Technibear

Metaalverwerkingsbedrijf Technibear maakt transportrollen in alle soorten en maten. Het administratieve werk ging tot vorig jaar nog op de ouderwetse manier: handmatig met behulp van een DOS-gerelateerd programma. De introductie van SAP Business One zorgde voor een enorme efficiëntieslag.

Voor Technibear was een “zachte overgang” naar een nieuwe manier van werken enorm belangrijk. “We deden misschien al twintig jaar administratieve handelingen op dezelfde manier”, vertelt bedrijfsleider Michael de Pagter. “Dat verander je niet in een achternamiddag.”

Aansluiting

De Pagter: “Ik ken te veel bedrijven die ineens van de ene op de andere dag op een geheel nieuwe manier van werken overstappen. Dat brengt in de praktijk vaak veel problemen en gedoe met zich mee. Ik wilde daarom eerst een versie van SAP Business One in gebruik nemen die zoveel mogelijk aansloot bij onze bestaande manier van werken. Logres begreep dat direct en hielp ons om de bestaande werkwijze zoveel mogelijk te continueren in SAP Business One.”

Ik wilde een versie van SAP Business One die zoveel mogelijk aansloot bij onze bestaande manier van werken.

Doorontwikkeling

De overstap van de oude manier van werken naar SAP Business One verliep dan ook vrijwel probleemloos. Echter, toen die stap gezet was bood SAP veel aanknopingspunten om ook andere administratieve bedrijfsonderdelen te automatiseren.

De Pagter: “Sinds de ingebruikname van SAP ben ik misschien al veertig aanpassingen verder. We gaan steeds een stapje verder en maken meer en meer gebruik van de mogelijkheden van het ERP-pakket.”

Logres is voor Technibear een goede en betrouwbare ERP-partner. De Pagter: “De medewerkers van Logres begrijpen waar we heen willen, staan open voor onze argumenten en doen hun best om ons zo goed mogelijk te helpen. Ik merkte tijdens het oriëntatieproces al dat ze bereid zijn om zich echt in onze productie te verdiepen. Dat waardeer ik.”

Logres staat open voor onze argumenten en is bereid zich in onze productie te verdiepen.

Soepel

Tijdens de implementatie, die vier maanden duurde, bezocht de consultant van Logres elke twee weken het kantoor van Technibear en gaf Michael en zijn collega’s “huiswerk” mee. Via een online planboard wordt de voortgang gemonitord. De Pagter: “Het ging eigenlijk allemaal heel soepel. We hadden geen haast, maar het lukte ons toch om binnen een relatief korte tijd de overstap te maken.”

SAP Business One helpt Technibear inmiddels om orders en offertes te verwerken en zorgt ervoor dat de juiste mensen en middelen op de juiste plek staan wanneer nodig. De totale doorlooptijd van een order is daardoor met bijna twee derde verkort.

“We kunnen nu beter en sneller aangeven wanneer een klant zijn product kan verwachten en ook het logistieke proces voorafgaand aan de productie loopt efficiënter.

Volgende stap

De volgende stap voor ons is om SAP ook te laten voorspellen wanneer we nieuwe inkopen moeten doen. Voor een producent is dat niet zo gemakkelijk als voor een groothandel, maar we zijn al een aardig eind op weg.”

www.technibear.nl

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense