Hoogendijk Import Export

Een begrip in de internationale vishandel

Bij Hoogendijk staat de klant- en servicegerichtheid op nummer één. Hoogendijk is al tien generaties lang een begrip in de internationale vishandel. In de afgelopen 265 jaar is men uitgegroeid van rederij, viskwekerij, rokerij en handelaar tot een gerenommeerd visimporteur en -exporteur. Als hecht team is Hoogendijk zeer flexibel en in staat snel te schakelen. ‘De klant- en servicegerichtheid staat hier altijd op nummer één’, zegt directeur Jaap Hoogendijk.

Uit Grote Beer gegroeid
Na bijna 15 jaar gebruik te hebben gemaakt van Grote Beer DOS kwam men tot de conclusie dat dit pakket niet meer voldeed. Jaap Hoogendijk geeft aan dat Grote Beer DOS te weinig mogelijkheden bood om in te spelen op de veranderingen die plaatsvonden en die mede het gevolg waren van de groei die Hoogendijk doormaakte. Nieuwe eisen en wensen waaraan de toekomstige toepassing diende te voldoen, zoals het ondersteunen van primaire bedrijfsprocessen, werden opgesteld. Zo moest er onder andere met uitgebreide BTW scenario’s worden gewerkt en wilde men eveneens met uitgebreide kortingsstructuren werken aan zowel de inkoop- als verkoopkant.

De voordelen van KCS Wholesale
Eén van de voordelen die men ervaart door het gebruik van KCS Wholesale is tijdwinst. Men kan zich concentreren op geboden functionaliteit die aansluit bij de verschillende taken die er zijn – en doen waar men goed in is. Dit merkt men bij Hoogendijk bijvoorbeeld in de omzet. Zo kan een verkoper zich nu volledig richten op het halen van zijn target en hoeft hij zich niet bezig te houden met andere activiteiten. ‘Investeren in software is belangrijk. Daarmee zorg je dat je niet stil komt te staan met je onderneming’, geeft Jaap Hoogendijk aan. De module Verladingen is één van de modules waarmee hij erg content is. Hiermee kan hij onder andere inkooporders volgen waarin goederen zijn vastgelegd die worden verscheept per container. Hiermee kan men bijvoorbeeld de verladingskosten aan goederen toerekenen. Alles wat betrekking heeft op een container ligt hierin vast: van invoerrechten, transportkosten tot en met inklaringskosten.

De implementatie
Jaap Hoogendijk geeft aan dat de implementatie van KCS Wholesale soepel is verlopen. Vaak leeft men in de veronderstelling dat een implementatie altijd problemen met zich mee brengt. Bij Hoogendijk heeft men het tegendeel ervaren. Het gaat om het kennen van de mogelijkheden en weten wat je wilt. Een goede voorbereiding en het maken van duidelijke afspraken met Logres zijn belangrijke componenten waardoor men geen problemen heeft ondervonden tijdens het implementeren van KCS Wholesale. ‘Met name een zorgvuldige voorbereiding scheelt veel werk en voorkomt problemen’, aldus Hoogendijk.

Met name een zorgvuldige voorbereiding scheelt veel werk en voorkomt problemen

De samenwerking
Voor wat betreft de samenwerking met de consultants van Logres is Jaap Hoogendijk erg tevreden: ‘Hiermee kan ik lezen en schrijven. De consultant heeft de kennis die men mag verwachten. Indien het juiste antwoord op een vraag niet paraat is dan wordt ervoor gezorgd dat men hierop zo spoedig mogelijk terug komt.’ Ook over de snelheid waarmee UNIT4 komt met noodoplossingen is Jaap Hoogendijk erg te spreken. Bijvoorbeeld een aanpassing omdat er een wijziging is in de verpakkingsbelasting of de BTW. Jaap Hoogendijk merkt tot slot op dat men bij Hoogendijk verwend is geraakt door de mogelijkheden die door KCS Wholesale worden geboden.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense