Feltest

Nick Huijben FeltestfeltestGroei op elk terrein, maar niet direct in het aantal medewerkers. Die ambitie was voor Feltest de reden om ooit over te stappen naar SAP Business One. Bij Logres zitten ze goed: ‘We waren echt op zoek naar een partner die met ons meedenkt en onze business begrijpt.’

Met vijf medewerkers is Feltest niet direct een groot bedrijf te noemen. Toch leveren ze wereldwijd aan meer dan 300 klanten in een hele specifieke niche. Hun meetapparatuur helpt papierfabrikanten meer grip te krijgen op het productieproces, doordat onregelmatigheden en storingen voortijdig opgespoord worden.

Feltest is zowel groothandel als producent: er is ook een eigen lijn met meetapparatuur die door hen zelf bedacht, getekend en geassembleerd wordt.

Groeiambitie

Nick Huijben is operations manager bij Feltest. Aan hem de schone taak om het bedrijf te laten groeien, te zorgen dat de processen kloppen en de systemen werken. Met andere woorden: dat er efficiënter en slimmer gewerkt wordt.

‘We hebben echt de ambitie om te groeien. 300 klanten wereldwijd gebruiken onze producten, maar er zijn ook nog 1500 papierfabrikanten die onze apparatuur niet kennen of gebruiken. We willen daarom dat onze processen schaalbaar zijn en flexibel. SAP Business One is voor ons om die reden echt een vliegwiel: de mogelijkheden zijn eindeloos.’

We willen dat onze processen schaalbaar zijn!

De vraag achter de vraag

Logres was niet de partij die bij Feltest SAP Business One implementeerde, maar Feltest stapte over naar Logres toen ze op zoek waren naar een partner die ‘de vraag achter de vraag’ begrijpt.

Nick: ‘Wij zoeken niet een partij die uitvoert wat we vragen, maar een partij die meedenkt, met alternatieven komt en ons uitlegt hoe processen efficiënter zouden kunnen verlopen. Kortom: een partij die zijn best doet om onze processen te begrijpen. Dat hebben we wel gevonden in Logres!’

Nick is niet alleen over de consultancy van Logres te spreken, maar ook over de supportdesk. ‘Ik hou er niet van als systemen dichtgetimmerd zitten. Als Logres voor mij iets regelt leggen ze mij ook uit hoe het werkt. Ik mag graag zelf een query schrijven op zijn tijd. Logres helpt mij op zo’n manier dat ik de tools in handen krijg om zelf dingen aan te passen. Maar als ik er niet uitkom zijn ze ook weer snel bereikbaar. Voor mij werkt dat ideaal.’

Logres helpt mij op zo’n manier dat ik de tools in handen krijg om zelf dingen aan te passen.

Usability

Sinds de overstap naar Logres heeft Nick twee nieuwe add-ons aan SAP Business One laten toevoegen: Boyum B1 Up en Boyum Print & Delivery. ‘Print & Delivery is een add-on waarin we al onze documenten kunnen opstellen en verzenden – direct vanuit SAP. Het is een flexibele add-on waarin ik zelf nog aanpassingen kan maken in de template als dat nodig is. B1 Up is vooral een usability tool die de flexibiliteit van de oplossing nog verder verbeterd. In ons bedrijf werkt iedereen er nu mee.’

Uitdagingen

Groei brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. ‘Voorraadbeheer wordt nu langzamerhand belangrijker. Onze omzet groeit en daarmee onze opslag. Ik wil niet meer verrast worden door lege schappen en onverwacht lange levertijden. Maar SAP Business One heeft daar vast wel een oplossing voor. Met Logres als partner weet ik zeker dat dat helemaal goed komt.

www.feltest.com

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense