SAP Business One PIM

Beheer alle productgegevens vanaf één plek

Productinformatie die verspreid is over meerdere systemen kost je kostbare tijd en verhoogt de kans op fouten. Dat kan anders!

Perfion Product Information Management (PIM) van Boyum IT geeft je volledige controle over je productgegevens, waardoor je kostbare tijd vrijmaakt voor kerntaken in plaats van het zoeken naar informatie en het beheren van verschillende systemen.

Naadloos geïntegreerd in SAP Business One!

Wat is SAP Business One PIM?

De belangrijkste taak van een PIM systeem is grote hoeveelheden complexe productinformatie digitaal beheren op één centrale plaats – en al deze informatie beschikbaar te maken voor alle gebruikers in diverse kanalen.

Nauwkeurige en actuele productgegevens zijn van levensbelang voor je business.

In een markt die steeds sneller beweegt, zijn betrouwbare productgegevens het fundament voor de optimalisatie van de hele waardeketen: van productontwikkeling tot marketing en sales.

Met Perfion Product Information Management (PIM) beschikt je over één uniforme bron van productinformatie voor alle systemen, kanalen en talen. Je hoeft alleen maar de productinformatie op één plaats bij te werken en de wijzigingen worden universeel doorgevoerd, waardoor je interne processen en de communicatie met je klanten worden versterkt.

Video: SAP Business One PIM in 2.33

In deze introductievideo laat Perfion zien hoe SAP Business One PIM je helpt om:

  • Een nieuw product te maken;
  • In je productgegevens snel hiaten te vinden;
  • De kwaliteit van je productgegevens op de voet te volgen;
  • Nieuwe producten met je klanten te delen – binnen enkele seconden;
  • Je productgegevens te gebruiken om catalogi, prijslijsten en datasheets te maken.

Vier voordelen van SAP Business One PIM

1. Aanpasbaarheid en hergebruik centraal in je systeem

Met SAP Business One PIM kan je productinformatie voor een groot aantal onderdelen en varianten beheren en bijwerken. Er is slechts één enkele bron voor alle productgerelateerde informatie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of de data die je raadpleegt wel up-to-date is.

2. Altijd klaar voor verandering

Met SAP Business One PIM kun je door middel van drag-and-drop producten uitbreiden met nieuwe functies en nieuwe producten toevoegen aan de steeds veranderende productenlijst.

De setup maakt het aanmaken en onderhouden van diverse productvarianten eenvoudig. Met life cycle management kun je wijzigingen aanbrengen in de beschrijving van functies in de verschillende productstadia.

3. Gerelateerde informatie gekoppeld

Met SAP Business One PIM kun je gerelateerde informatie beheren op afzonderlijke entiteiten of op artikelniveau.

Voorbeeld: als een afzonderlijke entiteit bijvoorbeeld een mobiele telefoon is, kan gerelateerde informatie gaan over beschikbare netwerkproviders.

Op artikelniveau kunnen relaties bijvoorbeeld gaan over reserveonderdelen voor een bepaald product.

4. Externe input en output

SAP Business One PIM hanteert een willekeurig aantal producthiërarchieën. Dit betekent dat voorbereiding en afstemming van uw productinformatie eenvoudig wordt voor externe partners, online marktplaatsen, datapools en classificatiestandaarden.

Advies nodig?

Tijd om al je productdata gestructureerd aan SAP Business One te koppelen?

sap business one consultant
Video gallery

Functionaliteiten per gebruiker