Ondertussen bij KCS Wholesale…

Terwijl u dagelijks gebruik maakt van uw Unit4-pakket werkt Unit4 continue door aan het verbeteren van KCS Wholesale. Twee belangrijke ontwikkelingen spelen achter er de schermen die u niet willen onthouden.

Tijdens maandelijkse reviewsessies worden de nieuw opgeleverde functionaliteiten van Unit4 bekeken en becommentarieerd door Unit4 consultants van Logres. Zij denken voortdurend mee over de doorontwikkeling van Unit4-producten. In de afgelopen weken is er door de ontwikkelaars van Unit4 hard gewerkt aan een aantal nieuwe functionaliteiten:

Connectivity met behulp van API’s

KCS Wholesale wordt nog aantrekkelijker voor groothandels, wanneer het ERP-pakket gemakkelijk gekoppeld kan worden aan andere softwareprogramma’s, bijvoorbeeld voor webportals, sales, warehousing, scannen en logistiek.

De mogelijkheid om programma’s te koppelen bestond natuurlijk al langer in KCS Wholesale, maar de techniek die gebruikt werd, vereiste het uitwisselen van losse bestandjes. Dit alles is binnenkort verleden tijd: het koppelen van KCS Wholesale met andere software verloopt voortaan met behulp van API-koppelingen.

Deze manier van werken zorgt ervoor dat gedetailleerde gegevens van externe softwareprogramma’s in het hart van uw ERP-pakket ingeschoten kunnen worden – en vice versa. De API-techniek is laagdrempelig, gestandaardiseerd en gemakkelijk benaderbaar. Het koppelen van gegevens wordt daarmee een een stuk gemakkelijker.

De API-techniek zorgt ervoor dat gegevens uit andere softwareprogramma’s direct in het hart van KCS Wholesale ingeschoten kunnen worden – en vice versa.

Iedere maand worden nieuwe API-koppelingen vrijgegeven door Unit4. Staan er softwareprogramma’s op uw verlanglijstje om aan KCS Wholesale te koppelen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw Unit4 consultant voor meer informatie hierover.

Continuous delivery: updates vanuit je luie stoel

Tot nu toe werden verbeteringen in het pakket van Unit4 op een van tevoren gekozen moment gelanceerd als servicepack-update. Op dit moment is SP6 de meest recente versie van KCS Wholesale.

Voor KCS Wholesale-gebruikers betekende dit vaak dat zij zelf deze update downloaden en uitpakken moesten en vervolgens installeren en controleren. Andere gebruikers vroegen Logres om dit voor hen te doen. Al met al kostte een update telkens flink wat werk voor zowel de gebruiker als voor Logres.

Het nadeel van een grote update is bovendien dat er veel veranderd in één keer. Als gebruiker moet u aan een flink aantal vernieuwingen wennen, bijvoorbeeld wanneer functionaliteiten of vormgeving veranderd zijn.

Unit4 gaat echter vanaf ServicePack6 voortaan over naar continuous delivery. Dat betekent dat updates in kleinere stapjes voortdurend gepushed worden naar uw ERP-installatie. U hoeft hiervoor zelf vrijwel niets meer te doen, sterker nog: misschien merkt u er zelfs niets van. Dat is wel zo prettig wanneer u zelf een business te runnen hebt.

Wilt u weten welke updates er geïnstalleerd worden en wanneer? Unit4 werkt aan een webportal waarop u kunt zien welke updates er op de planning staan. U kunt dan direct anticiperen op deze updates en gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die zij bieden.

Wilt u meer weten over API’s of continuous delivery bij KCS Wholesale? Onze consultants informeren u graag.

Contact opnemen

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense