Decostar

Een uniek totaalconcept met een breed scala aan (woon)accessoires

Een uniek totaalconcept met een breed scala aan (woon)accessoires
Decostar is een toonaangevende groothandel en importeur van decoratieve producten voor binnen- en buitenshuis. In 2002 is Decostar gestart met het importeren van producten uit Azië. Anno 2014 is het een bloeiend bedrijf met een eigen label genaamd Countryfield.  Willem Mulderij, projectmanager bij Decostar en eigenaar van SOM4, vertelt. Decostar is een familiebedrijf waarbij klantvriendelijkheid voorop staat. Op dit moment heeft men de beschikking over ruim 4.000 betaalbare artikelen die veelal uit voorraad te leveren zijn.

Uit UNIT4 Multivers Basic gegroeid
Kort na de oprichting van Decostar is voor het automatiseren van de bedrijfsprocessen gekozen voor de toepassing UNIT4 Multivers Basic. De logistieke en administratieve processen werden daarmee destijds prima ondersteund. Door de groei van Decostar liep men tegen de beperkingen van deze toepassing aan. De capaciteit van de database alsmede de geboden functionaliteit voldeden niet meer aan de eisen en toenemende klantwensen die werden gesteld. Er werd besloten op zoek te gaan naar een uitgebreider ERP-pakket dat moest voldoen aan de eisen en wensen van nu en in de toekomst.

Er werd besloten op zoek te gaan naar een uitgebreider ERP-pakket dat moest voldoen aan de eisen en wensen van nu en in de toekomst. 

De keuze voor UNIT4 Multivers
Om er zeker van te zijn dat Decostar niet zou worden belemmerd in haar groei door tekortkomingen van een  nieuw ERP-pakket diende de oplossing aan een aantal voorwaarden voldoen.
Het moest een geïntegreerde oplossing zijn. Het diende inzicht te geven in de (pijplijn )voorraad op artikelniveau, de inkooporders, de verladingen op containerniveau door de toeleveranciers  en de doorlooptijden.  Verder was het van belang dat er via digitale gegevensuitwisseling voldoende koppelingsmogelijkheden waren met externe partijen via o.a.  een webshopapplicatie, HAN Data verkoopterminals, en EDI-berichten. Om tot een goede keuze te komen heeft Decostar zich georiënteerd in de markt en onderzocht of  Navision, Prodin en UNIT4 hen deze mogelijkheden zouden kunnen bieden. De doorverwijzing van UNIT4 naar haar partner Logres, de goede inhoudelijke gesprekken en de functionele oplossing zoals deze werd geboden door UNIT4 Multivers zorgden ervoor  dat een keuze snel kon worden gemaakt. Alle speerpunten die voor Decostar van belang waren konden door UNIT4 Multivers worden ingevuld. Bovendien was er de juiste ‘klik’ met de mensen van Logres.

UNIT4 Multivers in gebruik
Door gebruik te maken van UNIT4 Multivers heeft Decostar het doel om te kunnen vertrouwen op een voorraad gebaseerd op ATP(Available-to-Promise) bereikt. Voor organisaties die op zoek zijn naar een verbetering in zowel sales, finance als supply chain management is UNIT4 Multivers een aanrader geeft Willem Mulderij aan. Het is met name geschikt voor organisaties die een totaalbeeld willen hebben van alles wat er speelt waar het gaat om goederen- en geldstromen binnen de organisatie. Verder biedt het een sterke integratie van financiële en logistieke functionaliteit, operationeel gezien is het toegankelijk en het zorgt ervoor dat men altijd over de juiste informatie beschikt. De consultant van Logres heeft door een goede inrichting in samenwerking met de key-users van Decostar een echte totaal oplossing neergezet.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense