webshop sap business one sana commerce

Wat kan een webshop B2B-bedrijven opleveren?

Of je nou de eerste stapjes zet, of al een ervaren online verkoper bent, je weet waarschijnlijk hoe belangrijk een online verkoopkanaal kan zijn voor je bedrijf. Maar besef je werkelijk hoeveel voordelen er zijn te behalen? We zetten ze voor je op een rij.

1. Meer leads

Een webshop kan je online aanwezigheid enorm versterken. Zelfs als bezoekers niet daadwerkelijk bestellen zorgt de webshop ervoor dat je in zoekmachines veel beter en veel gemakkelijker te vinden bent.

Dit is vooral het geval als je je volledige catalogus online beschikbaar hebt. Maar zelfs als je dat niet wilt kun je profiteren van doelgerichte marketing in je webshop om de aandacht van potentiele nieuwe klanten te trekken. Bekijk de Marketing Editie van onze Oplossingen Samenvatting om te ontdekken hoe Sana Commerce je daarbij kan helpen.

2. Verbeter je online verkoop aan B2B klanten

Meer klanten betekent meer verkopen. Maar dat is niet de enige manier waarop een webshop je kan helpen om je zakelijke prestaties te verbeteren.

Goede webshops tonen je bezoeker je relevante en productspecifieke reviews en aanbevelingen van je andere gebruikers. Je kunt webshopbezoekers ook andere gerelateerde producten laten zien, waarmee je een krachtig cross-sell en up-sell instrument in handen hebt.

Door in zee te gaan met de geïntegreerde webshop van Sana Commerce zagen gebruikers hun e-commerce verkopen gemiddeld met 21% stijgen en hun inkomsten met 8%. Bekijk de factsheet.

3. Verlaag je kosten

Meer inkomsten verkrijgen met minder uitgaven mag onmogelijk lijken, maar het is wel degelijk een van de dingen die een B2B webshop je oplevert.

Moderne technologie helpt je om vrijwel elk aspect van je business inzichtelijk te krijgen, inclusief order geschiedenis, klantinformatie en klantenservice contacten. Door het automatiseren en effectiever maken van diverse processen kan je bedrijf een heleboel onnodige uitgaven schrappen en dat terwijl de opbrengsten stijgen. Dit geldt met name voor webshops die geïntegreerd zijn met een ERP-pakket.

Bonus: E-commerce door de ogen van je financiële professionals en accountant.

4. Ontvang feedback van je klanten

Een goede online koopervaring zorgt ervoor dat de klant terug zal komen en het kan de verkoop verder opstuwen. Immers: wat vertrouw je meer: de commerciële teksten van een fabrikant of een positieve recensie van een echte koper?

Door een uitmuntende B2B webshop aan te bieden kan je van klanten fans maken. Als klanten een positieve review achterlaten kan dat een enorm effect hebben op je business. Elke positieve recensie zorgt voor een toename van de verkopen.

5. Bereik nieuwe markten

We noemden al dat een B2B webshop je kan helpen om meer klanten te bereiken. Maar deze klanten hoeven zich niet perse in je huidige markt te bevinden.

Omdat je online sales portaal niet afhankelijk is van de beschikbaarheid van je sales team kan je webshop 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar zijn. Als tijd niet meer de beperkende factor is, kan de je bereik enorm toenemen en kan je zelfs een internationale markt bedienen.

6. Sla belangrijke data op in je ERP-systeem

Krachtige B2B e-commerce software helpt allerlei processen te stroomlijnen en automatiseren. Bovendien krijg je een uniek inzicht in verkoopgegevens die belangrijk zijn voor marketingcampagnes en sales-activiteiten. Dat geldt vooral als je je B2B webshop integreert in je ERP-platform.

(klik om te vergroten)

Als je deze twee geïntegreerd hebt kun je gedetailleerde sales statistieken oproepen voor elke klant. Het gaat dan bijvoorbeeld over hoeveel deze klant al besteld heeft, de opbrengsten hiervan, het winstpercentage en zelfs de kortingen die verstrekt zijn in een bepaalde periode. Met zoveel betrouwbare informatie zijn vage inschattingen meer nodig!

Wil je nog meer statistieken zien over de voordelen van B2B webshops? Lees dan de bevindingen uit ons recente klantonderzoek onder B2B webshop gebruikers of neem contact op met Jan Verdoorn of Louis Goderie

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
Wholesale ERP is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over Wholesale ERP
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense
Software Gemak (voorheen: Unit4 Multivers) is al jaren een vertrouwde naam in Nederland. De software van Software Gemak is simpel, duidelijk, gebruiksvriendelijk en toepasbaar in tal van branches.
Meer over Software Gemak