CompuTec Batch Traceability 360 plugin voor SAP Business One: nooit meer zoeken naar je batch

Het is de nachtmerrie van een producent. Een van je batches wordt gebruikt in meerdere productieprocessen en is misschien zelfs al verscheept naar een van je klanten, maar er blijkt een cruciale fout in te zitten. De batch moet worden teruggehaald en wel zo snel mogelijk. Maar hoe?

CompuTec Batch Traceability is een nieuwe plugin van CompuTec (de makers van ProcessForce). Deze plugin voor SAP Business One helpt producenten en groothandels beter dan ooit inzichtelijk te maken waar batches of onderdelen daarvan zich bevinden en hoe ze gebruikt worden.

Deze plugin helpt producten en groothandels beter dan ooit inzichtelijk te maken waar batches of onderdelen daarvan zich bevinden en hoe ze gebruikt worden.

Traceability wordt elk jaar belangrijker in productieprocessen en in de (groot)handel. Door stijgende kwaliteitseisen, zowel van eindgebruikers als van overheden worden producenten en groothandels steeds meer gedwongen om scherp te hebben waar hun producten, halffabrikaten of productiebatches gebruikt worden en zijn gedistribueerd.

Hoe werkt Batch Taceability 360?

Met Batch Traceability 360 kun je alle batches filteren en gemakkelijk zoeken naar de batch die problemen geeft. Elke batch heeft een aparte pagina met drie tabjes.

Overview

Klik je op de gevonden Batch, dan zie je op de OVERVIEW-tab op een rijtje:

  • Alle klachten over de batch
  • Klanten die de batch gekocht hebben
  • Leveringen van de batch (met kaartweergave)
  • Retourzendingen van goederen met betrekking tot de batch
  • Gerelateerde creditfacturen
  • Producten die door de batch worden beïnvloed
  • Vooraad die gerelateerd is aan de batch
  • Productieorders die gerelateerd zijn aan de batch (zowel in eerder als in latere stadia van de levenscyclus van de batch)

Trace

Op het tabje TRACE kun je per batch zien welke productiestappen eraan vooraf gingen en wat de volgende stappen waren in het productieproces. Je kunt elke stap perfect nagaan en nader bekijken. Je klikt zo ook gemakkelijk heen en weer tussen gerelateerde batches.

Door de weergave, die je het best ziet in de onderstaande video is duidelijker dan ooit waar je batch is in het productieproces en wat door deze batch beïnvloed wordt.

Action

De derde tab heet ACTION. Hier kun je met een druk op de knop de status van de batch verandere in Locked, zodat de batch niet meer gebruikt kan worden, waar de batch zich ook bevindt in het productieproces.

Net zo gemakkelijk kun je de batch weer releasen met Released of veranderen in Not Accesible. Je kunt deze actie uitvoeren voor 1 batch, maar ook voor verschillende batches tegelijk of zelfs in 1 keer voor alle gerelateerde batches.

Waarom we Batch Traceability 360 aanbevelen

De kracht van Batch Traceability 360 is de eenvoud ervan en de overzichtelijke weergave, die het best te bekijken is in de video hieronder.

Batch Traceability 360 is door CompuTec bewust los van ProcessForce opgezet en kan in SAP Business One gebruikt worden, maar ook op een los tabblad in de browser.

 

 

Tip: Bekijk alle ERP-modules hier.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense