mkb functionaliteiten sap business one

Hoe halen MKB-bedrijven het meest uit SAP Business One? Vier tips

In de afgelopen tien jaar zijn softwaretoepassingen een essentieel onderdeel geworden van elk bedrijf. Het beheren van dagelijkse activiteiten met behulp van spreadsheets en rekenmachines is niet alleen inefficiënt, maar het kan er ook voor zorgen dat u uw concurrentie niet voor kunt blijven.

SAP Business One is een oplossing voor bedrijven die hun productiviteit en efficiëntie willen verbeteren. Het heeft een behoorlijke rij functionaliteiten en in deze blogpost gaan we in detail in op hoe je die kunt gebruiken om uw rendement op de investering te maximaliseren.

1.    Marketingprojecten plannen en uitvoeren

Met de marketingmodule in SAP Business One kunt u campagnes maken en uitvoeren. U kunt deze module gebruiken om nieuwsbrieven, e-mails, telefoontjes en meer te versturen.

U kunt leads die u via uw website of sociale media hebt verzameld uploaden naar SAP Business One, zodat u zich kunt richten op mensen die geïnteresseerd zijn in uw producten.

Succesvolle marketingcampagnes kunnen leads omzetten in klanten, wat geld oplevert en u informatie geeft over uw doelgroep.

2.    KPI’s en dashboards instellen

Een andere functie die u kan helpen het beste uit Business One te halen zijn key performance indicators (KPI’s). Met default KPI’s kunt u snel en eenvoudig de voortgang ten opzichte van uw doelen controleren. Met behulp van de functionaliteit kunt u ook financiële en operationele KPI’s te aan te maken die uw eigen specifieke bedrijfsbehoeften weerspiegelen.

Dashboards zijn een andere handige functie die informatie geeft over trends in de data van je bedrijf in bepaalde periode. U kunt deze gegevens gebruiken om gedragspatronen van klanten te voorspellen en bedrijfsdoelen te bewaken.

Medewerkers kunnen hun eigen dashboards maken. Dit kan hen helpen efficiënter te werken, omdat ze de statistieken kunnen zien die van belang zijn voor hun specifieke rol. Het verkoopteam kan bijvoorbeeld een dashboard maken met de bestverkopende producten en de omzet die ze over een bepaalde periode hebben gemaakt.

3.    Handmatige gegevensinvoer elimineren

Het elimineren van handmatige gegevensinvoer zorgt ervoor dat alle medewerkers altijd met actuele gegevens werken en dat er geen menselijke fouten meer worden gemaakt. Dit kan u ook helpen om op arbeidskosten te besparen. Bovendien kan uw personeel zich dan wijden aan activiteiten die gunstiger zijn voor uw bedrijf dan het handmatig invoeren van gegevens.

4.    Voorraadniveaus bewaken

U kunt SAP Business One zo instellen dat het systeem automatisch alle nieuwe orders registreert, wat kan helpen bij voorraadbeheer. Vooraadbeheer is een van de belangrijkste dingen om zorgvuldig te beheren.

Als je te veel voorraad hebt, verspil je geld aan opslag en verlaag je de winst. Aan de andere kant: als je niet genoeg voorraad hebt, kunnen klanten niet kopen wat ze willen. Dit kan ertoe leiden dat ze ergens anders heen gaan of dat bestellingen vertraging oplopen.

SAP Business One maakt het beheren van uw voorraad efficiënt en eenvoudig. U kunt de voorraadmodule gebruiken om bestellingen van producten die u niet op voorraad hebt te verminderen, wat op zijn beurt de winst kan verhogen, of u kunt het systeem gebruiken om meldingen naar uw medewerkers te sturen om hen eraan te herinneren de voorraad voor specifieke artikelen te tellen.

Meer functionaliteiten

We hopen dat dit bericht u heeft geholpen meer te begrijpen over SAP Business One en hoe het uw MKB-bedrijf kan helpen. Als u vragen hebt over SAP Business One, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense