SAP Business One intercompany integratie

SAP Business One Intercompany integratie

Hebt u als bedrijf of organisatie meerdere locaties? Of vallen er meerdere bedrijven of filialen onder één moederbedrijf? Dan wilt u een ERP-systeem die daarop ingespeeld is. SAP Business One Intercompany integratie biedt u de mogelijkheden die u nodig hebt.

Organisaties met meerdere locaties, bedrijven of filialen zijn allemaal anders. Sommige overkoepelende administratieve processen zijn gelijk of zelfs centraal geregeld. Echter: veel andere processen zijn locatie-afhankelijk.

Kiest u voor een ERP-pakket, dan wilt u dus de keuze hebben om binnen een en hetzelfde pakket processen samen te voegen of juist afzonderlijk te laten bestaan.

Toe aan structuur in uw organisatie? Kies voor SAP Business One!

Demo aanvragen

Transparant

Iedereen die werkt in een bedrijf met meerdere vestigingen of locaties kent het: de communicatie over en weer is niet altijd optimaal. Soms wordt er veel tijd en geld verspeeld doordat afzonderlijke locaties informatie hebben die niet gedeeld wordt.

Soms wordt er veel tijd en geld verspeeld doordat afzonderlijke locaties informatie hebben die niet gedeeld wordt. Intercompany integratie maakt daaraan een eind.

SAP Business One Intercompany integratie zorgt er daarom voor dat processen en operaties transparant zijn en door de gehele groep ingezien kunnen worden. Welke functionaliteiten helpen u verder?

 • Toewijzing van taken

  Ook samenwerking tussen medewerkers van verschillende locaties wordt gemakkelijk gemaakt. Voor het realiseren van bepaalde projecten zijn wellicht meerdere locaties op een volgend of tegelijk betrokken.

  Met SAP Business One Intercompany Allocation is direct duidelijk wie welke taak of verantwoordelijkheid heeft en waar de eventuele knelpunten zich bevinden. U kunt processen maken die locatie-overstijgend zijn en zo nodig de logistiek tussen beide locaties gelijk regelen.

 • Interne handel

  Sommige organisaties hebben filialen die een zekere mate van zelfstandigheid hebben. Soms betekent dat zelfs dat het afzonderlijke bedrijven zijn, die producten en diensten bij elkaar moeten inkopen.

  SAP Business One Intercompany Trade registreert en faciliteert deze interne inkopen. Daardoor blijven de zaken transparant en komt u aan het einde van een boekjaar niet voor verassingen te staan.

 • Controle en inzicht

  Wilt u als moederbedrijf de controle behouden op processen, facturen en aankopen die uw dochterfilialen passeren? Met SAP Business One Intercompany integratie kan dit. De verantwoordelijkheid voor het goedkeuren van processen, facturen en aankopen kan buiten de grenzen van het bedrijf liggen.

 • Financiële consolidatie

  Aan het einde van uw boekjaar wilt u dat de resultaten van de afzonderlijke locaties samen op een balans komen. Met SAP Business One Intercompany Reporting is dit voortaan simpel. Wanneer alle inkopen en verkopen netjes geregistreerd zijn kunt u de totalen eenvoudig uit het systeem halen en rapporteren.


Tijd voor een ERP-systeen die uw locaties dichter bij elkaar brengt? Vraag dan een demo aan van SAP Business One Intercompany integratie. Onze adviseurs tonen u graag alle mogelijkheden.

Neem contact op

 

Bekijk alle ERP-modules hier.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense