SAP Business One Prijzen

Denkt u erover om SAP Business One in gebruik te nemen als ERP-systeem? Dan is het belangrijk om te weten welke prijzen aan de implementatie en het gebruik van SAP Business One hangen.

Logres Business Solutions hanteert voor SAP Business One prijzen die marktconform zijn. Daarnaast betaalt u een bedrag voor installatie en implementatie door onze specialisten en eventueel een bedrag voor hosting van het pakket.

Dankzij onze efficiënte aanpak en jarenlange ervaring bespaart u op consultancy.

Wilt u overstappen op SAP Business One dan hebt u de keuze het pakket in een keer aan te schaffen (on-premise) of te kiezen voor SAP Business One Cloud, waarbij u “huurprijzen” betaalt.

Of u nu kiest voor SAP Business One kopen of SAP Business One “huren”: dit ERP-pakket betaalt zich dubbel en dwars terug.

SAP Business One logo

On-premise prijzen

SAP Business One On-Premise prijzen

Als u SAP Business One wilt kopen hebt u – per medewerker – keuze uit een Limited versie of zo u wilt een Professional-versie. De professional user licentie heeft meer opties. Onze adviseurs vertellen u hier graag alles over. De aanschafkosten van deze pakketten zijn:

SAP Business One
On-Premise
Professional User
SAP Business One
On-Premise
Limited User
€ 2.700,-* € 1.400,-*
*Dit zijn éénmalige aanschafprijzen, excl. jaarlijkse kosten, installatie en implementatie
Cloud prijzen

SAP Business One cloud prijzen

Kiest u liever voor SAP Business One Cloud, dan betaalt u een vast bedrag per maand en hebt opnieuw de keuze tussen Professional User of Limited User. De licentie prijzen zijn:

SAP Business One
Cloud
Professional User
SAP Business One
Cloud
Limited User
€ 91,- per maand* € 47,- per maand*
*Dit zijn maandelijkse gebruikersprijzen, exclusief installatie en implementatie, exclusief hosting

Professional users versus limited users

SAP Business One kent professional en limited users. De belangrijkste verschillen tussen deze twee gebruikersrollen zijn:

  • Professional users hebben toegang tot alle modules en functionaliteiten binnen SAP Business One. Professionele gebruikers zijn vaak directeur, CEO of zitten in het managementteam. Deze gebruikers moeten op dagelijkse basis business beslissingen nemen.
  • Limited users hebben toegang tot alle belangrijkste functionaliteiten als het gaat om Sales, Inkoop en / of de CRM modules. Deze gebruikers werken meestal in de Sales, Marketing of Klantenservice-afdelingen in een bedrijf.

Welke modules precies voor welke gebruikersrol beschikbaar zijn, kunt u in de onderstaande tabel bekijken.

License Comparison Chart for SAP Business One (sap.com) (PDF)

Implementatiekosten

Kosten voor installatie en implementatie

De prijzen die u betaalt voor de installatie en implementatie van SAP Business One zijn gebaseerd op het aantal dagen dat de specialisten van Logres Business Solutions voor u aan het werk zijn.

Hoeveel consultancy dagen benodigd zijn voor uw bedrijf is sterk afhankelijk van het aantal medewerkers, de complexiteit van uw organisatie en de mate van ondersteuning die u van ons verlangt.

Indien u dat wenst maken wij voor u graag vooraf een inschatting op basis van de beschikbare gegevens. Op die manier kunt u de complete prijs van het gehele traject enigszins in kaart brengen en weet u ongeveer met welke investering u rekening moet houden.

Lees ook eens: ERP en ROI: is je ERP systeem de investering waard?

Advies nodig?

Wilt u weten wat SAP Business One prijzen voor uw organisatie zijn? Wij rekenen u graag voor wat de implementatie en het gebruik u gaan kosten.

Man met tablet
FAQ

Veelgestelde vragen over SAP Business One prijzen

Wat is de kostprijs van SAP Business One?

De kostprijs van SAP Business One is de “kale” prijs voor het gebruik hiervan. Als u het syteem on-premise installeert betaalt u per gebruiker € 1400,– en per professionele gebruiker € 2700,-. Voor een cloud-installatie betaalt u per gebruiker € 47,- per maand en voor een professionele gebruiker € 91,- per maand. Meer informatie hier.

Is de prijs van SAP Business One gebaseerd op het aantal gebruikers?

Ja, de totale prijs voor SAP Business One is afhankelijk van het aantal gebruikers, omdat u per gebruiker betaalt.

Zijn er extra kosten voor implementatie, training of ondersteuning?

Ja, naast de prijs die u eenmalig of per maand betaalt voor SAP Business One betaalt u kosten voor de implementatie ervan door een ervaren en professionele SAP Business One-partner. Dit bedrijf kan uw medewerkers vaak ook trainen in het gebruik en biedt na de oplevering langdurige ondersteuning als het gaat om technische support, gebruikersvragen, updates en verdere ontwikkeling van het systeem.

Wordt de prijs van SAP Business One beïnvloed door de modules of functionaliteiten die je wilt gebruiken?

De prijs voor SAP Business One blijft hetzelfde. Dit is een standaardpakket. Echter, als u modules toevoegt van externe bouwers, betaalt u de aanschafkosten of de licensies hiervan. Ook komen er extra kosten bij voor de implementatie hiervan.

Worden er kosten in rekening gebracht voor software-updates of upgrades naar nieuwe versies?

Deels. Er zijn geautomatiseerde updates die geen man-uren kosten en geen grote impact hebben op uw bedrijfsprocessen. Deze updates kosten niets extra. Grote updates moeten worden gepland, vereisen handmatige acties en aanpassingen. Deze updates komen slechts een in de twee of drie jaar voor. Hierbij betaalt u de consultancy-kosten voor de uren van uw SAP Business One partner.

Zijn er additionele kosten voor het integreren van SAP Business One met andere systemen?

Ja, als u externe softwaresystemen zou willen koppelen, kost dat meer uren voor de business consultant van uw SAP Business One-partner. Echter, door de slimme API’s en het integration framework van SAP Business One zijn koppelingen snel gemaakt en de kosten vallen dus mee in vergelijk met wat u bij andere ERP-systemen doorgaans betalen moet.

Video

Laat deze pagina voorlezen