Onze werkwijze

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Onze werkwijze is dan ook helder en beproefd. We werken samen, met elkaar én met u als klant.

Voor het hele proces geldt dat we pragmatisch zijn en dat bij alle beslissingen uw bedrijf centraal staat. Globaal onderscheiden we vijf stappen.

 1. Kennismaking

  Een prettige samenwerking begint met vertrouwen. We leren u dus graag eerst kennen. We komen langs of spreken online af zodat u ons kunt vertellen waar uw onderneming behoefte aan heeft. Hoe ziet uw bedrijf eruit, wat typeert de bedrijfscultuur?

  Als wij na het kennismakinggesprek nog vragen hebben, of als u als klant graag nog meer wilt weten, spreken we gewoon nog een keer af.

 2. Demo

  Aan de hand van uw bedrijf en de input die we hebben gekregen, kunnen we vaak goed inschatten welk softwarepakket goed past. Tijdens een demo laten we zien welke ERP-oplossing en eventuele aanvullende pakketten voor uw bedrijf optimaal kunnen zijn.
  ànl/demo

  Veel van onze klanten kunnen na stap 2 een keuze maken en gaan verder bij stap 4, maar het kan dat u graag nog een verdiepingsslag maakt.

   

 3. Proof of concept

  Als u positief staat tegenover wat u hebt gezien en gehoord, maar extra zekerheid prettig vindt, is de volgende stap een proof of concept. Een proof of concept bestaat uit een onderzoek waarin we een aantal onderwerpen naar keuze verder voor u uitwerken.

  Onze professionals verdiepen zich in uw situatie, toetsen verschillende onderdelen en presenteren u vervolgens de resultaten.

 4. Business Blueprint

  In de Business Blueprint brengen wij de processen van uw bedrijf in kaart (voor zover u dat zelf nog niet gedaan had) en leggen die tegen het ERP-pakket van uw keuze aan. We beantwoorden de vraag: hoe past uw werkwijze het best in onze ERP-pakketten en welke inrichtingskeuzes moeten er gemaakt worden?

  De Business Blueprint kan gelden als start van het implementatietraject, maar kan ook eventueel los bij ons afgenomen worden, zodat u 100% zeker weet dat u de juiste keuze genomen hebt, voordat u akkoord gaat met de volledige implementatie.

 5. Implementatie bedrijfssoftware

  De keuze voor het ERP-pakket is gemaakt! De implementatie kan beginnen: soms een flinke klus. Zorgvuldigheid en duidelijke afspraken staan centraal. Het project wordt om die reden gestructureerd uitgevoerd met een helder plan van aanpak.

  Zorgvuldigheid en duidelijke afspraken staan centraal.

  Onze ervaring heeft geleerd daarbij te kijken naar de omvang van het project, de betrokken medewerkers en de cultuur van uw organisatie. Een pragmatische aanpak dus, binnen duidelijke structuren.

 6. Livegang

  Het moment van omschakeling is altijd een spannend moment. In een keer moet alles goed gaan. Daarom zijn wij bij de livegang altijd nauw betrokken en zo nodig bij u op locatie.

  Waar nodig trainen we uw medewerkers en helpen hen op gang gedurende de eerste dagen. Voor dubbele veiligheid zorgen we altijd voor een fall-back naar de oude manier van werken, mocht er desondanks toch iets misgaan.

 7. Ondersteuning door de supportdesk

  Is de livegang achter de rug? Ook dan blijven wij graag betrokken bij uw bedrijf. U ontvangt van ons volledige en deskundige ondersteuning van onze supportdesk. Zij zitten klaar voor al uw vragen: of het nu gebruikersvragen betreft of technische issues zijn.

  U kunt ons gewoon bellen en mag van ons verwachten dat urgentie van uw vraag op waarde weten te schatten. Zijn er problemen dan lossen we die snel samen op!

 8. Doorontwikkeling en optimalisatie

  Wanneer u eenmaal van de functionaliteiten van uw nieuwe ERP-systeem hebt geproefd, zult u misschien ook andere mogelijkheden willen onderzoeken. Nieuwe updates van uw ERP-systeem brengen bovendien automatisch nieuwe mogelijkheden met zich mee.

  Onze business consultants komen daarom met gevraagd en ongevraagd advies en denken graag met u mee als het gaat om de groei en verdere digitalisering van uw bedrijf.

Download onze brochureContact

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense