Module voor kwaliteitscontrole in ProcessForce vernieuwd

Kwaliteitscontrole wordt steeds belangrijker, voor zowel producenten als voor groothandels. Met de nieuwe CQ-module van ProcessForce krijgt u grip op uw kwaliteitscontroles en kunt u deze optimaliseren en perfectioneren, terwijl u ook tijdwinst boekt.

Niet alleen als u werkt met verse producten, maar ook als uw producten gegarandeerd veilig moeten zijn is het van belang dat u zeker weet dat de producten die bij u de deur uitgaan 100% voldoen aan de eisen die u van tevoren gedefinieerd hebt.

U heeft dus een erp-systeem nodig hebt waarmee u de kwaliteit van uw producten kunt monitoren. ProcessForce maakt dat mogelijk met een nieuwe Quality Control Module (QC-module). Welke nieuwe functionaliteiten bevat deze?

 1. Geautomatiseerd kwaliteitscontroles aanmaken
  Bepaalde onderdelen in uw productieproces of uw orderhandling vragen om een kwaliteitscontrole. Moest u deze vroeger zelf handmatig aanmaken in het systeem: nu worden deze QC-momenten geautomatiseerd toegevoegd op basis van uw van tevoren gedefinieerde standaarden.U kunt ze bijvoorbeeld koppelen aan een veranderde status (bijvoorbeeld een retourzending) of wanneer er een productieorder veranderd. Daarnaast kunt u aangeven per welke hoeveelheid uw product automatisch een kwaliteitscontroletest moet ondergaan en welke batchgroottes vragen om een controle en hoe groot of verregaand deze controle dan moet zijn.Kortom: een keer instellen zorgt ervoor dat QC-momenten geautomatiseerd aangemaakt worden.
 2. Automatische batch-updates
  Niets is zo vervelend als wanneer er een lading ongecontroleerd de deur uitgaat. Daarom kunt u batches automatisch blokkeren of vergrendelen wanneer deze nog niet gecontroleerd zijn. Deze batches kunnen dan niet verder het proces in en niemand kan ze dus per ongeluk verpakken of verschepen. Wel zo handig!
 3. Testgroepen aanmaken
  Sommige kwaliteitscontroles maken deel uit van een serie van controles (een testpool). Niet elke keer hoeft de uitslag positief te zijn om als totaal ‘voldoende’ beoordeeld te worden. In de nieuwe Process Force CQ-module kunt u daarom een serie CQ-momenten aanmaken en bepalen hoeveel van de tests positief moeten zijn voor een definitief akkoord.Wordt het product te vaak negatief getest? Dan wordt de batch geblokkeerd voor verzending.
 4. Efficiënter testen en risico’s inschatten
  Sommige producten moeten altijd allemaal gecontroleerd worden. Maar bij andere producten is een steekproef genoeg. Wanneer blijkt dat uw producten meestal goed zijn kunt u misschien bezuinigen op kwaliteitscontroles. Andersom is het zo dat wanneer u klachten over een bepaald product ontvangt u dit product wellicht voor een periode intensiever wilt testen.De nieuwe ProcessForce CQ-module maakt testen flexibel en u kunt dus tijdelijk extra CQ-momenten toevoegen of het aantal CQ-moment geleidelijk afbouwen. Daarnaast kunt uw tests combineren tot 1 protocol.ProcessForce maakt het optimaliseren van uw kwaliteitscontroles gemakkelijk door u totaaloverzichten te bieden waarin u gemakkelijk ziet waar de winst te behalen valt.
 5. Eenvoudige wizard voor het maken van kwaliteitscontrolesHet totale kwaliteitscontroleproces kunt u gemakkelijk instellen met de CQ-wizard. Op elk moment van de dag kunt u controleren of het protocol wat u heeft gedefinieerd nauwkeurig gevolgd is, wat de status van het CQ-proces is en waar het eventueel mis gaat.U kunt zo dus tijdig en effectief ingrijpen wanneer een product niet de kwaliteitscontrole heeft doorstaan die u van tevoren bepaald heeft. Verwaarloosde kwaliteitscontroleprocedures behoren daarmee tot het verleden.

Bekijk alle ERP-modules hier.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense