sap business one dashboards

Gepersonaliseerde dashboards in SAP Business One

Een van de grote voordelen van SAP Business One is het realtime in kunnen zien van bedrijfsgegevens. Niet langer hoeft u aan het eind van de maand handmatig rapporten samen te stellen: de SAP Business One dashboards zijn altijd actueel.

SAP Business One dashboards zijn gemaakt zodat gebruikers van SAP Business One in één oogopslag alle data kunnen bekijken en vergelijken die voor hen belangrijk zijn.

De dashboards maken gebruik van prettige visuele elementen zoals grafieken, staafdiagrammen of cirkeldiagrammen in plaats van tabellen, omdat de informatie daaruit sneller opgenomen en geïnterpreteerd kan worden door het menselijke brein.

De SAP Business One dashboards zijn geen statische pagina’s: wanneer u klikt op een van de visuals wordt u doorverwezen naar detailrapportages over specifiek dat onderwerp. Ook worden de dashboards realtime vernieuwd, zonder dat u hiervoor op iets op moet slaan of herladen. Zo hebt u altijd de meest recente data voor ogen!

Welke SAP Business One dashboards zijn er?

SAP Business One biedt u verschillende standaard-dashboards. Deze dashboards staan voor u klaar zodra u SAP Business One in gebruik neemt, maar kunnen desgewenst ook op maat aangepast worden. De volgende dashboards zijn onder meer voor u beschikbaar:

 • Openstaande posten
 • Status servicecalls
 • Verkoopprestaties en analyses
 • Openstaande offertes
 • Cashflow prognoses

Wat zijn de voordelen van een SAP Business One dashboard?

Zoals gezegd: SAP Business One dashboards geven in één oogopslag realtime inzicht in de voortgang van uw business en de prestaties van uw bedrijf. Maar er is meer!

 1. Ontdek en analyseer datagestuurde trends en patronen
 2. Bewaak KPI’s en grijp in waar nodig
 3. Voorspel klantgedrag en anticipeer daarop
 4. Ontdek waar uw business efficiënter kan draaien
 5. Krijg zicht op de individuele prestaties van werknemers, teams en locaties
 6. Baseer managementbeslissingen op echte en actuele data, in plaats van op een onderbuikgevoel.

Nieuwe inzichten

Uniek aan de SAP Business One dashboards is de mogelijkheid om deze in te zetten om de nabije toekomst te “voorspellen”. Heeft u eenmaal een dashboard samengesteld die bepaalde metrics vanuit het verleden op een toont, dan kunt u de periode eenvoudig verlengen naar de toekomst om een voorspelling van uw business te krijgen op basis van de historische gegevens. SAP Business One houdt bij de zogenaamde predictive dashboards rekening met seizoensverloop, trends en andere schommelingen.

Deze inzichten gelden overigens niet alleen voor managers of leidinggevenden, maar voor iedereen op de werkvloer! Gepersonaliseerde dashboards stellen werknemers in staat om hun eigen productiviteit en efficiëntie te bekijken en te verbeteren.

Kan ik ook zelf een SAP Business One dashboard samenstellen?

Jazeker, dat kan! Als business user kunt u de “Pervasive Analytics Designer” functionaliteit in SAP Business One gebruiken om een gepersonaliseerd dashboard aan te maken met data die voor u relevant zijn.

Het grote voordeel van SAP Business One dashboards is dat u geen IT-kennis hoeft te bezitten om deze dashboards samen te stellen. Het is allemaal een kwestie van enkele kliks…

 • Wanneer u kiest voor ‘New dashboard’, kunt u vervolgens de gegevens die u erin wilt hebben selecteren naar het dashboard verslepen.
 • Voor elke grafiek, statistiek of tabel kunt u aangeven wat u op de horizontale en op de verticale as wilt hebben.
 • In veel gevallen kunt u de gegevens ook nog nader specificeren op datum, tijd, locatie of bedrijfsonderdeel.
 • Geven de getoonde gevens te weinig inzicht? Dan is het altijd mogelijk om de weergave ervan te veranderen. Maak er bijvoorbeeld een cirkeldiagram van, of een staafdiagram.
 • Nadat u op Save geklikt hebt is uw nieuwe dashboard opgeslagen. Vergeet het dashboard niet toe te voegen aan uw favorieten, zodat uw het dashboard altijd onder handbereik hebt.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense