Technische groothandel ERP

Runt u een technische groothandel? Dan is het verstandig te investeren in een goed technische groothandel ERP-systeem. Een ERP-systeem brengt structuur en legt een digitale basis voor verdere groei en uitbreiding van uw bedrijf.

Nederland telt relatief veel technische groothandels. De haven van Rotterdam maakt Nederland een uitstekende plek voor opslag en distributie naar Europa of elders in de wereld. Daarbij komt dat Nederlanders van oudsher al goede handelaren zijn. En nog steeds kijken we als klein landje graag over de grens om ons brood te verdienen.

Maximaal inzicht

Technische groothandels importeren technische producten, meestal vanuit zuidoost Azië om ze door te verkopen aan de detailhandel of andere groothandels. Deze technische producten komen via zeecontainers naar Nederland.

Om te overleven in tijden van sterk wisselende prijzen voor fabricage en transport is het belangrijk dat technische groothandels een degelijke digitale infrastructuur hebben. Schommelende valutakoersen, prijsafspraken, douanetarieven en importheffingen maken deze handel interessant en dynamisch.

Om te overleven in tijden van sterk wisselende prijzen voor fabricage en transport is het belangrijk dat technische groothandels een degelijke digitale infrastructuur hebben.

Om grip te houden op de business wilt u maximaal en realtime inzicht hebben in voorraad, transportverladingen, prijzen en orders. Een goed technische groothandel ERP-systeem biedt u dat overzicht.

ERP-pakketten voor technische groothandels

Logres heeft twee ERP-systemen voor technische groothandels in de portefuille:

  • SAP Business One
    ’s Werelds meest gebruikte ERP-pakket is een zogenaamd gestandaardiseerd maatwerkpakket. Standaard zitten hier al veel functionaliteiten voor groothandels en daar bovenop kunt u het pakket uitbreiden met tal van functionaliteiten die van belang zijn voor uw specifieke business. Logres kan u hierin uitstekend adviseren. Lees meer over dit pakket…
  • KCS Wholesale (voorheen Unit4 Multivers Groothandel / Unit4 Wholesale)
    Dit ERP-pakket is van Nederlandse makelarij, maar recent overgenomen door softwaregigant Kerridge Commercial Systems. Het pakket is gemaakt voor en in samenwerking met groothandels zodat bijna alles wat je als groothandel nodig kan hebben al standaard in het pakket aanwezig is. Lees meer over dit pakket…

Kennis van uw branche

Logres Business Solutions implementeert al bijna dertig jaar ERP-pakketten bij vooral groothandels en fabrikanten.

Onze kennis van uw branche is bijna even groot: wij hielpen al diverse technische groothandels een nieuw technische groothandel ERP-pakket te implementeren. Onze consultants kunnen dus snel een goede inschatting maken van wat uw bedrijf nodig heeft.

Wilt u een bewijs hiervan zien? Wij komen graag bij u langs om kennis te maken en kunnen speciaal voor u een demo op maat samenstellen die u inzicht geeft in de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Plan uw adviesgesprek   Lees ook onze referenties voor technische groothandels

 

 

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense