31 maart: Wereld Back-up dag

Voor back-uppen van gegevens bestaat geen goed Nederlands woord. Toch is het ontzettend belangrijk om je belangrijke bedrijfsdata dubbel op te slaan zodat je er nog bij kunt bij geval van nood. Hoe is dat bij jou geregeld?

ERP-systemen behoren tot de meest kritieke softwareprogramma’s die er zijn. Onze ERP-systemen liggen er niet zomaar uit en zelfs al zou dat gebeuren, dan hebben wij bij de installatie de backup hiervan met de systeembeheerder afgestemd..

Toch kan een je ERP-pakket niet zoveel voor je betekenen als het jouw data niet bereiken kan of geen contact kan maken met de andere softwareprogramma’s die je als bedrijf gebruikt. Het is daarom voor elk bedrijf van belang dat de bedrijfsinformatie en alle relevante softwareprogramma’s op regelmatige (dagelijkse) basis in de backup worden meegenomen.

In de cloud of on-premise

Werk je gedeeltelijk of volledig in de cloud, dan heb je een groot voordeel boven bedrijven die dat niet doen. Je bent dan niet afhankelijk van een bepaalde bedrijfslocatie en kunt altijd en overal bij je data. Toch is ook dat weer relatief, want zonder internetverbinding ben je natuurlijk nergens.

Sommige bedrijven kiezen er vanwege de veiligheid of de kosten voor om een belangrijk deel van hun gegevens toch op een eigen (virtuele) server op te slaan. On-premise heet dat in ict-jargon. Echter: een fysieke locatie van je server kan ook weer risicovol zijn: wat als er brand uitbreekt of er wordt ingebroken?

Een fysieke locatie van je server kan risicovol zijn: wat als er brand uitbreekt of er wordt ingebroken?

Gelukkig zijn ook daar zijn goede oplossingen voor verkrijgbaar. Denk onder andere aan een backup van de fysieke server in de cloud. Het enorm belangrijk dat de gehele backup procedure goed met je interne of externe systeembeheerder wordt afgestemd en ingeregeld.

Testen, testen, testen

Om er volledig zeker van te zijn dat je altijd door kunt werken met up-to-date gegevens is het belangrijk om diverse rampscenario’s door te nemen en af en toe eens te testen. Hoe lang duurt het voor jouw bedrijf weer up-and-running is na een crash? Of de downtime een uur is of een volledige dag kan alle verschil van de wereld maken, tenslotte!

De consultants van Logres zullen je tijdens een implementatietraject altijd vragen hoe back-ups in jouw bedrijf geregeld zijn en hierin ook de afstemming zoeken met de systeembeheerder. Op die manier ben je er zeker van zijn dat onze ERP-software altijd in jouw voordeel werkt.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense