Multi Ratio

Nieuw kantoor of magazijn en op zoek naar inrichting? Multi Ratio is een groothandel in nieuwe én gebruikte kantoormeubelen en magazijninrichting. In 2017 stapte deze klant over naar SAP Business One – naar volle tevredenheid.

“Kwam er vroeger een telefoontje over een bepaalde bestelling, dan moesten we letterlijk naar achteren lopen om te kijken of de pakbon al op de order geplakt was”, vertelt Marc Geverink van Multi Ratio. “Met een opslagruimte van 7000 m2 maakten onze medewerkers zo aardig wat kilometers per jaar…”

Complexe logistiek

Marc: Onze groothandel is in die zin uniek dat dat we werken met hergebruikte producten. Niet veel erp-systemen zijn daarop ingespeeld, zeker als je bedenkt dat klanten bij ons hergebruikte producten kunnen bestellen die vervolgens alsnog naar eigen smaak bekleed of gekleurd worden.

Onze gebruikte producten kunnen refurbished worden: we leveren ze met de gewenste bekleding of in de gewenste kleur.

Veel van onze bijna 8000 producten hebben dus ook weer onderdelen die apart verkocht kunnen worden. Voorraadbeheer, logistiek en planning is daardoor complex.

Flexibel

In het oriëntatieproces op een nieuw ERP-systeem kwamen Marc en zijn team telkens uit op KCS Wholesale of SAP Business One.

“Logres bood beide systemen aan en daarom hebben we hen gebeld”, vertelt Marc. “Samen met consultant Jan Verdoorn hebben we onze wensen naast de mogelijkheden van beide pakketten gelegd en de keuze viel op SAP.”

Een van de belangrijkste voordelen van SAP Business One is voor Multi Ratio de flexibiliteit van het systeem. Vrijwel alles wat we nodig hadden kon gerealiseerd worden. Uiteindelijk was er nog een klein stukje maatwerk nodig, dat Logres snel en tegen een relatief lage prijs kon realiseren.

Maatwerk

Marc: “Het gewenste stuk maatwerk werd in grote lijnen uitgewerkt en aan ons gedemonstreerd op hun kantoor in Barneveld. Dat was het moment waarop we wisten: Logres is de goede partnerkeuze voor ons.”

Een demonstratie bij Logres trok ons over de streep.

De totale implementatie van het ERP-pakket nam bijna een jaar in beslag. “We wilden met een schone lei overstappen”, vertelt Marc. “Daarom hebben we de tijd genomen om ons assortiment door te lopen onze complete database opgeschoond. Ook hebben we een nieuwe website laten bouwen en die gekoppeld met SAP Business One.”

Tijdens het implementatietraject werkte de consultant van Logres elke twee weken een dag bij Multi Ratio. Daardoor kon er snel geschakeld worden en werden problemen waar Marc en zijn collega’s tegenaan liepen snel opgelost.

Goed geregeld

Sinds de overstap zijn de zaken bij Multi Ratio beter geregeld dan ooit. “De communicatie richting het magazijn is top, we hebben meer overzicht en zien via een gekoppelde module precies waar onze monteurs zitten en hoeveel tijd ze nog hebben. Onze planner kan daardoor betere en efficiëntere planningen maken.”

www.multiratio.nl

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense