Assemblage

Veel groothandels kopen en verkopen niet alleen, maar leveren ook een stukje toegevoegde waarde in de vorm van assemblage.

De modules Assemblage, Assemblage+ en Uitbesteed Werk zijn speciaal voor die groothandels ontwikkeld in KCS Wholesale.

Het assemblageproces automatiseren kan best complex zijn: tijdens de assemblage komen namelijk allerlei verschillende bedrijfsprocessen samen. Assemblage heeft elementen in zich van inkoop, planning, verkoop en voorraadbeheer, maar geen van de modules die daarbij horen voldoet compleet.

Assemblage heeft elementen in zich van inkoop, planning, verkoop en voorraadbeheer, maar geen van de modules die daarbij horen voldoet compleet. Daarom is een aparte module nodig.

Waarom een losse module?

Bedrijven die voor hun assemblage geen software hebben lopen vaak tegen problemen aan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat losse componenten al verkocht zijn aan een klant, terwijl ze nodig waren voor een assemblageorder of andersom: u denkt dat bepaalde componenten op voorraad zijn, terwijl ze in feite al geassembleerd zijn in een eindproduct.

Ook moeten er handmatig veel losse voorraadmutaties worden bijgehouden voor het opboeken van eindproducten en het afboeken van losse componenten. Dat is erg foutgevoelig en bovendien behoorlijk tijdrovend.

Het wordt al helemaal ingewikkeld als er sprake is van uitbestede assemblage. Het handmatig aansturen van dit proces is lastig, tijdrovend en uitermate foutgevoelig. Gelukkig kan het ook anders! Welke opties zijn er?

Functionaliteiten

De module Assemblage helpt u om uw optimaal in te spelen op productie, vraag en aanbod

Assemblage

Hierin kunt u assemblageopdrachten aanmaken voor uw medewerkers. Door het aanmaken van de assemblageopdracht worden automatisch de componenten hiervan gereserveerd voor dit proces en (virtueel) verplaatst naar het assemblagemagazijn, zodat ze uit de verkoopvoorraad verdwenen zijn.

De assemblagemedewerker gaat met de assemblagebon aan de slag, verzamelt de componenten en stelt het eindproduct samen. Na afmelding wordt het eindproduct toegevoegd aan de totale verkoopvoorraad.

Assemblageorders kunnen ook direct vanuit de verkooporder aangevraagd worden.

Assemblage+

Is uw assemblageproces iets ingewikkelder dan de standaard? Bijvoorbeeld omdat er in uw assemblage ook weer een halffabrikaat meegenomen moet worden? Dan is de module Assemblage + een oplossing.

In deze module is meer gelaagdheid en in al deze lagen is plaats voor automatisering, bijvoorbeeld als het gaat om de planning, de berekening van de doorlooptijd, de prijsberekening en de inkoop van componenten en subcomponenten. Het is mogelijk om direct een inkooporder aan te maken vanuit de assemblage.

Uitbesteed werk

Word een deel van de assemblage door een ander bedrijf gedaan op afstand? Bijvoorbeeld in een sociale werkplaats of door een partner in het buitenland? Dan is de module Uitbesteed Werk handig.

Niet alleen stroomlijnt deze module de communicatie en de assemblageorders, maar het is ook mogelijk om een extra kostencomponent voor bewerking mee te nemen in de totaalprijs van het eindproduct.

Doordat deze kosten afzonderlijk worden doorberekend, kunt u de inkoopfactuur van deze kosten afzonderlijk afstemmen met de assemblage. Daardoor is het assemblageresultaat nauwkeurig terug te vinden in de boekhouding.

Assemblage-advies

Superhandig is het assemblage-advies. Dit advies wordt automatisch verstrekt aan de hand van voorraadafnames of geautomatiseerde forcasts die gebaseerd zijn op voorgaande jaren.

U kunt dan tijdig assemblageopdrachten aanmaken, zodat u de minimale voorraad van uw eindproduct op het gewenste minimumpeil houdt.

Traceability

Stelt u als groothandel producten samen, dan is het vaak de wens dat de originele herkomst van de subcomponenten meegenomen wordt eindproduct.

Mocht er iets niet in orde zijn dan kunt u op die manier snel zien waar het probleem zit en eventueel batches terugroepen. Dit alles is mogelijk als u in Wholesale gebruik werkt met partijregistratie.

Ontdek hoe KCS Wholesale voor úw groothandel kan werken

Onze adviseur komt graag bij u langs om te luisteren naar wat uw bedrijf nodig heeft.

Sap Business One consultant