Eggink Verpakkingen

Familiebedrijf Eggink Verpakkingen levert al sinds 1956 verpakkingen aan diverse klanten, van fabrieken tot aan “de visboer op de markt”. In de webshop kunnen klanten eenvoudig verpakkingen bestellen. De digitale motor achter het bedrijf is SAP Business One. Aafke te Focht: ‘We hebben nu veel beter inzicht dan voorheen.”

Eggink verkoopt zowel foodverpakkingen als industriële verpakkingen en verpakkingen voor de detailhandel. De klandizie is dus divers en de producten zijn dat ook. De keuze is enorm en de opties zijn legio. Orders lopen enorm uiteen en regelmatig moet er maatwerk geleverd worden, bijvoorbeeld door verpakkingen te laten bedrukken.

Daarnaast dient Eggink ook te voldoen aan wet- en regelgeving rondom single use plastics en de afvalbeheersbijdrage. Aafke te Focht is operationeel manager en weet er alles van.

‘Onze producten komen uit heel Europa en ook uit het verre oosten. We hebben magazijnen in Enschede en Winterswijk en er passeren dus heel wat producten. Logistiek wil je dat zo efficiënt mogelijk geregeld hebben. Je wilt snel kunnen leveren, maar ook de voorraden op een acceptabel peil houden.

Het is mijn taak om onze afdelingen te ondersteunen bij het optimaliseren en verbeteren van de processen. SAP Business One geeft me daarvoor de tools door de beschikbare data te ontsluiten. Bovendien kan ik zelf de query’s schrijven om data op te halen die ik nodig heb. Vergeleken met ons vorige ERP-pakket is dat een hele verbetering!’

Toekomstpotentie

Kerstin Veenhuis is Hoofd Verkoop Binnendienst en ook zij is enthousiast over SAP Business One. ‘Ideaal is dat we op klantniveau kunnen rapporteren. We zien het dus snel als een klant vorig jaar meer omzet bij ons neerlegde dan dit jaar. Vervolgens kunnen wij daarop anticiperen.’

Vóór SAP Business One maakte Eggink gebruik van een ERP-pakket dat specifiek voor de verpakkingsindustrie gemaakt was. Echter: dat pakket werd niet langer meer doorontwikkeld en Eggink ging op zoek naar een pakket dat wél toekomstpotentie had. Zo kwam het bedrijf bij Logres terecht. “Jan Verdoorn overtuigde ons van SAP Business One. Vooral de flexibiliteit en schaalbaarheid van het pakket spraken aan. En dat is ook wel gebleken!”

Standaard of op maat?

Kerstin: ‘Onze medewerkers waren erg gewend om bepaalde processen altijd op dezelfde manier uit te voeren en nu stonden we ineens voor de keus om die processen te veranderen of te handhaven.

SAP Business One is zo flexibel dat het pakket helemaal aangepast kon worden aan onze manier van werken. In eerste instantie kozen we daar dan ook voor. Enkele jaren later kwamen we toch op die keuze terug en wilden de administratie meer standaardiseren. Gelukkig kon dat toen alsnog in het systeem.’

Snelle respons

Over Logres zijn Aafke en Kerstin tevreden. “Als je nauw met elkaar samenwerkt zijn er wel eens hobbels. Maar met Logres zijn we daar altijd naar tevredenheid uitgekomen. Wat heel sterk aan Logres is, is de bereidheid om te helpen en de snelle en vriendelijke respons van de supportafdeling. Wat er ook is: ze staan voor ons klaar.”

+ www.eggink-verpakkingen.nl

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense