SAP Business One implementatie

Uw bedrijf of organisatie is toe aan de volgende stap: de SAP Business One implementatie. Maar wie helpt u dit ERP-systeem op een goede manier te implementeren? Logres Business Solutions is SAP Gold Partner en heeft meer dan 30 jaar ervaring.

Beslissen dat u starten gaat met SAP Business One is één, maar het systeem daadwerkelijk in gebruik nemen is nog een flinke hobbel die genomen moet worden.

Stap voor stap

De implementatie van SAP Business One raakt nogal wat onderdelen binnen uw bedrijf en de dagelijkse werkzaamheden moeten tenslotte ook gewoon door blijven gaan. U hebt dus een partner nodig die u stap voor stap meeneemt in dit proces.

Gelukkig heeft Logres meer dan 30 jaar ervaring met het implementeren van ERP-systemen. Wij doorliepen dit proces al honderden keren en weten dus precies wat er allemaal bij een succesvolle implementatie komt kijken.

Onze SAP Business One consultants nemen u bij wijze van spreken bij de hand

Onze SAP Business One consultants nemen u bij wijze van spreken bij de hand en doorlopen alle stappen die komen kijken bij een compleet implementatietraject. Van het ontsluiten van databases en het koppelen van externe softwaresystemen tot het inrichten van het systeem en de adaptie onder uw medewerkers.

Hoe ziet een SAP Business One implementatie eruit?

1. Alle implementatietrajecten beginnen met een inventarisatie van de stappen die genomen moeten worden en een bijbehorende planning.

Welke onderdelen gaat u gebruiken en welke afdelingen moeten hiermee kunnen werken? Welke externe gegevens moeten er gekoppeld worden en wie wordt daarvoor verantwoordelijk.

2. In de blueprint fase wordt inhoudelijk op alle processen ingegaan en de uitgangspunten voor de implementatie vastgelegd. Dit doen wij samen met uw medewerkers die deel uitmaken van de werkgroepen.

U hebt een ervaren partner nodig die u stap voor stap meeneemt in dit proces.

3. SAP Business One wordt geïnstalleerd op uw eigen server (on-premise) of in de cloud en we beginnen één voor één de afdelingen aan te sluiten, gegevens te importeren en de software zo in te richten als u dat wilt.

Onze SAP Business One consultants werken gewoonlijk een of meerdere dagen per maand bij u, waarna u of uw medewerkers een overzichtelijk pakket “huiswerk” mee krijgen voor de periode die duurt totdat de SAP consultant weer terug is. Zo wordt er elke week voortgang geboekt (en geborgd).

4. Dankzij onze duidelijke planning en onze projectverslagen weet u precies waar u staat en hoe lang het nog duurt voordat het nieuwe ERP-systeem gebruikt kan worden. Daarnaast heeft u inzicht in onze online projecttool waarin u de voortgang van het project kunt zien.

5. Wanneer iedereen tevreden is met de inrichting van het systeem wordt er in overleg met u een livegang-datum geprikt; een datum waarop u overgaat naar het nieuwe systeem. Mogelijk wilt u nog trainingen aanbieden over het nieuwe systeem aan uw personeel. Logres kan u hierbij adviseren en begeleiden.

6. Op de livegang datum zijn medewerkers van Logres bij u aanwezig om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zij zijn beschikbaar voor vragen en potentiële problemen worden direct getackeld.

7. Ook na de ingebruikname van het systeem blijven de collega’s van de supportdesk te allen tijde bereikbaar voor vragen of problemen.

8. Enkele weken na de implementatie wordt er een evaluatie gepland, waarin u met ons om tafel gaat om te bespreken of het systeem naar tevredenheid functioneert en wat eventueel de nieuwe stappen zijn die genomen kunnen worden

SAP Business One implementatie best-practises

Juist omdat wij zoveel SAP Business One-implementaties doen, weten wij precies hoe een implementatieproces verloopt. We kennen de risico’s en uitdagingen die er liggen.

We weten ook wat de best-practises vanuit andere organisaties waren en nemen die kennis mee naar uw eigen Sap Business One implementatie. Daar kunt u weer van profiteren!

 

Onze meerwaarde

Niet alleen de technische kant van de SAP Business One implemenatie is belangrijk. Het is ook belangrijk dat uw medewerkers achter de overstap staan. Zij zijn tenslotte uw belangrijkste kapitaal en kunnen het systeem maken of breken.

Logres heeft ook oog en oor voor de “softe” kant van SAP Business One implementaties en kan u helpen of adviseren om uw personeel goed voor te lichten en in te schakelen.

Logres heeft ook oog en oor voor de “softe” kant van SAP Business One implementaties

Graag tonen we door simpele verbeteringen de meerwaarde aan die SAP Business One voor uw medewerkers heeft en helpen u het systeem zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten, aansluitend op de huidige manier van werken. Op die manier zien uw medewerkers snel dat SAP voor hen grote voordelen kan hebben en conformeren zich aan het project.

Kennismaking of demo

Wilt u profiteren van de kennis en ervaring van Logres rondom de implementatie van SAP Business One? Bel ons voor een kennismakingsgesprek en een demo!

Man met tablet