Bark Verpakkingen

Dienstverlener in verpakkingen

‘Het mogelijke doen we meteen, het onmogelijke duurt iets langer’ is het motto bij Bark. Aan het woord zijn Berny Plas en Heidi Arends, respectievelijk directeur en hoofd administratie bij Bark. In 1978 is het bedrijf opgericht en sindsdien is men volop in ontwikkeling. Bark houdt zich bezig met een aantal verschillende kernactiviteiten.

Naast de groothandelsfunctie is men erg actief met het insourcen van verpakkingsmanagement. Verder redesignen ze bestaande verpakkingen en ontwikkelen ze nieuwe verpakkingstechnieken via Bark Innovations.

Crystal Reports, beperkte mogelijkheden
Voordat men bij Bark gebruik ging maken van Qlik SenseView, gebruikte men Crystal Reports om managementinformatie uit KCS Wholesale te halen. Mede doordat het bedrijf zich snel ontwikkelt liep men bij Bark tegen een aantal verschillende problemen aan. Berny Plas geeft aan dat ze vooral het gemis aan diepgang in Crystal Reports als een probleem zagen.

Je wordt beperkt door de mogelijkheden die het programma je biedt en daarnaast is het ook geen gebruikersvriendelijk programma. Crystal Reports was te complex in gebruik en het maken van rapportages nam erg veel tijd in beslag.

De overstap naar Qlik SenseView
Om Bark uitgebreid te informeren over de mogelijkheden zoals deze door Qlik SenseView worden geboden is door een consultant van Logres een uitgebreide demonstratie verzorgd. Na deze demonstratie laaide het enthousiasme al snel op en was de keuze voor Qlik SenseView snel gemaakt. Mede door het ervaren van de snelheid, de gebruikersvriendelijkheid en het ‘in de diepte’ analyseren, zoals dat door Qlik SenseView wordt geboden, is er door Bark besloten snel actie te ondernemen en alles in gang te zetten om Qlik SenseView te implementeren.

Erg sterk van Qlik SenseView is de in-memory associatieve technologie die wordt toegepast. Met andere woorden, de toepassing reageert bij het presenteren van de gegevens continue op selecties van de gebruiker. Doordat de data in-memory wordt gehouden zijn de responstijden van calculaties razend snel, ook bij hoge volumes. Dit is dan ook een van de grote verschillen tussen het statische rapportagetool Crystal Reports en het dynamische Qlik SenseView.

Echte rapportages
Berny Plas geeft aan dat Qlik SenseView helpt om grip te houden op de gang van zaken binnen Bark. Als een bedrijf groeit dan kun je op een bepaald moment niet alles meer weten.

Qlik SenseView helpt hem, naast de operationele beheersbaarheid, ook bij het uitstippelen van strategische routes die men wil volgen. Qlik SenseView is een echt beleidsinstrument voor Bark. Zo bepaalt men bijvoorbeeld of het zinvol is om tijd te steken in een product, als dat slecht loopt. Ook houdt men de margeontwikkeling nauwlettend in de gaten.

Berny Plas is naast de snelheid vooral ook onder de indruk van de verschillende invalshoeken waarop hij de informatie kan benaderen. Hij kan tot op productniveau doorgaan waardoor men kan doordringen tot de kern van het probleem. Vervolgens kan men actie ondernemen. De dynamische rapportages die uit Qlik SenseView komen noemt hij in vergelijking tot Crystal Reports ‘echte rapportages’.

De dynamische rapportages die uit Qlik SenseView komen noemt hij in vergelijking tot Crystal Reports ‘echte rapportages’.

Een absolute aanrader, behalve voor mijn concurrenten
Bij Bark is men naast Qlik SenseView ook zeer te spreken over de samenwerking met Logres. Als men bij Bark iets wil weten dan wordt dit snel door Logres opgepakt. Als er iets niet direct uitgevoerd kan worden dan zorgen ze er wel voor dat er een oplossing gemaakt wordt.

Heidi Arends geeft aan dat ze erg tevreden is over de manier waarop de consultant haar alles heeft uitgelegd en onder de indruk is van zijn geduld. Over het gebruik van Qlik SenseView merkt Berny met een grote lach op ‘Een absolute aanrader, behalve voor mijn concurrenten.’

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense