sap business one web client

Nieuw: SAP Business One Web Client Analytics

SAP Business One ontwikkelt flink door aan de Web Client! Steeds meer functionaliteiten zijn voortaan beschikbaar in je browser. De laatste uitbreiding is een gebruiksvriendelijke Analytics-module.

In SAP Business One Web Client Analytics kun je met enkele kliks krachtige dashboards en rapportages samenstellen in je webbrowser. Deze dasboards en rapportages zijn niet alleen realtime, maar zien er ook nog eens goed uit, dankzij de mogelijkheid om te werken met visuele elementen zoals staaf- en cirkeldiagrammen en grafieken.

Geen rapport staat op zichzelf. Klikt de gebruiker op een element dan wordt hij doorgestuurd naar nieuwe, meer gedetailleerde rapportages. Op deze manier kan je alle informatie die voor je relevant is gemakkelijk tonen en naar jezelf of anderen laten versturen.

Uitlegvideo

In de video hieronder kan je zien hoe gemakkelijk het is dergelijke overzichten uit SAP Business One samen te stellen en te tonen in de webbrowser.

 

Standaard overzichten en rapporten

In SAP Business One Web Client Analytics vind je verschillende standaard-rapporten. Op het dashboard kan je direct doorklikken naar:

  • Sales Analysis
  • Customer Balances
  • Purchase Analysis
  • Vendor Balances
  • Inventory Status
  • Inventory Transactions
  • Financial Analysis
  • Sales Quotation

Je kunt voor elk van deze onderdelen kiezen hoe je de rapportage wilt bekijken: als tabel of als grafiek. Het voordeel van de grafiek-weergave is dat je meerdere rapportages over elkaar heen kan zetten om in één oogopslag te kunnen zien waar ze verschillen.

Stel dat je bijvoorbeeld de verkochte producten in de grafiek toont en daar overheen de voorraad in het warehouse, dan zie je direct of en waar er knelpunten zijn. Of je toont de omzetwaarde van de sales en daar overheen de winst en je ziet direct hoe die twee van elkaar verschillen.

Een grafiekweergave hoeft overigens geen lijngrafiek te zijn: je kunt overzichten ook tonen in staafgrafieken of cirkeldiagrammen: net wat het meest overzichtelijk is voor je.

Meer functionaliteiten

Meer over de mogelijkheden en functionaliteiten van de SAP Business One Web Client vind je hier.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense