SAP Business One module

Voorraadbeheer

Over- en onder bevoorrading voorkomen is een van de grootste uitdagingen vandaag de dag. Met de voorraad functies van SAP Business One kunt u nauwkeurig de inkomende en uitgaande leveringen, master data per artikel en prijslijsten beheren. 

Op deze pagina leest u over alle functies van SAP Business One voor uw voorraadbeheer.

Onderdelen

Functionaliteiten voor uw voorraadbeheer

Magazijn- en voorraadbeheer

Beheren van de voorraad met behulp van diverse kostenmodellen, bijhouden van masterdata van artikelen en gebruiken van verschillende meet- en prijseenheden.

Voorraadlocatiebeheer

Voorraden in meerdere magazijnen beheren door ieder magazijn op te splitsen in subzones, toewijzingsregels formuleren, voorraadbewegingen optimaliseren en orderpickingtijden reduceren.

Goederenontvangst en -uitgifte management

goederenontvangsten en -uitgiften registreren, voorraadlocaties en mutaties monitoren; consignatieorders, drop ship en andere orders mogelijk maken; en voorraad- en cyclustellingen uitvoeren.

Planning van productie- en materiaalvereisten

Annuleringen en creditnota’s met een PO-referentie, plannen van uw materiaalbehoeften en daarop afstemmen van uw inkoopplanning.

Effieciënte rapportage

genereren van rapporten met actuele gegevens en deze rapporten in diverse rapportformats en/of dashboards tonen.

Wat doet SAP Business One voor u?

Transparante voorraadbeheersing en distributie

SAP Business One geeft nauwkeurige informatie over binnenkomende en uitgaande zendingen, voorraden en artikellocaties. U kunt de voorraad een waarde toekennen met behulp van standaard kosten, voortschrijdend gemiddelde, FIFO (First In, First Out) en andere methoden; voorraadniveaus bijhouden en in real time mutaties monitoren. U kunt real-time voorraadupdates en beschikbaarheidscontroles  uitvoeren en standaardprijzen en speciale prijzen beheren. Ook kunt u kwantumkortingen, contante kortingen en klantkortingen toepassen en rapporten genereren die de impact daarvan tonen.

Video

SAP Business One voorraadbeheer

Goed voorraadbeheer kan het verschil maken tussen winst of verlies voor uw bedrijf. Zeker in tijden van recessie is het verstandig om scherp te zijn op de voorraad en die zo klein mogelijk te houden zonder problemen te krijgen met uitlevering. Inventory Management in SAP Business One helpt u daarmee.

Aanvullende add-ons voor voorraadbeheer

Hoewel SAP Business One alle basisonderdelen die nodig zijn voor voorraadbeheer al in zich heeft, zijn er nog wat aanvullende add-ons beschikbaar die een sales manager het leven makkelijker kunnen maken.
  • vPlan

    vPlan is een overzichtelijk planningsprogramma, waarmee u mensen, goederen en machines kunt inplannen. Het programma werkt simpel en intuïtief, maar is toch heel uitgebreid.

    vPlan
  • Resolv + Mobility

    Resolv is een volledig geïntegreerde add-on van SAP Business One voor distributie, logistiek en magazijnbeheer. Met de handige scan-functionaliteit kunt u verplaatsingen en verzending van goederen nog verder optimaliseren.

    Resolv + Mobility