sap business one implementatie2

“SAP Partners maken het verschil voor de klant”

Alleen onze partners kunnen goed begrijpen wat klanten willen en nodig hebben. Dat zegt de Nederlandse SAP CEO Monic van Aarle in een interview op Dutch IT Channel. ‘In zee gaan met een erkende SAP-partner is altijd een verstandige keus.’

SAP is een groot bedrijf met een wereldwijde afzetmarkt en (tien)duizenden klanten. Juist daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om in elk land nauw samen te werken met partnerbedrijven die SAP-licenties verkopen, advies geven, implementaties doen, maatwerk uitvoeren of SAP support verlenen.

Logres doet alles-in-een, maar werkt regelmatig ook samen met andere SAP Business One-partners voor specialistische add-ons.

Speeddates

Van Aarle: “Partners zijn tegenwoordig eigenlijk zelden in één hokje in te delen. Meestal zie je dat ze bepaalde punten van die omschrijvingen raken, maar dat het een combinatie is.

Samenwerkingen vinden wij altijd interessant, omdat partners dan kunnen profiteren van elkaars specialisme. We stimuleren samenwerkingen daarom ook altijd, bijvoorbeeld door het organiseren van speeddates waar partnerbedrijven met elkaar kunnen kennismaken.”

Kennis is macht

De Nederlandse CEO van SAP vindt dat de kracht van SAP-partners vooral ligt in de kennis van hun klanten.

“Voor een groot bedrijf als SAP is het niet mogelijk om precies te weten wat er speelt bij diverse klanten en hoe hun business in elkaar zit. SAP-partners combineren de kennis van de klant met de kennis van het systeem. Dat maakt deze manier van werken zo krachtig.”

Gedegen advies

Een ander punt dat Van Aarle aanstipt is dat de implementatie van SAP Business One regelmatig leidt tot aanpassing van de werkwijze in een bedrijf.

“Aanpassing van de werkwijze is niet per definitie noodzakelijk, maar om efficiënt met onze software te kunnen werken kan het een keuze zijn om de huidige processen enigszins aan te passen. Het gaat er uiteindelijk om dat er tijdwinst gemaakt wordt en geld wordt bespaard. Een goede SAP Business One-partner kan je hierbij veel beter adviseren dan wij als moederbedrijf.”

SAP: Zonder partners hebben wij geen enkel bestaansrecht

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense