klanttevredenheid sap business one

Klanttevredenheid met SAP Business One

Bestaande klanten tevreden houden, levert vaak meer winst op dan het aantrekken van nieuwe klanten. SAP Business One helpt bedrijven om met behulp van slimme data klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Anno 2023 is het begrip ‘vaste klant’ misschien wel een illusie. Het digitale tijdperk zorgt ervoor dat zelfs de meest loyale klanten wel eens om zich heen kijken. En zelfs als zij dat niet doen, liggen uw concurrenten op de loer om hen weg te lokken.

Daarom is het meer dan ooit belangrijk om klanten te koesteren en ervoor te zorgen dat u aan al hun wensen kunt voldoen. Dat vereist kennis van de klant en vaak ook kennis van zijn of haar business.

Kennis op peil houden

Echter: als uw sales- en serviceteam regelmatig wijzigt van samenstelling (door groei van uw organisatie of door verloop van uw medewerkers) is het lastig om die kennis op peil te houden. SAP Business One is daarop het antwoord!

Een goede verslaglegging van klantgegevens in SAP Business One helpt uw medewerkers om vanaf de eerste werkdag goed beslagen ten ijs te komen. Het maakt immers niet uit welke medewerker uw klant te spreken krijgt: al uw medewerkers hebben dankzij SAP Businesss One alle relevante informatie over de klant.

Wie zijn de contactpersonen bij de klant en welke rollen vervullen zij? Uit welke branche komt de klant? Wat heeft de klant eerder bij u besteld? Welke supportvragen zijn er al langs gekomen? En zijn er wellicht specifieke prijsafspraken gemaakt? Al deze informatie is binnen enkele klikken beschikbaar in SAP Business One.

Hoe SAP Business One u helpt

Hoe helpt deze data uw medewerkers bij het verhogen van de klanttevredenheid?

  • SAP Business One voorspelt wanneer uw klant mogelijk een nieuwe bestelling moet doen, zijn product moet upgraden of wanneer er onderhoud nodig is. U kunt uw klant dan een herinneringsmail sturen om de volgende aankoop te stimuleren.
  • Met behulp van deze voorspellingen kunt u er ook voor zorgen dat de populairste producten van uw vaste klanten altijd voldoende op voorraad
  • SAP Business One helpt u uw communicatie en productaanbiedingen te personaliseren op basis van de specifieke wensen en verlangens van terugkerende klanten, direct vanuit het systeem.
  • SAP Business One helpt met het cross-sellen van producten op basis van huidige en eerdere aankopen.
  • SAP Business One helpt u uw producten op de juiste manier te prijzen voor terugkerende klanten. Dit is belangrijk! Een onverwacht hoge of juist lage prijs brengt uw klant in verwarring en kan uw geloofwaardigheid aantasten!
  • SAP Business One automatiseert handmatige handelingen waardoor zowel uw salesmedewerkers als de klant zelf gemakkelijker orders kan plaatsen en herhalen.
  • SAP Business One biedt bedrijven een geïntegreerd servicebeheersysteem waarmee u snel en efficiënt kan reageren op serviceverzoeken van de klant. Dat betekent dat problemen snel worden opgelost, waardoor de klanttevredenheid wordt verhoogd.
  • SAP Business One helpt u om defecte producten snel terug te kunnen roepen om de schade te beperken. U weet immers precies welk serienummer en model aan de klant verkocht is.

Vraag een demo aan!

Wilt u de klanttevredenheid van uw klanten verbeteren? Vraag dan een demo aan van SAP Business One. Wij leggen u graag uit hoe dit systeem in uw specifieke situatie kan helpen om ervoor te zorgen dat uw klanten loyaal blijven en jarenlang winstgevend voor uw bedrijf.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense