sap business one fp 2405

Nieuwe functionaliteiten in SAP Business One met FP 2405

Met de introductie van Feature Package (FP) 2405 voor SAP Business One 10.0 zijn er verschillende nieuwe functies toegevoegd die het gebruiksgemak verbeteren en de efficiëntie verhogen. In deze blog lees je welke.

Web Client UI API

Een belangrijke toevoeging is de Web Client UI API. Deze API maakt het mogelijk om UI-extensies te maken voor de SAP Business One Web Client. Hierdoor kan je de gebruikersinterface aanpassen aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften.

Met de nieuwe Visual Studio Code-plugin voor de Web Client kun je deze API’s vinden in het UI-framework. Op deze manier kan je de interface helemaal “verbouwen”, en krijg je toegang tot lay-outs, besturingselementen en gebeurtenisafhandeling. De alles-in-één-omgeving helpt je om extensies te schrijven, te debuggen, voor te vertonen en te testen met de VS Code-plugin.

Real-time inspectie en voorraadbeheer

Met de nieuwe Web Client-inspector kun je in real-time zien hoe jouw extensies de interface van de software beïnvloeden. Je kunt individuele pagina-elementen inspecteren om hun eigenschappen te begrijpen en eventuele problemen te achterhalen.

Er zijn ook verbeteringen in Verkoop, Inkoop en Voorraadbeheer. Je kunt nu batches, serienummers en bin-locaties opnemen in inkomende en uitgaande documenten. Dit maakt het eenvoudiger om iets direct in de documentrij een batch of serienummer te creëren of te selecteren.

Verbeterde Configuratie App

De configuratie-app in de administratiegroep van de Web Client is verbeterd met een eenvoudig te navigeren menu. Hiermee kun je bedrijfsgegevens, marketingdocument-instellingen, app-specifieke instellingen en verschillende functie-specifieke instellingen gemakkelijk vinden en beheren.

Nieuwe definitiepagina’s zijn beschikbaar voor het beheren van verschillende soorten objectgegevens, zoals betalingstermijnen, contantkortingen en eenheden van maatgroepen.

Variance Report

Het Variance Report laat de bijdrage van elke afzonderlijke productiecomponent aan de uiteindelijke productieverandering zien. Dit rapport is uitgebreid met een tweeledig overzicht, waardoor je aanvullende gegevens voor elk component kunt bekijken.

Voor meer detail zijn er extra velden, zoals uitgavetype, bronjournaalpostnummer en bron- en doeldocument zijn toegevoegd om te kunnen rapporteren.

Deze nieuwe functies in SAP Business One FP 2025 helpen gebruikers hun ERP-pakket verder te personaliseren en efficiënter te werken. Iets voor jouw bedrijf? Laat SAP Business One door ons updaten om van deze functies te kunnen profiteren.

Bekijk alle updates

Kies een ERP partner die uw bedrijf als uitgangspunt neemt

Onze ERP-software

Groeit uw bedrijf? SAP Business One groeit met u mee. Het is een van de meest gebruikte ERP-systemen in de wereld en dat is niet voor niets: SAP Business One is flexibel en breed toepasbaar.
Meer over SAP Business One
KCS Wholesale is het ERP-systeem bij uitstek voor groothandels. U heeft hiermee een strategisch instrument in handen, waarmee u snel kunt inspelen op de veranderende informatiebehoefte.
Meer over KCS Wholesale
Een Business Intelligence-oplossing die u direct inzicht geeft in wat er binnen uw organisatie omgaat. Qlik Sense ontsluit uw databases met o.a. handige dashboards, analyses, rapportages. Helder, duidelijk en eenvoudig in gebruik.
Lees meer over Qlik Sense