SAP Business One

Uw bedrijf als een geheel laten functioneren is vaak een hele uitdaging. SAP Business One zorgt voor een solide basis, waarvan elk bedrijfsonderdeel kan profiteren. Op deze pagina leest u alles over dit ERP-pakket, speciaal ontwikkeld voor MKB-bedrijven.

SAP Business One biedt een erp-oplossing voor verschillende bedrijfsafdelingen in één softwareprogramma: Financiën, Verkoop, Service, Inkoop, Voorraad en Productie. Voor elke afdeling zijn praktische en bruikbare functionaliteiten toegevoegd.

In de speciale brochure over SAP Business One leest u meer over deze functionaliteiten en toepassingen.

SAP Business One brochure

 

Logres is de ideale partner als u kiest voor SAP Business One.

 • Wij kunnen u voorzien van ervaren en gedegen advies over dit pakket.
 • Wij helpen u met de gehele implementatie en ontzorgen u waar nodig.
 • Ook na de implementatie staan wij voortdurend voor u klaar met een razendsnelle Supportdesk waarin u vriendelijk en vakkundig geholpen wordt met al uw vragen.
 • Bovendien zijn wij als SAP Business One Gold-partner en meermaals bekroond door SAP met awards in diverse categorieën.

Elk bedrijf is anders

SAP Business One is niet alleen standaard ingericht voor MKB-bedrijven, maar ook altijd een maatwerkoplossing. De software kan helemaal ingericht worden zoals u dat wilt, passend bij de werkwijze van úw bedrijf. Onze adviseurs kunnen u adviseren over hoe SAP Business One ingericht kan worden, zoals past bij uw bedrijf en uw manier van werken.

Efficiënte en overzichtelijke bedrijfsprocessen

SAP Business One zorgt ervoor dat uw personeel beter en efficiënter samenwerkt. Niet alleen onderling, maar ook met eventuele partners en medewerkers op andere bedrijfslocaties.

Via één systeem krijgen bedrijfsleiders en managers real-time een duidelijk overzicht van alle belangrijke bedrijfsinformatie. De kwaliteit van de besluitvorming gaat hierdoor omhoog. U neemt immers niet besluiten op basis van de informatie van de afgelopen maand, maar op basis van 100% actuele informatie uit SAP Business One.

U kunt zelf gemakkelijk dashboards samenstellen met de informatie die voor u belangrijk is. Uiteraard kunnen onze adviseurs u hierbij ook helpen.

Kiest u voor de software van SAP Business One dan kunt u kiezen uit

 • SAP Business One On-Premise (de software geïnstalleerd op uw eigen server tegen eenmalige aanschafkosten en jaarlijkse fee)
 • SAP Business One Cloud (de software gehost bij SAP tegen maandelijkse kosten voor het gebruik ervan).

Maak uw business makkelijker met SAP Business One Versie 10.0

In het voorjaar van 2020 is SAP Business One Versie 10.0 gelanceerd. Een compleet vernieuwde, uiterst gebruiksvriendelijke update waarin het beste van SAP Business One bereikbaar wordt voor een breed publiek. Bekijk de releasevideo hier:

Voor welke bedrijven is SAP Business One geschikt?

SAP Business One is geschikt voor diverse branches en sectoren, bijvoorbeeld groothandels, projectorganisaties, producenten, service en onderhoud en dienstverleners biedt het ERP-pakket uitkomst. Met SAP Business One heeft u alle kernactiviteiten van uw bedrijf geïntegreerd in één complete toepassing.

Wilt u weten of SAP Business One een geschikt ERP-pakket zou kunnen zijn voor uw bedrijf? Onze adviseur komt graag bij u langs om te luisteren naar wat u als bedrijf nodig hebt. Op verzoek kunnen wij ook een demo geven van de mogelijkheden van het systeem. In deze demo verwerken wij dan alvast de input die u ons gegeven hebt, zodat u een goed beeld krijgt van wat de implementatie van SAP Business One voor uw bedrijf zou kunnen betekenen.

SAP Business One kosten & implementatie

Bent u op zoek naar de kosten voor het implementeren van SAP Business One? Of heeft u andere vragen? Stel deze gerust! Wij beantwoorden uw vraag altijd binnen twee werkdagen.

Adviesgesprek aanvragen   Stel uw vraag

Logres als uw SAP Business One partner

Hebt u interesse in SAP Business One? Dan is Logres dé ideale partij om u op weg te helpen. Wij hebben 25 jaar ervaring met het implementeren van ERP software in diverse branches en zijn SAP Business One Gold Partner.

De Logres-aanpak bij het implementeren van SAP Business One is herkenbaar aan de pragmatische werkwijze. Onze adviseurs zijn behalve ervaren ook zeer betrokken bij uw bedrijf.

Zij overzien bovendien het gehele traject en kijken verder dan de implementatie van de software alleen. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om het informeren en enthousiasmeren van uw personeel voor dit nieuwe systeem, zodat het de software niet alleen praktisch werkt, maar ook door uw medewerkers gedragen wordt.

Wat onze klanten zeggen

Vanaf het begin heeft Logres goed met ons meegedacht. Je merkt gewoon dat hier mensen werken die het product van binnen en van buiten kennen.

Cathelijn van der Meijden
Spectro

Bekijk alle referenties

Kennisportaal
Blogs over SAP Business One
Resolv Operations Transaction Cenre

Resolv Operations Transaction Centre: SAP Business One was nog nooit zo toegankelijk en overzichtelijk!

SAP Business One is een fantastisch ERP-systeem dat in de basis enorm goed in elkaar zit. Alles klopt, alles is real-time en alles is terug te halen. Toch zien we soms dat klanten moeite hebben om bepaalde informatie te vinden en te vergelijken. Het Resolv Operations Transaction Centre is de oplossing.
Lees verder

SAP Business One werkte voor Spectro als katalysator

Overstappen naar een nieuw ERP-pakket was voor Spectro, producent van chemische reinigingsmiddelen voor de professionele schoonmaak, geen overbodige luxe. Het pakket wat het bedrijf tot die tijd gebruikte voldeed echt niet meer. “De aanleiding om over te stappen was eigenlijk de steeds strenger wordende regelgeving. Van chemische bedrijven wordt steeds meer gevraagd op het gebied ...
Lees verder

Groothandel met nieuwe én gebruikte kantoormeubelen stapt over naar SAP Business One

Hoe kan je het onderste uit de kan halen, wanneer je overstapt van erp-pakket? Multi Ratio ontdekte dat SAP Business One hét erp-pakket was waarmee ze grip konden krijgen op hun ingewikkelde bedrijfsprocessen. 
Lees verder
Bekijk alle berichten
Alle blogs
SAP Business One
SAP Business One is een ERP-pakket dat gebruikt kan worden om werkzaamheden te optimaliseren en bedrijfsinformatie inzichtelijk te maken.

SAP Business One functionaliteiten

Binnen uw bedrijf spelen allerlei processen. SAP Business One biedt u direct inzicht in de verschillende processen en maakt schakelen tussen verschillende afdelingen eenvoudiger. De oplossingen SAP biedt, omvatten uw hele onderneming.

Financieel management

De financiële administratie volledig geïntegreerd met uw inkoop-, verkoop en logistieke processen. Van grootboek en facturering tot debiteuren en crediteuren: inzicht in uw complete financiën.

Verkoopadministratie

Alle verkoopdocumenten overzichtelijk in één systeem. Nooit meer een factuur kwijt!

CRM

Uw klantenbestand eenvoudig en altijd up-to-date. De juiste relatiebeheer software stelt u in staat beter in te spelen op de behoefte van uw klanten en klantgerichter te opereren.

Inkoop- en voorraadbeheer

Beheer en onderhoud op één centrale plek al uw transacties. Bestellingen, voorraad, creditnota’s, offertes, klantorders, facturen en debiteuren: alles is geïntegreerd in het systeem.

Servicemanagement

Optimaliseer het potentieel van uw serviceafdelingen en bied ondersteuning voor serviceactiviteiten en klanteninteracties.

MRP planning

Al uw manufacturing resources inzichtelijk en de planning altijd scherp. ERP Software tilt uw MRP naar een hoger niveau.

Warehousemanagement

Uw magazijnbeheer wordt overzichtelijk en efficiënt. Inclusief voorraadniveaus, artikelbeheer, prijslijsten, speciale prijsafspraken, verplaatsingen tussen magazijnen en transacties.

Productie

Een ERP-systeem geeft nauwkeurige informatie over binnenkomende en uitgaande zendingen, voorraden en artikellocaties. Ook de planning van productie-en materiaalvereisten wordt eenvoudig.

Projecten

Houd inzicht in planning, voorraad en de status van verschillende betrokken partijen. Ook voor ETO een ideale oplossing.

Intercompany integratie

Aanvragen, orders, inkopen, inkoop-, verkoop- en omzetstatistieken zijn op totalen, maar ook per administratie (bijvoorbeeld BV) te beheren. Meer over intercompany integratie.

E-commerce

Geef uw klanten 24/7 tot uw online catalogus, hun eigen orderhistorie en accountgegevens. Maar vooral: weet zelf precies wat er gebeurt in uw webwinkel.

Business Intelligence

Zet de schat aan gegevens uit uw ERP om in waardevolle informatie. Met onze BI-oplossing kunt u een verdieppingsslag maken met uw managementinformatie.

Analytics en reporting

Alles wat u nodig hebt om managementbeslissingen te nemen overzichtelijk op een rij.

Cloud

Altijd, overal en via ieder mobiel apparaat toegang tot SAP Business One. Zodat u altijd de laatste informatie hebt en indien nodig direct wijzigingen aan kunt brengen.

HANA

De eerste bedrijfsbeheeroplossing voor het MKB die volledig in-memory draait. Real-time inzicht en geïntegreerde analysemogelijkheden. Meer…

Mobile

Gebruik SAP waar en wanneer u wilt door volledige mobiele ontsluiting van uw ERP pakket.

Toon alle functionaliteiten

Ontdek de mogelijkheden van SAP Business One voor uw bedrijf!

Aanvullingen op SAP Business One

SAP Business One is aan te vullen met diverse add-ons net extra functionaliteiten die ervoor zorgen dat SAP precies zo is ingericht dat het erp-pakket optimaal bruikbaar is voor uw bedrijf. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over deze aanvullende pakketten.
 • Boyum

  Zeventig procent van de MKB-bedrijven worstelt ermee om de beschikbare tijd zo effectief mogelijk te besteden. Vaak wordt productiviteitsverlies veroorzaakt door slechte tools die niet zijn aangepast op de specifieke behoeften van de klant. Boyum is dé handige add-on van SAP Business One die dit probleem in één keer oplost.

  Boyum
 • Elvy

  Elvy is een slim en betaalbaar softwarepakket, dat uw inkomende documentstroom digitaliseert en automatiseert. Met andere woorden: het zorgt ervoor dat gescande documenten op de juiste plek in de juiste database terechtkomen.

  Elvy
 • ProcessForce

  ProcessForce is bedrijfssoftware, speciaal bedoeld voor de procesindustrie en is volledig geïntegreerd met SAP Business One.

  ProcessForce
 • Resolv Mobility

  Resolv is een volledig geïntegreerde add-on van SAP Business One voor distributie, logistiek en magazijnbeheer. Met de handige scan-functionaliteit kunt u verplaatsingen en verzending van goederen nog verder optimaliseren.

  Resolv Mobility
 • Sana Commerce

  Sana helpt bedrijven online te groeien. Hoe? Met een toekomstbestendige e-commerce oplossing die naadloos integreert met SAP ERP, SAP B1 en Hana.

  Sana Commerce
 • vPlan

  Een strakke planning is voor elk bedrijf van levensbelang. SAP Business One levert u de nodige input voor een goede planning, maar wat als u deze informatie geautomatiseerd in uw planningssoftware kunt laten binnenlopen? Maak kennis met vPlan!

  vPlan