ERP software groothandel

Bent u op zoek naar ERP software groothandel? De groothandelbranche is uiterst dynamisch en uitdagend. Ontwikkelingen aan de afnemerskant, margedruk en internationalisering leiden ertoe dat uw onderneming steeds opnieuw zijn toegevoegde waarde moet aantonen.

Groothandels zijn dagelijks op zoek naar manieren om de marges te verbeteren en de omzet te vergroten. Een belangrijke manier om dit te realiseren is het in gebruik nemen van een compleet Enterprise Resource Planning-systeem (ERP).

De voordelen van ERP software groothandel? In één volledig geïntegreerd softwaresysteem werken inkoop en verkoop samen, wordt de financiële administratie automatisch bijgewerkt en kunnen analyses leiden tot optimalisatie van voorraadbeheer en marketing.

Een ERP systeem ingericht voor úw bedrijf

Goede ERP software groothandel ondersteunt uw dagelijkse werkprocessen in de organisatie en geeft u inzicht in kansen voor verbetering. Een oplossing als SAP Business One of KCS Wholesale biedt uw onderneming de ondersteuning die nodig is.

Sectoren

Voor welke groothandels bieden wij o.m. ERP software?

Uw groothandel
Uw groothandel
Functionaliteiten

ERP software groothandel: Welke functionaliteiten bieden wij?

Voorraadbeheer

Groothandels hebben vaak grote voorraden van producten. Met ERP-software kunnen ze de voorraad bijhouden en controleren wanneer producten moeten worden besteld en geleverd.

Orderverwerking

Groothandels ontvangen en verwerken dagelijks grote aantallen orders. Met ERP-software kunnen ze deze orders automatisch verwerken en de status van elke order bijhouden.

Financiële administratie

ERP-software voor groothandels bevat vaak functionaliteiten voor financiële administratie, zoals het bijhouden van facturen, betalingen en boekhoudkundige rapportages.

Klantrelatiebeheer

Groothandels hebben vaak te maken met veel klanten. Met ERP-software kunnen ze klantgegevens opslaan en bijhouden, zoals contactinformatie, eerdere bestellingen en betalingsgeschiedenis.

Rapportage en analyse

Groothandels kunnen met ERP-software rapporten genereren en analyseren over de prestaties van het bedrijf, zoals omzet, winstgevendheid en voorraadniveaus.

Integratie met andere systemen

ERP-software voor groothandels kan vaak worden geïntegreerd met andere systemen, zoals e-commerce platforms en logistieke systemen.

Alle functionaliteiten
Over Logres

Logres is uw ERP-partner

Heeft u interesse in ERP software voor groothandels? Dan is Logres dé ideale partij om u op weg te helpen. Wij hebben bijna 30 jaar ervaring met het implementeren van ERP software in uw branche.

De Logres-aanpak bij het implementeren van ERP software groothandel is herkenbaar aan de pragmatische werkwijze. Onze adviseurs zijn behalve ervaren ook zeer betrokken bij uw bedrijf. Zij overzien bovendien het gehele traject en kijken verder dan de implementatie van de software alleen.

Het gaat dan bijvoorbeeld ook om het informeren en enthousiasmeren van uw personeel voor dit nieuwe systeem, zodat het de software niet alleen praktisch werkt, maar ook door uw medewerkers gedragen wordt.

Quotes

Wat onze klanten zeggen

Groothandels lijken misschien op het eerste gezicht op elkaar, maar geen groothandel is hetzelfde. Bij Logres vonden we een partner die echt verstand heeft van onze branche.

Erik Schuppert
Gerkimex
Bekijk volledige referentie

We zijn enorm gegroeid de laatste vijf jaar. Dankzij SAP was die groei mogelijk, terwijl we op de boekhouding en administratie niet hoefden uit te breiden

Fokke Bronsema
Metaaltechniek Handelsonderneming
Bekijk volledige referentie

Ontdek hoe onze ERP-software voor úw groothandel kan werken

Onze adviseur komt graag bij u langs om te luisteren naar wat uw bedrijf nodig heeft.

Sap Business One consultant
Video

ERP software voor groothandels

In deze video laten wij u zien voor welke uitdagingen groothandels op dit moment gesteld worden en hoe u deze uitdagingen het hoofd kunt bieden.

FAQ

Veelgestelde vragen

Welke ERP-software is geschikt voor groothandels?

Groothandels en importbedrijven hebben de keuze uit twee typen ERP-software.

  • ERP-software die speciaal gemaakt is voor groothandels en dus de meest gebruikte functionaliteiten voor groothandels al in zich heeft. Een voorbeeld hiervan is KCS Wholesale.
  • ERP-software die generieker voor het bedrijfsleven gemaakt is, maar die aangevuld kan worden met diverse extra functionaliteiten voor groothandels. Een voorbeeld hiervan is SAP Business One.

Welke extra ERP-modules en -functionaliteiten zijn bedoeld voor groothandels?

Groothandels hebben naast de standaard ERP-modules onder meer behoefte aan ERP-software met de volgende modules en functionaliteiten:

Bekijk alle beschikbare modules en functionaliteiten hier.

Arie de Mik van JK Nederland vertelt

JK-Nederland B.V. is leverancier voor professionele zonneapparatuur en toebehoren van het topmerk Ergoline, collageenapparatuur van Beauty Angel en zonnecosmetica van Devoted Creations.

Arie: “Samen met Logres zijn we altijd op zoek geweest naar de nieuwste innovatiesystemen. Met KCS Wholesale is het versturen van facturen volledig geautomatiseerd.”

Gerelateerde pagina's