SAP Business One

Het meest veelzijdige ERP-pakket voor mkb-bedrijven

Uw bedrijf als een geheel laten functioneren is vaak een hele uitdaging. SAP Business One (soms SAP B1 genoemd) zorgt voor een solide basis, waarvan elk bedrijfsonderdeel kan profiteren.

Overweegt u dit ERP-pakket? Wij laten u graag zien hoe dit pakket voor úw organisatie kan werken.

Het pakket

Dit moet je weten over dit SAP Business One

SAP Business One biedt een Enterprise Resource Planning (ERP-pakket) voor verschillende bedrijfsafdelingen in één softwareprogramma. Onze ervaren consultants helpen je.

SAP Business One (soms SAP B1 genoemd) is standaard ingericht voor mkb-bedrijven, maar tegelijk ook altijd een maatwerkoplossing. De software kan helemaal ingericht worden zoals je dat wilt, passend bij de werkwijze van jouw bedrijf.

SAP Business One modules en functionaliteiten

Voor elke afdeling zijn praktische en bruikbare functionaliteiten toegevoegd. Lees op deze pagina meer over dit pakket of download de brochure.

Onze adviseurs luisteren graag naar wat je nodig hebt en kunnen je adviseren vanuit onze ruime ervaring met dit pakket.

Meer over deze modules

Video

SAP Business One in 60 seconden

In deze video leer je in 1 minuut wat SAP Business One is en welke voordelen dit ERP-systeem biedt voor gebruikers.

Over Logres

Logres is je SAP Business One Gold-partner

Tijd voor een nieuw ERP-pakket? Dan is Logres dé ideale partij om je op weg te helpen. Wij hebben 25 jaar ervaring met het implementeren van Enterprise Resource Planning software in diverse branches en zijn SAP Business One Gold Partner.

De Logres-aanpak herkenbaar aan de pragmatische werkwijze. Onze adviseurs zijn behalve ervaren ook zeer betrokken bij jouw bedrijf. Zij overzien bovendien het gehele traject en kijken verder dan de implementatie van de software alleen.

Het gaat dan bijvoorbeeld ook om het informeren en enthousiasmeren van je personeel voor dit nieuwe systeem, zodat het SAP Business One niet alleen praktisch werkt, maar ook door je medewerkers gedragen wordt.

Over ons  Waarom kiezen voor Logres

Quotes

Wat onze klanten zeggen

Vanaf het begin heeft Logres goed met ons meegedacht. Je merkt gewoon dat hier mensen werken die SAP B1 van binnen en buiten kennen.

Cathelijn van der Meijden
Spectro
Bekijk volledige referentie

In de organisatie is veel kennis over ERP-systemen aanwezig. Je krijgt een vaste consultant toegewezen, maar als die er even niet uitkomt, zijn er genoeg collega’s om mee te sparren. Samen komen ze er altijd uit

Ontdek hoe SAP Business One voor jouw organisatie kan werken!

Onze adviseur komt graag bij je langs om te luisteren naar wat je bedrijf nodig heeft.

Man met tablet
Modules

Deze modules vind je in SAP Business One

Financieel

De financiële administratie volledig geïntegreerd met uw inkoop-, verkoop en logistieke processen. Van grootboek en facturering tot debiteuren en crediteuren: SAP Business One biedt inzicht in uw complete financiën. Lees meer...

Sales

Werkt u in de binnendienst of buitendienst als verkoper of salesmanager? Dan is SAP Business One uw toevlucht voor het alle administratie rondom offertes, prijsafspraken en alle andere klantgegevens. Lees meer...

CRM

Uw klantenbestand eenvoudig en altijd up-to-date. De juiste relatiebeheer software stelt u in staat beter in te spelen op de behoefte van uw klanten en klantgerichter te opereren. Lees meer...

Inkoop- en voorraadbeheer

De financiële administratie volledig geïntegreerd met uw inkoop-, verkoop en logistieke processen. Van grootboek en facturering tot debiteuren en crediteuren: inzicht in uw complete financiën. Lees meer...

Servicemanagement

Optimaliseer het potentieel van uw serviceafdelingen en bied ondersteuning voor serviceactiviteiten en klanteninteracties met SAP Business One.

MRP planning

Al uw manufacturing resources inzichtelijk en de planning altijd scherp. SAP Business One tilt uw MRP naar een hoger niveau. Lees meer...

Bekijk alle modules
De database

SAP HANA

Sap Business One HANA (High Performance ANalytic Appliance) is een revolutionair nieuwe manier van gegevensopslag. Door deze zogenaamde in-memory computingdatabase is SAP Business One veel sneller dan andere ERP-systemen.

Het verschil tussen de zogenaamde in-memory database van SAP HANA en reguliere SQL-databases is revolutionair. In traditionele SQL-databases moet informatie eerst uit de database worden gehaald en – na bewerking-  vervolgens worden opgeslagen.

Werk je in SAP Business One HANA, dan werk je direct in het HANA-geheugen die als een schil die over de database heen ligt. Je bekijkt hierin altijd de meest actuele data en doet bewerkingen, zonder dat je last hebt van synchronisatie of opslag-tijd.

Lees meer

Extra functionaliteiten

Naast de standaardmodules is SAP Business One (SAP B1) te verrijken met additionele software modules die functionaliteiten bieden die aanvullend kunnen zijn voor jouw bedrijf.
 • Boyum

  Zeventig procent van de MKB-bedrijven worstelt ermee om de beschikbare tijd zo effectief mogelijk te besteden. Vaak wordt productiviteitsverlies veroorzaakt door slechte tools die niet zijn aangepast op de specifieke behoeften van de klant. Boyum is dé handige add-on die dit probleem in één keer oplost.

  Boyum
 • Elvy

  Elvy is een slim en betaalbaar softwarepakket, dat je inkomende documentstroom digitaliseert en automatiseert. Met andere woorden: het zorgt ervoor dat gescande documenten op de juiste plek in de juiste database terechtkomen.

  Elvy
 • Processforce

  ProcessForce is bedrijfssoftware, speciaal bedoeld voor de procesindustrie en is volledig geïntegreerd met SAP Business One.

  Processforce
 • Resolv Mobility

  Resolv is een volledig geïntegreerde add-on voor distributie, logistiek en magazijnbeheer. Met de handige scan-functionaliteit kan je verplaatsingen en verzending van goederen nog verder optimaliseren.

  Resolv Mobility
 • Sana Commerce

  Sana helpt bedrijven online te groeien. Hoe? Met een toekomstbestendige e-commerce oplossing die naadloos integreert met je ERP-pakket

  Sana Commerce
 • vPlan

  Een strakke planning is voor elk bedrijf van levensbelang. Wat als je de informatie uit uw Enterprise Resource Planning geautomatiseerd in uw planningssoftware kunt laten binnenlopen? Maak kennis met vPlan!

  vPlan

Ontdek hoe SAP Business One voor jouw organisatie kan werken!

Onze adviseur komt graag bij je langs om te luisteren naar wat jouw bedrijf nodig heeft.

Sap Business One consultant
Roadmap

SAP Business One Roadmap 2024

Wat zijn de plannen van SAP voor SAP Business One in het komende jaar / de komende jaren? Dat lees je in de SAP Business One Roadmap. Download ‘m hier!

SAP Business One Roadmap 2024

FAQ's

Veelgestelde vragen over SAP Business One

Waar wordt SAP Business One voor gebruikt?

SAP Business One is één betaalbaar bedrijfsbeheersysteem waarmee je je hele bedrijf kunt beheren, van boekhouding, financiën, voorraadbeheer, verkoop, magazijnbeheer en klantenrelaties tot rapportage en analyses. Lees meer…

Wat is het verschil tussen SAP en SAP Business One?

SAP Business One is het ERP-pakket van SAP voor kleine en middelgrote ondernemingen, terwijl SAP R/3 het ERP-systeem is voor grote ondernemingen. Het verschil zit ‘m vooral in de functionaliteiten. En dat niet alleen: ook de systeemarchitectuur verschilt behoorlijk. Tenslotte is er ook verschil in de complexiteit van functionaliteiten van SAP R/3 in verhouding tot SAP Business One.

Is SAP Business One gemakkelijk?

SAP Business One is eenvoudig in gebruik, maar toch enorm krachtig. Het systeem zorgt ervoor dat medewerkers uit alle afdelingen en lagen van je organisatie effectief kunnen samenwerken.

Omdat iedere medewerker voor zijn of haar taak afhankelijk is van informatie van anderen is het systeem generiek opgezet en zijn de schermen en functionaliteiten direct vertrouwd en herkenbaar voor elke gebruiker of als deze gebruiker informatie zoekt buiten de eigen modules.

Wat is SAP Business One?

SAP Business One is een ERP-pakket dat gebruikt kan worden om werkzaamheden te optimaliseren en bedrijfsinformatie inzichtelijk te maken. SAP Business One zorgt voor een sterke basis voor alle afdelingen van een bedrijf. Het laat personeel efficiënter samenwerken, ook met eventuele partners. Lees meer….

Wie gebruikt SAP Business One?

SAP Business One wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 60.000 bedrijven in meer dan 170 landen. Daarmee is het SAP Business One het meest gebruikte ERP-pakket ter wereld. Ook in Nederland is SAP marktleider met een aandeel van 30,2 procent.

De software is speciaal ontwikkeld voor midden- en kleinbedrijf. Binnen een bedrijf kan SAP Business One al worden ingezet vanaf 5 medewerkers die uiteenlopende taken uitvoeren.

Is SAP Business One hetzelfde als SAP?

Nee, SAP is het moederbedrijf, SAP Business One is de naam van het product (het ERP-pakket voor midden- en kleinbedrijf). Behalve SAP Business One heeft SAP nog andere softwarepakketten zoals SAP S4/HANA. Deze software wordt door 68 procent van de multinationals in Nederland gebruikt.

Wat zijn de onderdelen van SAP Business One?

In SAP Business One zijn standard enkele veelgebruikte modules aanwezig, die optimaal op elkaar afgestemd zijn. De volgende onderdelen maken onderdeel uit van een standaard implementatie:

  1. Boekhouding en Financieen
  2. Voorraad & Distrubutie
  3. Productie & MRP
  4. Project- & Resource management
  5. Verkoop & Service (Sales)
  6. Inkoop & Operations
  7. Management & Administratie

Waarom is SAP Business One een alles-in-een oplossing?

De software van SAP Business One verbindt medewerkers van alle afdelingen in jouw bedrijf in één digitaal systeem aan elkaar. Je hebt dus niet langer afzonderlijke software nodig voor losse bedrijfsprocessen, maar werkt met alle medewerkers in softwarepakket.

Het grote voordeel hiervan is dat je data eenvoudig met elkaar delen kunt en dat iedereen naar dezelfde gegevens kijkt. Hierdoor valt er niets meer “tussen wal en schip”. Je bedrijfsprocessen zijn geborgd van de verkoop tot de distributie en de aftersales.

Bestaat er verschil tussen SAP B1 en SAP Business One?

Nee, mensen die SAP B1 gebruiken bedoelen daar in de regel gewoon SAP Business One mee. SAP B1 is gewoon een verkorte manier van schrijven. Andere mensen noemen SAP Business One soms ook wel SAP Systeem of SAP ERP Systeem.