Inkoopmanagement

Inkoop krijgt steeds vaker een strategische functie binnen het bedrijf. Om inkoopmanagement daadwerkelijk in te kunnen zetten als instrument om uw succes en winstgevendheid te verhogen, moet u het volledige inkoopproces kunnen beheersen. Dat doet u met de volgende integrale functies binnen Wholesale.

Onderdelen

Functionaliteiten van Inkoopmanagement

Inkoopoffertes

Bij inkoopoffertes heeft u de mogelijkheid om meerdere producten bij meerdere leveranciers te selecteren, artikelen die nog niet in het eigen assortiment zijn opgenomen aanvragen, notities en (product) kenmerken vastleggen, inkoopoffertes vergelijken en inkoopaanvragen generen vanuit besteladvies.

Inkooporders

Bij inkooporders heeft u de mogelijkheid om meerdere leveranciers per product te selecteren, een optimale bestelgrootte te berekenen, besteladviezen te generen en beheren per leveranciers, per inkoper en per producteenheid op basis van bestelprioriteit per product en heeft u inzicht in openstaande leveringen per leverancier of per order.

Inkoopcontracten

Bij inkoopcontracten kunt u inkoopafspraken vastleggen, welke producten er worden ingekocht, het aantal producten dat wordt ingekocht en welke prijzen en kortingen er gelden voor het inkoopcontract.

Verladingen

Bij verladingen kunt u registreren en monitoren van lucht-, water- en wegtransporten, containersamenstelling op basis van inkooporder-regels vastleggen, transportstatus monitoren en transportschema wijzigen.

(vervolg) Verladingen

Bij (vervolg) verladingen kunt u voorontvangst of goederenontvangst generen op basis van verlading, automatische berekening maken van waarderingsprijs bij GIP, LIFO en FIFO en kunt u een herwaardering van de voorraad doen op basis van verladingskostprijs bij VVP.

Vendor Rating

Met vendor rating kunt u leveranciers beoordelen op basis van leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en prijs, een scorebepaling doen aan de hand van wegingsfactoren en een uitgebreide rapportage per periode, per leverancier, per productgroep realiseren.

Ontdek hoe KCS Wholesale voor úw groothandel kan werken

Onze adviseur raag bij u langs om te luisteren naar wat uw bedrijf nodig heeft.

Sap Business One consultant