SAP Business One Containermanagement

Koopt u producten in vanuit het buitenland? Of bent u importeur van bepaalde goederen? Dan hebt u te maken met diverse logistieke stappen bij het transporteren en invoeren van deze artikelen en mogelijk een lange levertijd.

De functionaliteit SAP Business One Container Management van Resolv helpt u grip te krijgen op dit logistieke proces. Deze functionaliteit sluit naadloos aan op SAP Business One.

Stappen

Logistieke stappen monitoren

De module SAP Business One Container Management volgt het gehele transportproces van uw goederen, stap voor stap. Een stap of verlading is een verplaatsing van A naar B, bijvoorbeeld in een zeecontainer, vrachtauto of vrachtvliegtuig.

Bij elke verlading hoort een statuswijziging die de transporteur aan u door zal geven. De status van de bestelling helpt u nauwkeuriger te kunnen plannen en bovendien helpt deze u om helder te communiceren naar uw klanten over wanneer zij bepaalde artikelen verwachten kunnen.

De impact hiervan kan zelfs doorgezet worden naar uw webshop of online portal zodat ook daar de levertijd exact klopt.

Zelfs als er onverwachte vertragingen zijn, weet u met deze modules altijd exact waar uw goederen zich bevinden.

Inzicht in de status van het transport helpt u nauwkeuriger te plannen en te communiceren naar uw afnemers.

Een groot voordeel van Container Management is dat u orderregels over meerdere containers verdelen kunt.

Zo behoudt u een zekere flexibiliteit en staan bestellingen niet onnodig te wachten totdat de order in totaal gereed is voor verzending.

Kosten

Logistieke kosten monitoren

Bij de verschillende verladingen of logistieke stappen komen ook kosten kijken. Bijvoorbeeld de kosten van de transporteur of degene die het transport regelt, de handlingskosten, douanekosten, invoerkosten, verzekering etcetra. Deze kosten hebt u als het goed is van tevoren ingeschat of krijgt u via bijvoorbeeld een airwaybill of bill of lading door.

Echter, de werkelijke kosten kunnen soms verschillen, afhankelijk van de economie, het aanbod en de wisselkoersen. Deze schommelingen hebben een effect op de marge van de producten die u verkoopt.

Met name als de productiekosten van de door u bestelde artikelen laag is, zijn het immers de logistieke kosten die voor een belangrijk deel de verkoopprijs moeten bepalen.

De module Container Management helpt u meer grip te krijgen op de werkelijke (zuivere) transportkosten van de door u bestelde goederen.

De module Container Management helpt u meer grip te krijgen op de werkelijke (zuivere) transportkosten van de door u bestelde goederen en schommelingen te voorkomen. U kunt met terugwerkende kracht de zuivere leverprijs berekenen en daarop uw verkoopprijs baseren.

De vaste verrekenprijs of de gemiddelde inkoopprijs kan hoog genoeg zijn om transportschommelingen te ondervangen. Maar, maakt u gebruik van FIFO, dan kunt u er ook voor kiezen om de verrekenprijs afhankelijk te laten zijn van de actuele zuivere transportkosten. Dat kan door deze partijprijzen automatisch te laten waarderen aan de hand van landed cost die in de verladingen zijn opgenomen. Daardoor ontstaat een meer accurate winst- en verliesbepaling.

Video

Hoe werkt deze functionaliteit?

Container Management is een innovatieve oplossing voor SAP Business One, die fabrikanten, distributeurs en externe logistieke dienstverleners zichtbaarheid en controle biedt op de inkomende containers en inventaris.

Deze verbetering kan de continuïteit en de serviceniveaus in uw toeleveringsketen enorm verbeteren.

Bijvangst

Ook de goederenontvangst profiteert!

Zijn de bestelde artikelen eenmaal op de plaats van bestemming (uw magazijn), dan maakt de module SAP Business One Container Management het inboeken van de orders ook gemakkelijker.

Dat geldt met name als er in één containerlading veel verschillende inkooporders zitten. U hoeft dan niet langer alle losse ordertjes bij elkaar te zoeken en met de hand binnen boeken, maar kunt bij wijze van spreken 100 bestellingen in één keer gebundeld binnen boeken.

Inzicht

Nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden

De real-time inzichten van SAP Business One Containermanagement in de transportstatus en de transportkosten bieden wellicht ook nieuwe mogelijkheden voor uw bedrijf.

U kunt bijvoorbeeld proberen om de kosten of de levertijd voor het transport naar beneden te brengen door slimmer te plannen (orders te verdelen over verschillende ladingen).

Daarnaast kunt u scherpere prijzen te rekenen aan uw afnemers, slimmer te budgetteren of betere deals met transporteurs of producenten te sluiten.

Brochure

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over SAP Business One Containermanagement? Download dan de brochure!

Advies nodig?

Hebt u advies nodig over het optimaliseren en digitaliseren van uw import en export? Onze adviseurs helpen u graag!

Man met tablet