineren uw kennis van uw bedrijf met onze expertise op ERP-gebied