ProcessForce

Waardevolle extra functionaliteiten in SAP Business One speciaal voor de procesindustrie

ProcessForce is bedrijfssoftware, speciaal bedoeld voor de procesindustrie en is volledig geïntegreerd met SAP Business One. Deze combinatie biedt u het beste van twee werelden: de kracht en de zekerheid van SAP en praktische softwarefunctionaliteiten die u als producent dagelijks gebruikt.

Heeft u SAP Business One als ERP-systeem of overweegt u binnenkort over te stappen? Dan is ProcessForce hét softwarepakket met alle aanvullende functionaliteiten die u als producent nodig heeft.

Neem contact op

Volledig geïntegreerd

Juist omdat uw business verschilt van die van andere branches wilt u SAP Business One kunnen afstemmen op uw eigen workflow. Geen software doet dat zo slim en vloeiend als ProcessForce.

ProcessForce voelt niet als “extra software”: het pakket is zodanig geïntegreerd dat u zelf niet in de gaten hebt of u zich nog in basis van SAP Business One bevindt of dat u naar een scherm uit ProcessForce aan het kijken bent.

Wat ProcessForce doet

Als producent hebt u te maken met materialen, mensen en machines die in perfecte harmonie moeten zijn voor het optimale productieproces. ProcessForce bewaakt deze harmonie door nauwkeurig vast te leggen wat voor u van belang is.

Op basis van de gegevens die het systeem binnen krijgt is het in staat potentiële fouten te corrigeren en problemen te voorkomen.

Wanneer uw productiefaciliteit verregaand geautomatiseerd is, wilt u dat uw software daarbij aansluit.

Wanneer uw productiefaciliteit verregaand geautomatiseerd is, wilt u immers dat uw software daarbij aansluit. Ook uw software moet de kans op menselijke fouten elimineren en zoveel mogelijk automatisch aangeven wat er nodig is en op welk moment.

ProcessForce is gericht op de belangrijkste segmenten van de procesindustrie:

ProcessForce functionaliteiten

De software van ProcessForce biedt u meer dan tien aanvullende functionaliteiten die uw productieprocess verbeteren kunnen. De belangrijkste hiervan zijn:

1. Bill of Materials

Beheer en wijzig de recepturen van uw producten. Laat het ene ingrediënt (percentueel) afhankelijk zijn van het andere en hou rekening met externe factoren zoals vervlieging van grondstoffen.

2. Scheduling

Combineer mensen, materialen en machines op zo’n manier dat u op de meeste efficiënte wijze produceert. Hou rekening met de schoonmaak en stel-tijden van uw productielijnen, laat uw software slim combineren met productiebatches.

Bekijk visueel wat er gebeurt wanneer u wijzigingen maakt in de planning en krijg waarschuwingen wanneer uw wijzigingen voor problemen in de planning zorgen.

3. Kwaliteitscontrole

Als producent hebt u te maken met strenge kwaliteitseisen. Met deze functionaliteit bepaalt u zelf wanneer u uw producten aan een controle onderwerpt. Bij binnenkomst? Halverwege? Of juist aan het einde?

Combineer verschillende controles en bepaal hoe intensief de steekproeven zijn. Hanteer marges en blokkeer de voortgang van het product wanneer er fouten gevonden zijn.

4. Batch traceability, Compliant Management en Batch Recall

Wanneer er klachten komen over uw product wilt u exact weten van welke batch dit product afkomstig was, of ook andere klanten dit product hebben ontvangen en welke toeleveranciers u de ingrediënten voor het product hebben geleverd.

Dankzij deze functionaliteiten uit ProcessForce is het uitzoeken hiervan voor u geen extra werk meer, maar slechts een “druk op de knop.” Wel zo prettig!

Lees hier meer over de speciale module “Serialisatie”

5. Warehouse Management

Met de WMS-module kunt u producten bij binnenkomst of bij een interne verplaatsing (bijvoorbeeld van de voorraad naar een order) scannen met een PDC terminal. Op die manier weet u precies welk artikel of ingrediënt waar te vinden is.

Log in, start de productierun, en stop deze weer of time ‘m. Bent u klaar, print dan een label met de barcode en THT-datum. Meer over SAP Business One WMS.

N.B. De WMS-module is ook als stand-alone softwarepakket beschikbaar!

6.     Product costing

Als product streeft u naar een zo groot mogelijke Return-on-investment (ROI). De module product costing helpt u hierbij. In deze module houdt u precies bij wat een product u gekost heeft (inkoop, werkuren, toegevoegde ingredienten…).

De module berekent automatisch wat een eindproduct minimaal zou moeten kosten of wat de geadviseerde verkoopprijs zou moeten zijn op basis van de winstmarge die u voor ogen hebt. Ook adviseert deze module over het maximale bedrag waarvoor u ingrediënten inkopen kunt.

Met behulp van product costing kunt u scherpe marges hanteren en direct op veranderende (inkoop)prijzen inspelen.

Gebruikerservaring

Als ervaren softwarebouwer voor de procesindustrie weet CompuTec, de leverancier van ProcessForce precies welke ontwikkelingen er in uw branche spelen.

Duizenden gebruikers van de food-industrie tot de chemische industrie of verpakkingsindustrie leverden input voor de verbetering van de gebruikerservaring en zorgen ervoor dat ProcessForce dé software is waar u direct de voordelen van ervaren zult.

Demo op maat

Wilt u ook profiteren van ProcessForce? Neem dan contact op met Logres voor een demonstratie van de software door een van onze SAP Business One consultants.

Neem contact op


Berichten over ProcessForce

sap business one wms

SAP Business One WMS: de voordelen op een rijtje

Uw boekhouding is gedigitaliseerd, uw salesproces is gedigitaliseerd, uw productieprocessen zijn gedigitaliseerd. Waarom uw magazijn dan nog niet? Maak kennis met SAP Business One WMS.
Lees verder

ProcessForce helpt fabrikanten de volgende stap te zetten

Om klanten in de procesindustrie goed te kunnen bedienen, is Logres al jaren partner van CompuTec. Dit Poolse softwarebedrijf ontwikkelde de belangrijke SAP Business One add-on ProcessForce. We spraken met Adam Lebkowski, Sales channel manager bij CompuTec. CompuTec was ooit een ERP-leverancier, precies als Logres is, vertelt Adam. Het bedrijf had meerdere fabrikanten als klant ...
Lees verder

Serialisatie: het toevoegen van extra productinformatie aan de scancode

Producenten hebben vaak te maken met strenge wettelijke regels waaraan zij moeten voldoen. Met name bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie, maar ook bijvoorbeeld in sommige voedingssectoren is serialisatie daarom een vereiste. Maar: wat is serialisatie eigenlijk en hoe kan dit verankerd worden in je ERP-systeem? Met “serialisatie” wordt bedoeld dat producten getraceerd kunnen worden op ...
Lees verder
Bekijk alle berichten

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense