innovatie erp

Innoveren? Dat begint met een goed ERP-pakket

Innoveren, duurzaam ondernemen of meedoen aan de circulaire economie? Veel bedrijven beseffen dat er dingen veranderen moeten, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Innovatie in uw bedrijf kan lastig zijn als u in een dagelijks keurslijf zit waaruit het lastig ontsnappen is.

Verrassend genoeg is de eerste hobbel die genomen moet worden om innovatie mogelijk te maken vaak het ERP-pakket wat u gebruikt. Veel ERP-pakketten faciliteren een bepaalde werkwijze op zo’n manier dat het “altijd linksom is en nooit eens een keer rechtsom”.

Met andere woorden: niet alle ERP-pakketten zijn even flexibel of bieden u de mogelijkheid om dingen anders te organiseren.

Niet alle ERP-pakketten zijn even flexibel of bieden u de mogelijkheid om dingen anders te organiseren.

Ruimte voor verandering

Een nieuw flexibel ERP-pakket gaan gebruiken kan dus de ruimte geven die u nodig hebt om überhaupt na te denken over verandering. Hoe kan goede ERP-software u helpen?

  • Meer efficiëntie. ERP-systemen centraliseren data, waardoor verschillende afdelingen beter kunnen samenwerken, data maar één keer ingevoerd hoeft te worden en ook gemakkelijk te ontsluiten is.Het aantal overlegmomenten kan daardoor worden teruggedrongen en veel processen lopen gewoon efficiënter. Diverse taken worden geautomatiseerd uitgevoerd, waardoor u ruimte krijgt om na te denken over dingen die er echt toe doen.

    Leidinggeven betekent dan niet langer brandjes blussen, maar stippen op de horizon zetten en uitvogelen hoe uw bedrijf van A naar B kan groeien.

  • Meer samenwerking. Hebt u een bedrijf dat verdeeld is in meerdere units of afdelingen, of zelfs meerdere locaties kent? Dan herkent u het eilandjes-denken. Wanneer afdelingen beter zouden samenwerken komt er ook meer synergie en ontstaan mooie dingen die uw bedrijf verder helpen.Juist dat is wat ERP-software kan doen: ervoor zorgen dat uw medewerkers elkaar makkelijker kunnen vinden en beter op de hoogte zijn van wat er aan de andere kant van de werkvloer gebeurt.
  • Meer projectmatig werken. Iets nieuws opstarten kost in de regel veel denkkracht en energie. Het mooie van een goed ERP-pakket is echter dat het opstarten van een nieuw project gestandaardiseerd kan worden, waarbij handmatige handelingen tot een minimum beperkt worden.Op die manier is kunt u sneller en vaker ‘iets nieuws’ beginnen, zonder dat u daarvoor medewerkers van hun reguliere taken weg hoeft te trekken.

Nieuwe dynamiek

Een nieuw ERP-systeem is een ingrijpende verandering voor elk bedrijf. Echter: in de praktijk zien wij dat niet alleen het pakket zelf, maar ook het implementatieproces al een nieuwe dynamiek brengt in uw organisatie.

Het implementeren van een nieuw ERP-pakket dwingt namelijk tot nadenken over de inrichting van uw processen. Daarbij maakt u gebruik van kennis uit een dwarsdoorsnede van uw organisatie. Het zou niet de eerste keer zijn dat hierbij onvermoede talenten komen bovendrijven…

Tijd voor verandering in uw bedrijf? Begin goed: begin met een ERP-pakket dat innoveren mogelijk maakt. Vraag onze adviseurs om advies op maat voor uw organisatie.

Plan een adviesgesprek

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense