KCS Wholesale SP6, fix 38

Unit4 heeft recent fix 38 vrijgegeven voor KCS Wholesale SP6. In deze nieuwe versie zijn enkele wijzigingen doorgevoerd die voor u mogelijk van belang zijn of u veel voordeel kunnen bieden:

 1. Vanaf versie SP6 met fix 38 wordt nu ook Windows Server 2019 ondersteund.
 2. Zoekfunctie is uitgebreid. Om te zoeken kunt u het reguliere zoekscherm rechts bovenin het scherm gebruiken. Vanaf fix 38 is het mogelijk geworden om in de database te zoeken naar de volgende items:
  1. Inkoopfactuur
  2. Inkoopordernummer
  3. Referentie inkooporder
  4. Verkoopfactuur
  5. Verkoopordernummer
  6. Referentie verkooporder
  7. Pakbon
  8. Verkoopoffertenummer
  9. Referentie verkoopofferte
 3. Er worden maximaal 30 zoekresultaten getoond. Unit4 werkt komende tijd verder aan uitbreidingen op deze zoekfunctionaliteit.
 4. Er worden voortdurend wijzigingen of nieuwe toevoegingen gedaan aan de REST API’s. Op dit moment zijn er weer veel toevoegingen op gebied van prijsafspraken (incl. staffels), orderstatussen (voor uw klanten op uw webshop, assemblage, logistiek en vele andere mooie opties).
 5. Het importeren van stamgegevens is vereenvoudigd. Bij het importeren van stamgegevens (producten, debiteuren, crediteuren) is een aantal velden gemarkeerd als verplicht. Bij het her-importeren van deze gegevens (voor aanvullingen of wijzigingen) is het niet gewenst om deze velden bij iedere import aan te moeten leveren. Daarom heeft Unit4 nu het aantal verplichte velden verminderd
 6. De auditfile kan in XML XAF formaat geëxporteerd worden. Als er een apostrof of een euroteken wordt gebruikt in de omschrijving van een mutatie, ging het inlezen van de auditfile niet goed omdat de andere partij geen UTF-8 aankon. Dit is opgelost.
 7. Het matchen van bankafschriften van ABN-AMRO is verbeterd op de volgende punten: Factuurnummers met een “F” voor het nummer worden nu ook herkend. Facturen die herkend worden, maar niet geheel matchen qua bedrag, worden nu gezien als deels gematched. Het percentage van de match wordt getoond. Bedrijfsnamen die niet helemaal overeenkomen met de naam van de organisatie worden nu ook herkend.
 8. Een gebruiker heeft de mogelijkheid om een herwaardering van de voorraad te importeren via Excel. Zo kunt u nieuwe prijzen zelf berekenen en vervolgens aanbieden aan het pakket.
 9. Rapportage openstaande posten Crediteuren en kolommenbalans op peildatum in Excel. Unit4 bouwt komende tijd meer rapportages om naar Excel.

Bent u geïnteresseerd in de nieuwe versie en wilt u deze door Logres laten installeren, neem dan contact op met planning via e-mail of bel naar 0342-421500. Graag informeren wij u verder over de mogelijkheden.

https://player.vimeo.com/video/260762421

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense