ERP-modules en functionaliteiten van A-Z

Bent u op zoek naar een passend ERP-systeem met ERP-modules voor elke afdeling van uw bedrijf? Op deze pagina vind u alle ERP-modules en ERP-functionaliteiten die beschreven staan op deze website op een rijtje. 

In het woud van ERP-systemen en ERP-software kan het soms lastig zijn om het ERP-systeem te vinden dat precies past bij uw organisatie. Wanneer u zich oriënteert op nieuwe ERP-software dan moet deze in elk geval modules hebben voor elke afdeling die ermee werken moet, dat is het minimale. Daarnaast is het handig als deze modules probleemloos “met elkaar praten”.

In de onderstaande lijst vind u zowel ‘native‘ ERP-modules, dus modules die standaard in het ERP-systeem van uw keuze zitten ingebouwd, als ook ERP-modules die middels aanvullingen op uw ERP-pakket (zogenaamde add-ons) kunnen toegevoegd worden.

A

Assemblage
AVG

B

Batch recall
Bill of Materials

 

C

Cloud
Compliant Management
Connectivity
Container Management
CRM (for Outlook)
Customer Checkout

 

D

Data-opslag
Data synchronisatie
Dashboards
Distributie
Document archief
Document scanning

E

Ecommerce

 

F

Factuurverwerking
Finance

 

G

 

H

HANA
Hosting

 

I

Inkomend factuurregister
Inkoop
Integration Framework
Intercompany
Inventory Management

 

J

Jaarafsluiting

 

K

Kassasysteem
Kostenbeheer & Verplichtingen
Kwaliteitscontrole

 

L

Levering
Logistiek

 

M

Manufacturing
Material Requirements Planning (MRP)
Mailchimp-koppeling

 

N

 

O

Onkosten declaratie
Online klantenportal
On-premise
Order Management
Order to Cash
Outlook-koppeling

 

P

Planning
PMS scannen
Print & Delivery
Product costing

Productie
Product Information Management (PIM)
Projecten

Q

Qualitycontrol

 

R

Rekening courant

 

S

SalesApp
Scannen
Scheduling
Serialisatie
Service
ServiceApp
Supply Chain Management

 

T

Traceability

 

U

 

V

Verkoopadministratie
Verladingen
Voorrraadbeheer

 

W

Warehousing
Webshop

 

X

 

Y

 

Z

Andere benamingen

Soms heet een ERP-module in het ene ERP-pakket net iets even anders dan in een ander ERP-pakket. Waar mogelijk hebben wij getracht om diverse bekende termen in de lijst op te nemen en door te laten verwijzen naar de pagina die gaat over een ERP-module die in SAP Business One of Wholesale ERP mogelijk anders genoemd wordt.

Komt u er niet uit? Mist u modules of functionaliteiten? Belt u gerust naar Logres voor advies of een korte toelichting.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze software partners

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
Wholesale ERP is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over Wholesale ERP
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense
Software Gemak (voorheen: Unit4 Multivers) is al jaren een vertrouwde naam in Nederland. De software van Software Gemak is simpel, duidelijk, gebruiksvriendelijk en toepasbaar in tal van branches.
Meer over Software Gemak