Container Management of Verladingen

Koopt u producten in vanuit het buitenland? Of bent u importeur van bepaalde goederen? Dan hebt u te maken met diverse logistieke stappen bij het transporteren en invoeren van deze artikelen en mogelijk een lange levertijd. De modules Container Management en Verladingen helpen u grip te krijgen op dit logistieke proces.

In KCS Wholesale is de module Verladingen een module die additioneel toegevoegd kan worden aan je ERP-pakket. Bij SAP Business One is hiervoor een add-on nodig: Resolv+ Mobility. De werking is echter min of meer hetzelfde.

Logistieke stappen monitoren

De modules Container Management en Verladingen volgen het gehele transportproces van uw goederen, stap voor stap. Een stap of verlading is een verplaatsing van A naar B, bijvoorbeeld in een zeecontainer, vrachtauto of vrachtvliegtuig.

Bij elke verlading hoort een statuswijziging die de transporteur aan u door zal geven. De status van de bestelling helpt u nauwkeuriger te kunnen plannen en bovendien helpt deze u om helder te communiceren naar uw klanten over wanneer zij bepaalde artikelen verwachten kunnen. De impact hiervan kan zelfs doorgezet worden naar uw webshop of online portal zodat ook daar de levertijd exact klopt.

Inzicht in de status van het transport helpt u nauwkeuriger te plannen en te communiceren naar uw afnemers.

Zelfs als er onverwachte vertragingen zijn, weet u met deze modules altijd exact waar uw goederen zich bevinden.

Een groot voordeel van Container Management en Verladingen is dat u orderregels over meerdere containers verdelen kunt. Zo behoudt u een zekere flexibiliteit en staan bestellingen niet onnodig te wachten totdat de order in totaal gereed is voor verzending.

Logistieke kosten monitoren

Bij de verschillende verladingen of logistieke stappen komen ook kosten kijken. Bijvoorbeeld de kosten van de transporteur of degene die het transport regelt, de handlingskosten, douanekosten, invoerkosten, verzekering etcetra. Deze kosten hebt u als het goed is van tevoren ingeschat of krijgt u via bijvoorbeeld een airwaybill of bill of lading door.

Echter, de werkelijke kosten kunnen soms verschillen, afhankelijk van de economie, het aanbod en de wisselkoersen. Deze schommelingen hebben een effect op de marge van de producten die u verkoopt.

Met name als de productiekosten van de door u bestelde artikelen laag is, zijn het immers de logistieke kosten die voor een belangrijk deel de verkoopprijs moeten bepalen.

De modules Container Management en Verladingen helpen u meer grip te krijgen op de werkelijke (zuivere) transportkosten van de door u bestelde goederen.

De modules Container Management en Verladingen helpen u meer grip te krijgen op de werkelijke (zuivere) transportkosten van de door u bestelde goederen en schommelingen te voorkomen. U kunt met terugwerkende kracht de zuivere leverprijs berekenen en daarop uw verkoopprijs baseren.

De vaste verrekenprijs of de gemiddelde inkoopprijs kan hoog genoeg zijn om transportschommelingen te ondervangen. Maar, maakt u gebruik van FIFO, dan kunt u er ook voor kiezen om de verrekenprijs afhankelijk te laten zijn van de actuele zuivere transportkosten. Dat kan door deze partijprijzen automatisch te laten waarderen aan de hand van landed cost die in de verladingen zijn opgenomen. Daardoor ontstaat een meer accurate winst- en verliesbepaling.

Nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden

Real-time inzicht in de transportstatus en de transportkosten biedt mogelijk ook nieuwe mogelijkheden voor uw bedrijf.

U kunt bijvoorbeeld proberen om de kosten of de levertijd voor het transport naar beneden te brengen door slimmer te plannen (orders te verdelen over verschillende ladingen), scherpere prijzen te rekenen aan uw afnemers, slimmer te budgetteren of betere deals met transporteurs of producenten te sluiten.

Ook de goederenontvangst profiteert!

Zijn de bestelde artikelen eenmaal op de plaats van bestemming (uw magazijn), dan maken de modules Container Management en Verladingen het inboeken van de orders ook gemakkelijker.

Dat geldt met name als er in 1 containerlading veel verschillende inkooporders zitten. U hoeft dan niet langer alle losse ordertjes bij elkaar te zoeken en met de hand binnen boeken, maar kunt bij wijze van spreken 100 bestellingen in één keer gebundeld binnen boeken.

Wilt u meer weten over Container Management of Verladingen? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden hiervan voor uw onderneming. Neem contact op met een van onze adviseurs of vraag een demo of maat aan.

 + Whitepaper Verladingen (KCS Wholesale, voorheen Unit4 Wholesale)
+ Brochure Container Management (Resolv Mobility)

 

Bekijk alle ERP-modules hier.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense