Koppel uw SAP Business One met uw webshop

Of u nu een Magento webshop heeft, of een in PrestaShop, WooCommerce of CS-Cart: Logres Business Solution realiseert de koppeling met SAP Business One voor u. Zo wordt online verkopen wel heel gemakkelijk!

Een koppeling maken tussen uw ERP-systeem (SAP Business One) en uw webshop is een van de belangrijkste stappen in de automatisering en digitalisering van uw bedrijf. Deze koppeling maakt het mogelijk voor uw klanten om rechtstreeks online bij u te bestellen.

De order komt direct binnen in uw ERP-systeem en wordt vanuit daar geautomatiseerd verwerkt. Uw klant heeft maximaal inzicht in het proces en wordt volledig geïnformeerd over voorraad en levertijden. Afhankelijk van hoe u het proces intern ingericht heeft, worden handmatige handelingen tot een minimum beperkt.

Wat doet de webshopkoppeling?

De koppeling tussen SAP Business One en uw webshop wordt gerealiseerd in het zogenaamde integration framework. De volgende gegevens worden daarbij onder meer gekoppeld aan uw webshop (indien aanwezig):

  • Producten en artikelen (productnummers, productafbeeldingen, productinformatie)
  • Prijzen (naar keuze ook aangepaste prijzen per klant of per land)
  • Voorraadstatus
  • Levertijden
  • Orderinformatie
  • Orderhistorie
  • NAW-gegevens van uw klant

Omdat de koppeling twee kanten op gaat ziet de klant bijvoorbeeld altijd de actuele voorraadstatus, terwijl elke order die binnenkomt ook weer invloed heeft op die voorraadstatus. Hetzelfde geld voor de andere functionaliteiten.

Met welke webshops kan SAP Business One gekoppeld worden?

In principe kan SAP Business One dankzij het Integration Framework relatief eenvoudig aan elke webshop gekoppeld worden. Veel voorkomende integraties zijn met Magento, PrestaShop, WooCommerce of CS-Cartmaar ook andere integraties zijn mogelijk en reeds gerealiseerd.

Afhankelijk van hoe uw webshop ingericht is kan een webshopkoppeling dus al snel gerealiseerd worden. Logres heeft ruime ervaring met het koppelen van webshops aan ERP-pakketten en kan zo nodig ook maatwerk leveren hiervoor.

Wat als mijn webshop anders is dan anderen?

Juist als u actief bent in een nichemarkt kan het zo zijn dat u duizenden artikelen op voorraad hebt, met elk meer meerdere opties en mogelijkheden.

Wellicht verkoopt u uw producten over de gehele wereld en heeft u te maken met ingewikkelde levertijden, bezorgkosten, wisselende valuta en BTW-bedragen. In sommige landen of regio’s bent u misschien gebonden aan retailcontracten waardoor u soms wel en soms niet zelf mag leveren. Het kan zijn dat uw website bekeken moet kunnen worden in diverse talen.

Het kan zijn dat u wilt dat de voorraadstatus wel getoond wordt, maar dat de getoonde status niet 1 op 1 hetzelfde is als de werkelijke voorraad in uw magazijn. Of u wilt producten het liefst samen als pakket aan de man brengen.

Al deze bovenstaande voorwaarden zijn voor Logres geen onbekend terrein. Onze ontwikkelaars kennen de materie en zijn niet bang voor een stukje maatwerk, wanneer dat nodig is.

Laat ons weten hoe u wilt dat uw webshop werken zal en wij realiseren de koppeling voor u.

Offerte aanvragen

 

Bekijk alle ERP-modules hier.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense