Nieuwe business consultant: Robert Hoogesteger

Sinds april werkt hij voor Logres en nu al komen klanten hem tegen in verschillende implementatietrajecten. Hoog tijd om kennis te maken met SAP-consultant Robert Hoogesteger.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Robert Hoogesteger, 38 jaar, getrouwd en ik heb twee kinderen. Ik woon zelf in Druten, maar voor Logres werk ik eigenlijk door het hele land. Sinds april ben ik business consultant, voor SAP Business One implementaties.

Als consultant werk ik enkele maanden intensief samen met de klant zodat SAP Business One optimaal geïmplementeerd wordt en precies doet wat de klant ervan verwacht.

Welke ervaring neem je mee?

Ik heb jarenlang voor een buitenlandse onderneming gewerkt als consultant. Dit bedrijf zat vooral in financiële software en verkocht die aan multinationals. Klanten die internationaal inkopen en verkopen hebben aan mij dus een goeie. Ik weet alles over wisselkoersen, risico’s afdekken en kredietwaarde.

Maar ook de andere kanten van SAP Business One zijn mij niet onbekend: ik heb een opleiding Business Administration gevolgd en kan dus wel zeggen dat ik snel begrijp hoe een bedrijf in elkaar zit en hoe de hazen lopen.

Wat vind je leuk aan het werken voor Logres?

Na al die jaren werken voor multinationals is het leuk om de opgedane kennis toe te kunnen passen voor MKB-bedrijven. De projecten duren hier korter en leveren direct resultaat: een mooi werkbaar ERP-pakket waar klanten echt iets aan hebben. Dat geeft wel voldoening.

Het is leuk om als consultant bij verschillende bedrijven over de vloer te komen, in korte tijd de hele organisatie te leren kennen en echt een vertrouwensband op te bouwen. Mensen moeten het mij toch maar toevertrouwen om hun hele hebben en houwen op tafel te leggen…

Waar ben je goed in?

Ik ben van nature rustig, vriendelijk en behulpzaam. De klant staat bij mij op nummer een. Maar ik hou ook van doorpakken. Ik ben er goed in om de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden en zie snel waar de gaten vallen.

Ik kan processen snel doorzien en vertalen naar bruikbare software. Daardoor kan ik echt de regie pakken over zo’n implementatieproces en iedereen met zijn neus dezelfde kant op laten kijken.

Ben je een solist of juist iemand die van samenwerken houdt?

Ik denk dat wij als business consultants ergens allemaal wel solisten zijn: we gaan doorgaans alleen op pad.

Aan de andere kant wordt er juist veel van mijn social skills gevraagd, omdat ik aan de klantzijde met zoveel mensen moet samenwerken. Bovendien spreken wij elkaar als business consultants wekelijks en daarnaast hebben we een maandelijkse kennisdeling.

Op die manier zorgen we ervoor dat onze kennis en ervaring in de organisatie geborgd wordt, zodat onze klanten daar optimaal van kunnen profiteren.

 

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
Wholesale ERP is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over Wholesale ERP
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense
Software Gemak (voorheen: Unit4 Multivers) is al jaren een vertrouwde naam in Nederland. De software van Software Gemak is simpel, duidelijk, gebruiksvriendelijk en toepasbaar in tal van branches.
Meer over Software Gemak