ERP-pakketten MKB: welke keuzes heb je?

Als je MKB-bedrijf steeds verder groeit, kan het een uitdaging worden om het als één geheel te laten functioneren. Een ERP-pakket MKB biedt een solide basis om diverse bedrijfsonderdelen digitaal te verbinden en bedrijfsprocessen te automatiseren.

Als het gaat om ERP-pakketten MKB is er behoorlijk veel keuze. Logres Business Solutions implementeert twee ERP-pakketten voor het MKB en in dit artikel zetten we  de voor- en nadelen voor je op een rij.

Welke ERP-pakketten zijn geschikt voor MKB-bedrijven?

Logres heeft twee ERP-pakketten die erg geschikt zijn voor het MKB. Dit zijn SAP Business One en KCS Wholesale. Deze EP-pakketten bieden veel voordelen voor MKB-bedrijven, waardoor het populaire keuzes zijn voor bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen verbeteren en groeien.

Met name voor groothandels, importeurs, fabrikanten en servicebedrijven geldt dat Logres goed kan helpen bij het implementeren en integreren van deze pakketten in het bedrijf. Wij hebben jarenlange ervaring met deze processen en kennen alle in’s en outs van je branche en je business. We helpen je dus graag!

Wat zijn de voordelen van een ERP-pakket MKB?:

 1. Efficiëntie

  Een ERP-pakket MKB zoals SAB Business One of KCS Wholesale kan helpen bij het stroomlijnen van je bedrijfsprocessen en het optimaliseren van je middelen, waardoor je efficiënter kunt werken. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en hogere winstmarges.

 2. Inzicht

  Een ERP-systeem kan je inzicht geven in je bedrijfsgegevens en -processen. Het biedt je realtime informatie over zaken zoals verkoop, voorraad, financiën en klantrelaties. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen en je MKB-bedrijf beter te beheren.

 3. Schaalbaarheid

  Een ERP-systeem kan worden aangepast aan je specifieke bedrijfsbehoeften. Je kunt de modules selecteren die je nodig hebt en de functionaliteit aanpassen aan je bedrijfsprocessen. Hierdoor is het systeem schaalbaar en kan je het ook blijven gebruiken als je bedrijf groeit.

 4. Betrouwbaarheid

  Een ERP-pakket MKB kan een hoog niveau van betrojebaarheid bieden voor je bedrijfsprocessen en -gegevens. Het kan bovendien helpen om de integriteit en veiligheid van je gegevens te waarborgen en kan ook helpen om fouten en inconsistente informatie te verminderen.

 5. Concurrentievoordeel

  Het gebruik van een ERP-systeem kan je een concurrentievoordeel geven. Het kan je helpen om sneller te reageren op veranderingen in de markt, de kwaliteit van je producten of diensten te verbeteren en je klantenservice te optimaliseren.

Kortom, het gebruik van een ERP-pakket kan MKB-bedrijven helpen om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen en concurrerender te zijn in de markt. Het kan je helpen om je bedrijf beter te beheren en je groeipotentieel te vergroten. Wij kijken graag samen met jou welk ERP-pakket het meest geschikt is voor je MKB-bedrijf.

Wat zijn de verschillen tussen SAP Business One en KCS Wholesale?

Het ene ERP-pakket is het andere niet! Hoewel beide ERP-pakketten uitstekend geschikt zijn voor het MKB zijn er ook verschillen:

 1. SAP Business One is wereldwijd het meest gebruikte ERP-systeem voor MKB-bedrijven. KCS Wholesale (voorheen Unit4 Multivers Extended) is een Nederlandse speler die vooral in ons eigen landje veel gebruikt wordt.
 2. KCS Wholesale is zeer compleet. Vrijwel alles wat een groothandel ooit nodig zal hebben zit hierin. SAP Business One is ook enorm compleet en kan bovendien nog uitgebreid worden met extra modules en functionaliteiten die in de markt verkrijgbaar zijn. Dat maakt SAP Business One iets flexibeler aan te passen naar jouw voorkeuren.
 3. KCS Wholesale is speciaal ontwikkeld voor MKB groothandels. SAP Business One is ook in andere branches een geschikt pakket.

Meer advies nodig? Onze adviseur komt graag bij je langs om te luisteren naar wat je bedrijf nodig heeft.

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense