Voorraadbeheer

Met realtime synchronisatie van goederenontvangsten en voorraadniveaus in het magazijn heeft u altijd en overal inzicht in uw voorraad.

Hierdoor kunt u gemakkelijk de inkoopplanning bijhouden en automatisch facturen opstellen op basis van bestelopdrachten of goederenontvangst.

Onderdelen

Optimalisatie om winstmarges te vergroten

Master data management

Gedetailleerde data beheren in een gebruiksvriendelijke interface, saldogegevens en inkoopanalyses raadplegen, en gedetailleerde gegevens van gekochte artikelen bijhouden met prijslijsten en belastinginformatie.

Integratie van magazijn en boekhouding

Real-time synchronisatie van goederenontvangsten en voorraadniveaus in het magazijn.

Verwerken van crediteurenfacturen

Annuleringen en creditnota's met een PO-referentie, plannen van uw materiaalbehoeften en daarop afstemmen van uw inkoopplanning.

Eenvoudigere, up-to-date rapportage

Rapporten met real-time gegevens maken en deze in verschillende rapportvormen of dashboards tonen.

Zo ondersteunt SAP Business One

Haal meer uit uw voorraadbeheer

SAP Business One biedt ondersteuning voor verschillende voorraadwaarderingsmethoden voor elk afzonderlijk artikel, waaronder standaardkosten, voortschrijdend gemiddelde en FIFO (first in, first out).

De planningsdetails worden ook bijgehouden binnen de masterdata van het artikel, waarbij u een inkoopmethode kunt definiëren (zoals ‘maken’ of ‘kopen’) of een interval kunt kiezen voor de inkoop van het artikel (bijvoorbeeld maandelijks, wekelijks of dagelijks). U kunt tevens de seriegrootte, het aantal minimumorders en de gemiddelde doorlooptijd van een lead gemakkelijk bepalen.

Video

SAP Business One Voorraadbeheer

Uw bedrijf beheert een groot magazijn en houdt de voorraad ter plaatse. De belangrijkste problemen zijn tegenwoordig over- en onderbevoorrading van voorraadartikelen, waardoor bestellingen vertraging oplopen en de klanttevredenheid afneemt.

Uw doel is om een beter inzicht te krijgen in de voorraadomzet, achterstallige bestellingen en artikelen met hoeveelheden onder het minimum of boven het maximum. U wilt ook voorraadaankopen kunnen plannen op basis van de vraag in plaats van op basis van onderbuikgevoel.

Bekijk hoe dit kan worden bereikt in SAP Business One.

Serialisatie

Met behulp van templates kunt u automatisch serienummers aanmaken, maar handmatig toewijzen is ook mogelijk. In dat geval worden de nummers alleen toegewezen bij de vrijgave van een artikel uit de voorraad of optioneel bij elke transactie.

U kunt ook batches toewijzen aan producten en deze rangschikken op houdbaarheid of een ander kenmerk. De batches voor deze producten kunnen vervolgens worden gebruikt voor klantenorders, leveringsbonnen en voorraadverplaatsingen.

In bepaalde marktsituaties kan het soms noodzakelijk zijn om uw voorraad op een andere manier te waarderen. Met de rapportfunctie voor het bijwerken van voorraadwaarderingsmethoden kunt u gemakkelijk artikelen uit een lijst selecteren en de ene waarderingsmethode vervangen door een andere.

Aanvullende add-ons

Je voorraadbeheer volledig optimaliseren? Er zijn er nog wat aanvullende add-ons beschikbaar die het makkelijker kunnen maken.
 • Boyum

  Zeventig procent van de MKB-bedrijven worstelt ermee om de beschikbare tijd zo effectief mogelijk te besteden. Vaak wordt productiviteitsverlies veroorzaakt door slechte tools die niet zijn aangepast op de specifieke behoeften van de klant. Boyum is dé handige add-on van SAP Business One die dit probleem in één keer oplost.

  Boyum
 • Transsmart

  nShift Transsmart is een softwareprogramma waarmee u eenvoudig de beste of goedkoopste vervoerder voor uw zending kunt opzoeken en de opdracht met een druk op de knop kunt bevestigen.

  Transsmart
 • Resolv + Mobility

  Resolv is een volledig geïntegreerde add-on van SAP Business One voor distributie, logistiek en magazijnbeheer.

  Resolv + Mobility