5x waarom je NIET overstapt op een (nieuw) ERP-systeem

Een ERP-systeem aanschaffen? Mwah… Veel organisaties twijfelen lang over de aanschaf van een ERP-systeem. Dit zijn de vijf meest gehoorde tegenargumenten.

Natuurlijk zijn we bij Logres enthousiast over ERP-systemen. Maar we begrijpen best dat je niet over een nacht ijs gaat en dat er soms goede redenen kunnen zijn waarom je (nog) niet overstappen wilt.

Als wij in gesprek gaan met potentiële klanten horen wij veel dezelfde argumenten voorbijkomen. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Niet overstappen

Alle argumenten

1. ERP-systemen zijn duur

Inderdaad, ERP-systemen zijn prijzig. Je betaalt niet alleen maandelijkse kosten per gebruiker, maar (vooral) ook de implementatie en de consultancy die daarbij komt kijken.

Ook zitten er natuurlijk kosten in de interne uren die gemaakt moeten worden om het systeem up-and-running te krijgen.

Lees verder

2. Een ERP implementatie is veel werk

Over een ERP implementatie moet je niet te lichtvaardig denken. Het traject duurt vaak enkele maanden tot wel een heel jaar.

Gedurende deze periode moeten uw medewerkers voortdurend input leveren, in de vorm van data en procesbeschrijvingen. Daarnaast moeten zij veel testen en overleggen. Kortom: veel werk!

Lees verder

3. Een ERP-systeem maakt dingen ingewikkelder

Jouw business draait lekker. Medewerkers weten wat ze moeten doen en doen het al jaren op dezelfde manier.

Waarom zou je dan een ERP-systeem integreren dat business processen verandert en veel aanpassingen van je medewerkers vraagt?

Lees verder

4. Mijn bedrijf is te klein voor een ERP-systeem

Bestaat je bedrijf maar uit weinig medewerkers? Gefeliciteerd! Dan is het implementeren van een ERP-systeem weinig werk en zijn de kosten ook niet zo hoog…

Stap over op een ERP-systeem om in één keer af te zijn van weinig flexibele Excel-documenten en slecht beveiligd dataverkeer. Of stap over om altijd real-time inzicht te hebben: waar je je ook bevindt.

Lees verder

5. Wij kunnen best zonder een ERP-systeem

Natuurlijk kan je zonder ERP-systeem! Maar niet zonder interne communicatie, toch? Niet zonder het delen van data en documenten. En ook niet zonder overzicht, inzicht en managementbeslissingen die ergens anders op gefundeerd zijn dan een onderbuikgevoel…

Lees verder

Ik twijfel nog hoor...

Heb jij een andere twijfel? Laat het ons weten! Stuur hieronder jouw overweging in. Misschien kunnen we je hierbij helpen…