SAP Business One Integration Framework

Overstappen naar SAP Business One wordt makkelijker als u bestaande softwareprogramma’s kan koppelen met uw nieuwe ERP-systeem. Gelukkig is dit eenvoudig door het SAP Business One Integration Framework.

Als u overweegt om SAP Business One te gaan gebruiken als de core van uw organisatie, dan zult u SAP in veel gevallen willen koppelen aan softwaresystemen die u al gebruikt.

Wat kunt u koppelen?

Het kan zijn dat u een CRM-systeem gebruikt die u wilt blijven hanteren. Of u maakt gebruik van een kassasysteem dat voldoet. Veel bedrijven hebben ook een webshop die gekoppeld moet worden aan SAP Business One.

Er is nauwelijks een softwaresysteem denkbaar dat niet aan SAP Business One gekoppeld kan worden.

Het SAP Business One Integration Framework maakt een dergelijke koppeling eenvoudig. Er is nauwelijks een softwaresysteem denkbaar dat niet aan SAP Business One gekoppeld kan worden.

Sterker nog: in veel gevallen is de benodigde koppeling al eens gebouwd en kan deze gewoon aangekocht worden bij de implementatie van uw nieuwe ERP-systeem.

Logres heeft in het verleden al diverse koppelingen gebouwd waar u direct van kunt profiteren.

Wat doet het Integration Framework?

In het Integration Framework worden alle koppelbare gegevens uit de SAP Business One database overzichtelijk gepresenteerd.

De developers van Logres kunnen met behulp van een API – die aan de kant van SAP Business One dus al klaarligt – de informatie uit het externe softwaresysteem aan SAP koppelen. Dat kan op twee manieren.

  • Maakt u gebruik van SAP Business One HANA dan kunnen deze gegevens real-time gekoppeld worden, middels de “Next Gen Api” van SAP Business One.
  • Wanneer uw SAP Business One database op MS SQL draait kunt u gebruik maken van de “klassieke API” om de databases te koppelen.

Welke voordelen bied het SAP Business One Integration Framework u als SAP Business One-gebruiker? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Koppelingen

Het SAP Business One Integration Framework is ook uitermate geschikt voor het koppelen van databases van verschillende vestigingen aan elkaar of het koppelen van softwareprogramma’s van een moederbedrijf aan die van dochterondernemingen.

Het grote voordeel van het Integration Framework bij dergelijke koppelingen is dat een eerder gebouwde koppeling als template opgeslagen kan worden om als basis te dienen voor een nieuw te bouwen koppeling.

Onze developers hoeven bij het koppelen dus niet elke keer opnieuw te beginnen, waardoor tijd en geld bespaard wordt.

Nieuwe velden

Soms is er in externe softwaresystemen informatie beschikbaar die u wel in SAP Business One in wilt zien en gebruiken, maar waarvoor in de database van SAP Business One nog geen velden bestaan.

Gelukkig kunnen deze velden eenvoudig aangemaakt worden, zodat u een volledige koppeling kunt maken en u SAP Business One kunt blijven gebruiken als de basis voor al uw bedrijfshandelingen.

Omgaan met software-updates

Elke softwaresysteem wordt van tijd tot tijd geupdated. Wanneer dat gebeurt is het belangrijk dat de bestaande koppeling intact blijft en niet overschreven wordt.

Gelukkig is het SAP Business One Integration Framework zo ingericht dat updates van SAP Business One nooit voor problemen kunnen zorgen aan de kant van SAP Business One.

Valt er een koppeling uit door wijzigingen aan de kant van de externe software, dan krijgt u hier direct een melding van in SAP Business One.

Softwareprogramma’s koppelen

Bij Logres Business Solutions werken ervaren developers die uw bestaande systemen op een vakkundige en professionele manier aan SAP Business One kunnen koppelen.

U hoeft voor deze koppelingen dus zelf geen developers aan te nemen of in te huren

Advies nodig?

Overweegt u SAP Business One te implementeren en wilt u weten of uw bestaande softwareprogramma’s te koppelen zijn met SAP? Neem dan contact op met een van onze adviseurs, zodat wij u hierover kunnen adviseren.

Man met tablet