SAP Business One WMS: de voordelen op een rijtje

Uw boekhouding is gedigitaliseerd, uw salesproces is gedigitaliseerd, uw productieprocessen zijn gedigitaliseerd. Waarom uw magazijn dan nog niet? Maak kennis met SAP Business One WMS.

Misschien is uw magazijn niet het eerste bedrijfsonderdeel waar u aan denkt bij het digitaliseren van uw business. Immers: de logistieke handelingen die hier plaatsvinden kunt u nooit helemaal digitaliseren. Tenzij u overstapt op robots zullen er nog steeds orderpickers rondlopen die producten picken en inladen, of juist uitladen, controleren en opslaan.

Toch is het mogelijk om hier grote slagen te maken door de administratieve handelingen geautomatiseerd uit te laten voeren door SAP Business One WMS. Deze module sluit naadloos aan op SAP Business One.

Voordelen

SAP Business One WMS: welke voordelen zijn er?

SAP Business One WMS digitaliseert en automatiseert de administratie van uw magazijn(en) zoveel mogelijk, waardoor u een kleinere voorraad hanteren kunt en tijd en kosten bespaart. Wat doet deze software?

 1. Met SAP Business One WMS kunt u realtime zien wat u in voorraad heeft, hoeveel exemplaren u daarvan in voorraad heeft en waar die opgeslagen zijn.
 2. SAP Business One WMS organiseert en controleert het logistieke proces
 3. SAP Business One WMS monitort de beschikbaarheid en zorgt ervoor dat uw voorraad altijd op peil
 4. SAP Business One WMS verlaagt de inventarisatiekosten en vermindert de inventarisatietijd.
 5. SAP Business One WMS zorgt voor een snellere afhandeling van uw orders.
 6. SAP Business One WMS verkleint de kans op handmatige fouten bij warehouseprocessen aanzienlijk.
 7. Met SAP Business One WMS kunt u sturen op warehouse KPI’s.
Video's

Een blik in de WMS module

In deze video’s geeft Resolv een introductie van de belangrijkste functies, modules en voordelen van Resolv WMS voor SAP Business One.

Balans

Goede balans tussen vraag en aanbod

SAP Business One WMS is zowel geschikt voor het beheren van één magazijn als voor het beheren van meerdere warehouse locaties.

Met SAP Business One kunt u gemakkelijk sturen op een minimale voorraad, terwijl u toch nooit “mis hoeft te grijpen”. Producten die op zijn of op dreigen te raken worden automatisch besteld. Overtollige of verouderde voorraad behoort hiermee dus tot het verleden.

En belangrijker nog: door SAP Business One WMS komt de vraag en aanbod beter in balans. Hierdoor kunt u soepeler inspelen op een dynamische markt en toch besparen op opslagkosten.

Handelingen

Welke handelingen kunt u digitaal beheren?

SAP Business One WMS kan gebruikt worden met handheld scanners, mobiele telefoons of tablets waarmee u binnenkomende en uitgaande producten scant en zo alle gegevens deze producten opslaat op de juiste plek.

Dit verhoogt de traceerbaarheid van uw producten en ingrediënten en zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt voldoen aan geldende wet- en regelgeving.

De volgende handelingen kunt u beheren met de WMS-module:

 • Orderpicking
 • Het verpakkingsproces
 • Verplaatsingen
 • Voorraadinventarisatie
 • Aanvulopdrachten voor productie

WMS analytics geeft u real-time inzicht in alle logistieke processen die spelen in uw magazijn. Met behulp van deze dashboards kunt u gerichtere en gefundeerde beslissingen nemen die uw processen verbeteren en optimaliseren.

Meer informatie over SAP Business One WMS

Logres Business Solutions heeft ervaring met twee verschillende modules voor WMS-toepassingen: Resolv Warehouse Management en CompuTec WMS.

Hier onder kunt u brochures downloaden die in detail ingaan op de mogelijkheden van beide add-ons.

 

Advies nodig?

Wilt u advies over het digitaliseren van uw warehouse(s) in SAP Business One? Wij denken graag met u mee!

Man met tablet