Timberlab

Gerben van Dorland TimberlabDuurzame verlichting maken die opgaat in de natuurlijke omgeving. Dat is de missie van Timberlab, een innovatieve fabrikant van houten lantaarnpalen en padverlichting voor de buitenruimte. Het klantenbestand omvat campings, vakantieparken, gemeenten en lokale overheden.

Als fabrikant met diverse distributiekanalen en dealers, had Timberlab behoefte aan een geïntegreerd systeem dat kon voldoen aan de groeiende eisen. De uitdaging was om over te stappen van het bestaande softwarepakket (Multivers) naar een meer geavanceerde oplossing, om daarmee klaar te zijn voor toekomstige groei.

De zoektocht

Het nieuwe softwarepakket moest functionaliteiten voor de registratie van voorraad, de inkoop en de administratie in zich hebben. Eigenaar Gerben van Dorland werd in zijn zoektocht geholpen door een externe partij om te komen tot Request for Quotation (RFQ). Daarin staat beschreven wat de must-haves zijn voor het bedrijf, wat de overige wensen zijn en welke dingen minder belangrijk geacht worden.

Met dat lijstje in de hand vroeg Gerben diverse bedrijven om een demonstratie en een business blueprint. Na het onderzoeken van verschillende mogelijkheden en het vergelijken van de prijs-kwaliteitverhouding koos Timberlab voor Logres Business Solutions met SAP Business One met de extra functionaliteiten van B1Up.

Deze add-on van Boyum IT zorgt er onder meer voor dat SAP Business One nog gebruiksvriendelijker is en dat repetitieve taken geautomatiseerd kunnen worden. Ook is het hiermee mogelijk om per gebruiker SAP Business One zo in te stellen dat de belangrijkste functies gemakkelijk bereikbaar zijn en de belangrijkste rapportages direct inzichtelijk.

De implementatie

Toen de keuze eenmaal gemaakt was ging het snel. De implementatie van SAP Business One startte in november 2022 en werd al op 1 mei van het jaar erop afgerond.

Gerben: ‘Doordat wij een relatief klein bedrijf zijn, konden we onze businessprocessen gemakkelijk aanpassen aan de standaard in SAP Business One. Dat was een voordeel. Mijn medewerkers dachten goed mee en zagen echt de meerwaarde van het systeem. Ook die betrokkenheid zorgde ervoor dat de implementatie snel verliep.

Toen Timberlab live ging stonden er nog wel wat dingen op de wishlist, maar die hielden het bedrijf niet tegen om toch alvast over te stappen. Na de livegang werden deze wensen nog opgepakt en afgerond.

De meerwaarde

Sinds de livegang heeft Timberlab aanzienlijk meer inzicht gekregen in hun productie en de beschikbaarheid en samenstelling van de producten. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke professionalisering en efficiëntieverhoging. Het systeem fungeert daarbij als basis voor toekomstige groei, waaronder schaalvergroting en internationalisering.

Timberlab waardeert Logres om de diepgaande kennis van consultants en de snelle service van de supportafdeling. Gerben: ‘We kenden Logres al van Unit4 Multivers, maar nu we SAP Busines One in gebruik hebben genomen zien we pas echt de sterke kanten van Logres.’

De toekomst

Op het verlanglijstje van Timberlab staan nieuwe functies en data-analyses. Met SAP Business One is het relatief eenvoudig om nieuwe dashboards en rapporten samen te stellen. Gerben streeft ernaar om de query’s hiervoor zelf te schrijven, terwijl hij blijft profiteren van de ondersteuning van Logres.

Timberlab’s verhaal is er een van groei, efficiëntie en voorbereiding op de toekomst. Logres Business Solutions heeft geholpen de basis te leggen voor het realiseren van Timberlab’s ambities en het bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense