KMC Chain Europa

Producent van hoogwaardige kettingen

KMC Chain is al meer dan 30 jaar een technisch hoogstaande producent van kettingen. Inmiddels zijn er meerdere vestigingen verspreid over de gehele wereld. Het moederbedrijf bevindt zich in Taiwan. Daarnaast zijn er tevens vestigingen in Amerika, China en Nederland.

Producent van hoogwaardige kettingen
KMC Chain is al meer dan 30 jaar een technisch hoogstaande producent van kettingen. Inmiddels zijn er meerdere vestigingen verspreid over de gehele wereld. Het moederbedrijf bevindt zich in Taiwan. Daarnaast zijn er tevens vestigingen in Amerika, China en Nederland. Christ Bakker, General Manager bij KMC Chain Europe,  geeft aan dat alles vanuit het standpunt, “Als het niet goed genoeg is voor ons, dan is het zeker niet goed genoeg voor u!” benaderd wordt. Er worden alleen hoogwaardige producten geleverd waarvan men zeker weet dat deze ruimschoots voldoen.

Beperkte functionaliteit
KMC Chain werd belemmerd in haar groei door de beperkte functionele mogelijkheden van de toepassing Afas. Alleen het financiële deel werd daardoor ingezet. Veel kostbare tijd ging verloren met het bijhouden van de voorraad in Excel. De kans op fouten werd hierdoor uiteraard ook vergroot. Door geen gebruik te kunnen maken van een geïntegreerde oplossing was het lastig om de voorraad te volgen en correct te verwerken. Integratie was dus een belangrijke voorwaarde waaraan een nieuwe toepassing diende te voldoen, met als grote voordelen tijdwinst en inzicht in de voorraad. Een ander argument was dat Afas draaide in een DOS-omgeving. Deze toepassing  werd niet meer ondersteund.

De overgang van Afas naar UNIT4 Multivers
Na 8 jaar gebruik te hebben gemaakt van Afas werd er besloten om over te gaan naar UNIT4 Multivers. Onderzoek, uitgevoerd door KMC Chain, maakte duidelijk dat UNIT4 Multivers het beste aansloot bij de aanwezige toekomstvisie. Een geïntegreerde oplossing waarmee de doelstellingen kunnen worden behaald.
De overstap naar de software van UNIT4 is gemaakt uit strategisch oogpunt. Mede door gebruik te maken van UNIT4 Multivers werden voorraad en kosten beter beheerst, hetgeen resulteerde in het realiseren van groei.

Van UNIT4 Multivers naar UNIT4 Wholesale
Door deze groei van KMC Chain ontstonden er nieuwe inzichten en veranderden de wensen en eisen rondom de beheersing van de voorraad. De toepassing UNIT4 Wholesale voldeed aan de gestelde wensen en eisen en een overstap was dan ook een logisch vervolg. Omdat er naar tevredenheid is gewerkt met UNIT4 Multivers was er geen aanleiding om naar andere leveranciers van bedrijfssoftware te kijken. Doordat de levertijdafgifte in UNIT4 Wholesale direct vanuit de verkooporder geregeld kan worden op basis van Available to Promis (ATP) kan er beter worden gepland waardoor er minder voorraad nodig is. Door dit inzicht tijdens de order-entry in UNIT4 Wholesale heeft men bij KMC Chain een maximale efficiencyslag weten te maken.

Door dit inzicht tijdens de order-entry in UNIT4 Wholesale heeft men bij KMC Chain een maximale efficiencyslag weten te maken.

Naar volle tevredenheid
Christ Bakker geeft aan dat KMC Chain een uitstekende keuze heeft gemaakt door over te stappen naar UNIT4 Wholesale. Men werkt hiermee naar volle tevredenheid. De toepassing biedt nog vele mogelijkheden om verdergaand te optimaliseren. Op dit moment maakt men gebruik van de basisfuncties. Er worden wekelijks nog nieuwe handigheden ontdekt. De helpdesk van Logres is zeer hulpvaardig en lost eventuele problemen of onduidelijkheden altijd keurig op. Voor Christ Bakker is UNIT4 Wholesale en de samenwerking met Logres de juiste keuze voor de toekomst geweest.