Inkoop

Een inkoper moet tijdig en verstandig inkopen tegen de meest gunstige prijs. SAP Business One helpt u hierbij door u van alle informatie te voorzien die u nodig hebt om verantwoorde inkoopbeslissingen te maken.

Op deze pagina treft u alle informatie over de beschikbare modules en functionaliteiten binnen het systeem.

Onderdelen

Functionaliteiten voor uw inkoopafdeling

Inkoop

Maak bestelaanvragen, PO's en goederenontvangstbonnen aan. Koopel inkoopdocumenten en beheer retourneringen, extra kosten en meerdere valuta's.

Master data management

Beheer gedetailleerde data in een gebruiksvriendelijke interface. Raadpleeg saldogegevens en inkoopanalyses. Beheer prijslijsten en belastinginformatie.

Integratie van magazijn en boekhouding

Realtime inzicht in de status van goederenontvangsten en voorraadniveaus.

Verwerken van crediteurfacturen

Beheer annuleringen en creditnota's met een PO-referentie. Stem uw inkoopplanning af op de materiaalbehoeften.

Rapportage en analyse

Maak standaardrapporten of rapporten op maat op basis van realtime gegevens en verbeter de plannings- en auditprocessen.

Wat doet SAP Business One voor u?

Optimalisatie van het inkoopproces om winstmarges te vergroten

Iedere onderneming heeft behoefte aan een systematische aanpak van het inkoopproces: van het aanvragen van offertes bij leveranciers tot het plaatsen van bestellingen en het betalen van rekeningen.

SAP Business One helpt u met het beheer van het volledige traject van bestelling tot betaling, inclusief bonnen, facturen, retourneringen en betalingen.

Dankzij de geïntegreerde rapportagetools is het eenvoudig om leveranciers en prijzen te vergelijken om betere onderhandelingsresultaten te behalen en kansen voor kostenbesparingen te signaleren.

Video

SAP Business One Inkoop functionaliteiten

Deze video “SAP Business One Inventory” toont alle veelgebruikte functionaliteiten voor inkopers, zoals voorraadverwerking, artikel stamgegevens, batches en serienummers, batchlocaties, rapportage, voorraadtransfers en prijzen.

Aanvullende add-ons voor Inkoop

Hoewel SAP Business One alle basisonderdelen die nodig zijn voor inventory management al in zich heeft, zijn er nog wat aanvullende add-ons beschikbaar die een inkoper het leven makkelijker kunnen maken.
 • Elvy

  Elvy is een slim en betaalbaar softwarepakket, dat uw inkomende documentstroom digitaliseert en automatiseert. Met andere woorden: het zorgt ervoor dat gescande documenten op de juiste plek in de juiste database terechtkomen.

  Elvy
 • Boyum IT Solutions

  De add-ons van Boyum IT bevatten aantrekkelijke aanvullende functionaliteiten voor inkopers, zoals document management en budgetbeheer.

  Boyum IT Solutions
 • Resolv + Mobility

  Resolv biedt aanvullende functionaliteiten zoals container management en quality management.

  Resolv + Mobility