Vijf voordelen van SAP Business One

U werkt voor een groothandel, in de project- of procesindustrie of voor een servicebedrijf en u wilt een nieuw ERP-systeem. Wat kiest u dan? Logres Business Solutions adviseert SAP Business One. Welke voordelen heeft dit systeem voor uw bedrijf?

Als het gaat om de keuze voor een ERP-pakket, dan wilt u een nauwkeurige afweging van plussen en minnen. Het gaat tenslotte om een systeem dat de core van uw organisatie raakt en mogelijk invloed heeft op de dagelijkse gang van zaken.

Onze adviseurs helpen u graag met de keuze. Maak een afspraak om de mogelijkheden voor uw bedrijf met een van hen door te spreken.

Maak een afspraak

Voordeel 1: Aanpasbaarheid

Geen bedrijf is hetzelfde. Wanneer u een ERP-pakket aanschaft wilt u dus die dit pakket optimaal is afgestemd op uw organisatie.

SAP Business One is een softwarepakket dat gemakkelijk aanpasbaar is aan uw eigen wensen. U kunt kiezen voor een van de honderden extra functionaliteiten die toegevoegd kunnen worden door middel van add-ons, maar het is ook mogelijk om een onderdeel op maat te (laten) maken door ons, een externe partij of uw eigen IT-afdeling.

Voordeel 2: Flexibiliteit

Het kan zijn dat u de mogelijkheid wilt hebben om uw ERP-pakket aan te passen voor de gebruiksvriendelijkheid. Het gaat dan niet om extra functionaliteiten, maar om het weglaten of juist toevoegen van onderdelen, het (her)noemen van bepaalde functies en dergelijke.

SAP Business One is erg flexibel. U kunt zelf benamingen in het scherm aanpassen, velden maken, knoppen toevoegen of informatie vanuit internet of uw eigen intranet tonen in het systeem.

Voordeel 3: Mogelijkheid om te koppelen met andere software

Een ERP-pakket krijgt pas echt een meerwaarde wanneer u dit kunt koppelen aan andere software die door uw organisatie gebruikt wordt. Alleen dankzij slimme koppelingen kan tijdswinst geboekt worden en automatisering een echte boost geven aan uw bedrijf.

SAP Business One is erg gemakkelijk te koppelen met andere softwaresystemen. Voor enkele van de meest gebruikte softwarepakketten in de wereld heeft SAP Business One een soort voor-ingeregelde koppeling beschikbaar die enkel aangezet hoeft te worden.

Voordeel 4: Impact

Een (nieuw) ERP-pakket heeft veel impact op een organisatie. Maar in hoeverre moet u de dagelijkse gang van zaken aanpassen of veranderen? Hoe snel zal het pakket geaccepteerd en gebruikt worden?

SAP Business One is dusdanig flexibel, dat u uw eigen namen aan functionaliteiten kunt geven en de dagelijkse workflow vrijwel geheel geïmplementeerd kan worden.

Ook visueel kunt u het pakket herkenbaar en aantrekkelijk maken. Daardoor hebben uw medewerkers de nieuwe werkwijze doorgaans snel onder de knie.

Voordeel 5: Mobiele toegankelijkheid

SAP Business One kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dankzij de online toegankelijkheid en diverse apps kunt u SAP Business One altijd en overal waar internet is bereiken.

SAP Business One heeft bovendien een unieke database die de mobiele snelheid enorm vergroot: SAP HANA. Deze database is ook offline beschikbaar en is razendsnel.

In SAP HANA vindt u de informatie die u nodig hebt op het moment dat u die nodig hebt en op de plek waar u deze informatie nodig heeft. Er zijn bovendien veel handige add-ons beschikbaar die rechtstreeks communiceren met de SAP HANA database.

Meer weten over de voordelen van SAP Business One? Een demo aanvragen?

Maak een afspraak

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense