Transsmart: Boek uw zending direct vanuit KCS Wholesale tegen lagere vervoerskosten

Vroeger was alles simpel. Voor het vervoer van uw producten en goederen had u vaste transportpartners en de bijbehorende vaste prijzen en tarieven. Dat is allang niet meer zo. Deze tijd vraagt om een flexibele vervoersplanning . Welke vervoerder kan uw zending het best en het goedkoopst leveren?

Het belangrijkste voor u als groothandel is natuurlijk dat u bestelling op de juiste tijd en op de juiste plaats geleverd wordt. Maar afgezien van deze randvoorwaarden zijn er nog veel zaken die wellicht efficiënter, transparanter – en belangrijker nog-  goedkoper kunnen.

Wat is Transsmart?

Transsmart is een softwareprogramma waarmee u eenvoudig de beste en / of goedkoopste vervoerder voor uw zending kunt opzoeken en de opdracht met een druk op de knop kunt bevestigen.

Doordat er meer dan 200 vervoerders aangesloten zijn, die zowel pallets als pakketten kunnen leveren, vindt u altijd de oplossing waar u naar op zoek bent. Onder de vervoerders zijn ook de grote vervoerders, zoals PostNL, DPD, UPS en DHL. Bovendien kunt u uw goederen naar meer dan 150 landen wereldwijd verzenden via het systeem.

Hoe werkt de koppeling met KCS Wholesale?

Door middel van een koppeling met KCS Wholesale kunt u eenvoudig zendingen aanmaken en inboeken, zonder dat u dingen handmatig over moet typen of u af te moeten vragen wat uw zending nu uiteindelijk daadwerkelijk kost. U kunt alle werkzaamheden dus uitvoeren in KCS Wholesale zelf: u hoeft hiervoor niet naar Transsmart.

U kunt alle werkzaamheden uitvoeren in KCS Wholesale zelf: u hoeft hiervoor niet naar Transsmart.

Niet alleen kunt u uw zending gewoon in KCS Wholesale inboeken, u kunt ook realtime statusinformatie binnenhalen uit het systeem. Hoe werkt het precies?

  1. U krijgt een (online) order binnen van een klant
  2. U verwerkt de order en biedt deze aan bij de goedkoopste vervoerder. Het systeem toont u welke vervoerder dat is.
  3. U boekt het transport
  4. U print de benodigde labels en papieren uit.
  5. U kunt uw zending volgen met behulp van Track & Tracing.
  6. Na aflevering van de door u verzonden goederen ontvangt u digitaal het POD-bericht (bewijs van levering)
  7. U kunt standaardrapportages uitdraaien voor alle zendingen en leveringen.
  8. De logistieke gegevens zijn voor uw medewerkers beschikbaar in het leveringsdossier.
  9. Uw klanten worden automatisch geïnformeerd over de status van hun zending via een e-mailbericht.

Wat levert de Transsmart-koppeling met KCS Wholesale u op?

Logres installeerde de koppeling met Transsmart al bij diverse groothandels. Dat leverde hen een directe besparing op van 5 – 20% op transportkosten en 20 – 50% op (expeditie) arbeid.

Start 2019 goed en kies voor KCS Wholesale in combinatie met Transsmart! Onze consultants vertellen u er graag meer over.

Plan een adviesgesprek   Bel mij terug

 

Bekijk alle ERP-modules hier.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense